Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω δύο addons για το Celestia από τα δικά μου χεράκια. Για όσους δεν ξέρουν, το Celestia είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο πετάτε στο Διάστημα. Μπορείτε να ταξιδέψετε σε όλο το Ηλιακό Σύστημα, να εξερευνήσετε 100.000 άστρα και να περιπλανηθείτε ανάμεσα στους γαλαξίες. Μπείτε εδώ και κατεβάστε το εντελώς δωεράν. Αν δεν σας φτάνουν όλα όσα έχει, κατεβάστε άφθονα addons από το Celestia Motherlode.

Το πρώτο είναι η υποθετική Νέμεσις και το δεύτερο είναι ο ίδιος ο Γαλαξίας μας (υπό κατασκευή).

Η Νέμεσις είναι ένας υποθετικός καφέ ή κόκκινος νάνος αστέρας που περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο από απόσταση 50.000 ή 100.000 αστρικών μονάδων (1 αστρική μονάδα = 150.000.000 χιλιόμετρα) κάπου στο Νέφος Oort, την περιοχή στην οποία βρίσκονται οι κομήτες.

Προτάθηκε το 1984 από τους Whitmire and Jackson. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή η Νέμεσις εισχωρεί στο Νέφος Oort και εκτοξεύει, με την βαρύτητα της, κομήτες στην πλανητική γειτονιά, αυξάνοντας την πιθανότητα σύγκρουσης ενός διαστημικού εισβολέα με τη Γη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της, αν και θα μπορούσε να βρεθεί με τις μελλοντικές αποστολές Pan-STARRS, LSST ή WISE

Άν έχετε το Celestia μπορείτε να φτιάξετε τη Νέμεσις. Να πως:

1) Ανοίξτε το Σημειωματάριο (Note Book)

2) Γράψτε τις εξής πληροφορίες:

[code:1]"Nemesis:Death Star"

{

RA 2

Dec -67.5

Distance 0.8

SpectralType "L"

AbsMag 20

}[/code:1]

3) Σώστε το αρχείο στον φάκελο Extras του Celestia ως Nemesis.stc

4) Ανοίξτε το Celestia

5) Πατήστε Enter και γράψτε Nemesis ή Death Star. Μόλις το γράψετε πατήστε πάλι Enter.

6) Πατήστε G

Αυτό ήταν :cheesy:

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε ένα φανταστικό πλανητικό σύστημα για τη Νέμεση, με 3 πλανήτες και 2 αστεροειδείς. Να πως:

1) Ανοίξτε το Σημειωματάριο (Note Book)

2) Γράψτε τις εξής πληροφορίες:

[code:1]"Unknow Mercury-like Planet" "Nemesis"

{

Texture "asteroid.jpg"

Radius 6750

EllipticalOrbit

{

Period 0.001

SemiMajorAxis 0.01

}

RotationPeriod 40

Albedo 0.1

}

"Unknow Venus-like Planet" "Nemesis"

{

Texture "venuslike.jpg"

NightTexture "venuslikenight.jpg"

Radius 7000

EllipticalOrbit

{

Period 0.030

SemiMajorAxis 0.1

}

RotationPeriod 20

Albedo 0.1

}

"Unknow Saturn-like Planet" "Nemesis"

{

Texture "exo-class3.jpg"

Radius 10000

EllipticalOrbit

{

Period 1

SemiMajorAxis 1

}

RotationPeriod 10

Albedo 0.1

Rings

{

Inner 11000

Outer 25000

Texture "saturn-rings.png"

}

}

"Unknow Asteroid 1" "Nemesis"

{

Class "asteroid"

Mesh "asteroid.cms"

Texture "asteroid.jpg"

Radius 5

EllipticalOrbit

{

Period 0.0011

SemiMajorAxis 0.011

}

RotationPeriod 1

Albedo 0.01

}

"Unknow Asteroid 2" "Nemesis"

{

Class "asteroid"

Mesh "roughsphere.cms"

Texture "asteroid.jpg"

Radius 2.5

EllipticalOrbit

{

Period 0.35

SemiMajorAxis 0.5

}

RotationPeriod 0.25

Albedo 0.01

}[/code:1]

3) Σώστε το αρχείο στον φάκελο Extras του Celestia ως Nemesis_planets.ssc

4) Ανοίξτε το Celestia

5) Πατήστε Enter και γράψτε Nemesis ή Death Star. Μόλις το γράψετε πατήστε πάλι Enter.

6) Πατήστε G

7) Μόλις πεταχτείτε στη Νέμεση, πατήστε πάνω της με το αριστερό κουμπί του ποντικιού. Εκεί θα βρείτε επιλογές για τους πλανήτες. Επιλέξτε κάποιον και πατήστε G

Ελπίζω να σας αρέσει :D

Με μεγάλη μου χαρά σας αποκαλείπτω και ένα νέο addon για το Celestia, το Ουράνιο Ποτάμι (Sky River Project). Πριν σας πω τι είναι, διαβάστε τα παρακάτω.

Το Celestia έχει έναν σοβαρό περιορισμό. Δεν έχει αστέρια πέρα από τα 16.000 έτη φωτός και δεν μπορείτε να προσθέσετε άστρα πέρα από αυτήν την απόσταση. Μπορείτε να κατεβάσετε 2.000.000 άστρα για το Celestia αλλά κανένα δεν θα βρείτε πέρα από αυτόν τον περιορισμό. Όμως φτιάχτηκε patch που μεταφέρνει το όριο αυτό στα 10.000.000 έτη φωτός. Μπείτε εδώ και κατεβάστε το Celestia SVN Revision4391. Τώρα μπορείτε να βάλετε αστέρια σε όλους τους κοντινούς γαλαξίες, ακόμη και σε όλον τον δικό μας.

Αυτό ακριβώς είναι ο σκοπός του προγράμματος Ουράνιο Ποτάμι, να γεμήσει όλον τον υπόλοιπο γαλαξία με άστρα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ήδη άστρα για το ένα τρίτο του Γαλαξία μας. Στόχος μου είναι να βάλω άστρα και στα άλλα δύο τρίτα. Θα μου πάρει πολύ χρόνο μέχρι να γίνει, οπότε μην το περιμένετε γιατί τώρα το άρχησα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Έχω πολλά να κάνω, δεν θα προσθέτω απλά άστρα. Το addon μου θα έχει αστρικά συστήματα, πλανήτες, άστρα νετρονίων και μαύρες τρύπες. Έχω πολύ δουλειά να κάνω και πολύ λίγο χρόνο για αυτό. Για να φτιάξω και να ομορφαίνω ένα σμήνος άστρων, μπορεί να μου πάρει μια ολόκληρη μέρα. Το addon μου θα είναι κουραστικό, χρονοβόρο, αλλά καταπληκτικό. Η όλη διαδικασία θα με τσακίσει, αλλά θα αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο 8)

Ακολουθούν μερικές εικόνες, ελπίζω να σας αρέσουν :cheesy:

sky3.thumb.jpg.c37a59a996011340ad2545e765a2adf5.jpg

Πλανίτης και τριπλό αστρικό σύστημα (Ουράνιο Ποτάμι)

yurihole.thumb.jpg.94da188632613236fff06c01f2384290.jpg

Μαύρη τρύπα γύρω από άστρο (Ουράνιο Ποτάμι)

nemesis.thumb.jpg.0971c10be0cf32413f2c5543a2718e28.jpg

Η Νέμεσις

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης