Blaze Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Αρχίζω τα πρώτα μου βήματα στην αστροφωτογραφία με μία παλιά slr την Canon Rebel X (thanks Hunters...) και θα ήθελα τη γνώμη σας για την προσαρμογή οδηγητικού τηλεσκοπίου. Έχω το 6'' της Skywatcher στην Eq3 με μοτέρ RA και σκεύτομαι να προσαρτήσω το 70mm διοπτρικό ή το ΜK 90mm της Skywatcher (μάλλον αυτό).Καθότι δεν προβλέπεται budget για κάτι καλύτερο όπως το ed 80, αναρωτιεμαι αν το 90 θα με ικανοποιούσε σαν οδηγητικό και αν η στήριξη αντέχει το παραπάνω βάρος.Επίσης αυτό θα το βάλω στα δαχτυλίδια πάνω απο το κύριο τηλεσκόπιο έτσι?...δε χρειάζεται να κάνω πατέντα με ξύλινα βάση... The Truth Is Out There...
raxxla Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Εγώ θα χρησιμοποιούσα το 70αρι διοπτρικό, είναι υπέρ-αρκετό και μάλλον αρκετά πιο ελαφρύ. Το ED80 είναι υπερβολή για οδηγητικό!Αν όντως το 70άρι έχει μικρό βάρος, μπορείς να το προσαρμόσεις σε δυο οδηγητικούς δακτυλίους τους οποίους θα στερεώσεις πάνω στους αντίστοιχους του νευτώνειου.Τους οδηγητικούς μπορείς να τους πάρεις έτοιμους ή να τους μαστορέψεις με τη βοήθεια ενός μηχανουργού. Αν επιλέξεις το δεύτερο, μπορώ να σε καθοδηγήσω γιατί το έκανα πριν το καλοκαίρι (αλουμίνιο) και μου στοίχησαν ~30 ευρώ. Ηλίας Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Οδηγηση μπορουμε να κανουμε φιλε μου σχεδον με ολα τα τηλεσκοπια και τις καμερες.Το θεμα ειναι οτι ολη η κατασταση ειναι αρκετα παρεξηγημενη.Δηλαδη.Επειδη δοκιμαζουμε με οτι εχουμε "προχειρο" και γινεται οδηγηση θεωρουμε και οτι εχουμε τελειωσει με το θεμα...Μετα απο 4 μηνες εξαντλητικων δοκιμων (σχεδον καθε βραδυ) κατεληξα στο συμπερασμα οτι οσα χρηματα και προσοχη δωσουμε στα οργανα που θα φωτογραφησουν αλλη τοση θελει να δωσουμε και σε αυτα που θα οδηγησουν.Η ποιοτητα και η δυναμη του φωτος που λαμβανουν τα οδηγητικα οργανα και κατοπιν τροφοδοτουν τα προγραμματα οδηγησης ειναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΑ και για την ποιοτητα της οδηγησης...Το focus που μπορουν να επιτυχουν επισης ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ.Η αποψη μου ειναι οτι για αστροφωτογραφιες διαμαντια εκτος απο πολυ καλο φωτογραφικο εξοπλισμο θελουμε και πολυ καλο οδηγητικο εξοπλισμο.Τωρα για αρχη μην ξοδεψεις τιποτα.Δουλεψε με οτι εχεις. Ψαξτο κανε δοκιμες, μαθε την διαδικασια και τα προγραμματα.Επειτα οταν θα τα παιζεις στα δαχτυλα ολα αυτα μπορεις να αρχισεις να ψαχνεις αποχρωματικα για οδηγητικα.Πραγμα πολυ φυσικο απο ενα σημειο και μετα.Ελπιζω να βοηθησα και να μην σε μπερδεψα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Για οδήγηση δοκίμασε με το μάτι. Προσοφθάλμιο με σταυρόνημα θέλεις και υπομονή... Με τι φίλμ θα φωτογραφήσεις; Γνώμη μου ξέχνα τη φωτογράφιση βαθέως ουρανού μέσα από το τηλεσκόπιο και κάνε μόνο παράλληλη φωτογράφιση (piggyback). Πάρε κατά προτίμηση ένα δυο σταθερούς φακούς, όχι ζουμ, και δοκίμασε. Με ευρυγώνιο και νόρμαλ δεν θέλεις καθόλου διορθώσεις στην οδήγηση με τηλεφακό λίγες και άνετα τις κάνεις χειροκίνητα χρησιμοποιώντας σαν οδηγητικό το ίδιο το τηλεσκόπιό σου. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Θα προτιμουσα το mak για οδηγητικο γιατι εχει αρκετα μεγαλυτερη εστιακη αποσταση απο το Νευτωνιο που θα χρησιμοποιησεις . Γιωργο για αυτον τον φακο τι λες ; http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=257_65&products_id=1311 Ειναι zoom ομως . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Και τα 750mm είναι μια χαρά για να οδηγήσεις τηλεφακούς 300 και 400mm. Για φακό βρες έναν μεταχειρισμένο σταθερής εστιακής απόστασης με πολύ λιγότερα λεφτά και ταχύτερο. Για αναλογικές (που για piggyback σαφώς τις προτιμώ, ούτε darks flats ούτε μπλε και πράσινοι κόκκοι) θα πρότεινα αγορά ενός σώματος με βιδωτή μοντούρα M42 και αγορά φτηνών μεταχειρισμένων φακών. Όσοι έχετε Canon χάσατε οι παλιοί φακοί FD δεν προσαρμόζονται ούτε σε Canon autofocous αναλογικές ούτε σε ψηφιακές...Πιθανή λύση αγορά αντάπτορα από M42 σε Canon (δεν ξέρω άν υπάρχει) και φτηνοί σταθεροί φακοί.Για την Olympus μου υπάρχουν ό,τι αντάπτορες θέλεις και μάλιστα εστιάζουν στο άπειρο μια χαρά και χωρίς να χρησιμοποιούν φακούς Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Blaze Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Ο φακός που έχω είναι ένας 50mm (νορμάλ).Φωτογραφίζω με 400αρι φίλμ αλλα θα ψάξω 800αρι για καλύτερα αποτελέσματα.Επιπλέον το μακ θα ήταν μιά καλή λύση και για χρήση ώς δεύτερου τηλεσκοπίου, για εξορμήσεις και να το παίρνω και εκεί που είμαι φοιτητής γιατί το 6'' είναι στη μόνιμη κατοικία. Στέλιο, με βάζεις απότομα στα βαθειά δεν ξέρω για προγράμματα οδήγησης κλπ.Εγώ ξεκινώ με την Εq3 και αργότερα που σκεύτομαι να αγοράσω καμια Heq5 GOTO θα ψάξω για αυτόματη οδήγηση κλπ. The Truth Is Out There...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Με νορμαλ δε θα χρειαστεις οδηγηση .Κανε οσο καλυτερη πολικη ευθυγραμμιση μπορεις κι ασε τη στηριξη να ακολουθει το στοχο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα