Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις και τις φωτογραφίες το forum για αρκετό διάστημα έχω γνωριστεί με αρκετούς φίλους κατόχους και πρόσφατους αγοραστές του Skywatcher ED80. Παρ'όλα αυτά δεν θυμάμαι να 'συνάντησα' ποτέ κάποιον που να έχει το ED100.

Είναι όντως ένα τηλεσκόπιο με ιδιαίτερο χαρακτήρα (semi-apo refractor f/9 με ένα κρύσταλλο FPL-53) και ήδη από πριν την αγορά του γνώριζα πως δεν συνηθίζεται ανάμεσα στους ερασιτέχνες. Η προσκόλληση μου στα διοπτρικά από πιτσιρικάς (είμαι κάτοχος 2 διοπτρικών τώρα) και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου για τη φωτογραφία με έκαναν να ψαχτώ αρκετά γύρω από αυτό και να αρχίσω να αναδεικνύω (με μεγάλη ικανοποίηση) τις αρετές και ικανότητες του. Σχετικά μεγάλος εστιακός λόγος για καλύτερη διορθωση του χρωματικού σφάλματος και πλανητικές εικόνες και καλή συμπεριφορά στη μείωση της εστιακής απόστασης με f/r για 'γρήγορες' φωτογραφήσεις.

Αν υπάρχουν και άλλοι φίλοι κάτοχοι του ED100 ή των 'εξαδέλφων' του (Vixen 100sf, Orion 100ED, είναι τα ίδια με διαφορετική εμπορική επωνυμία και βάψιμο), αυτό το post είναι η ευκαιρία για την μεταξύ μας γνωριμία και ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων.

Ή μήπως τελικά είμαι ο τελευταίος των μοϊκανών ; :-s :-s

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Έχω το 8οάρι το ed και μπορώ να πώ ότι είμαι ενθουσιασμένος στις επιδόσεις του τόσο στην φωτογράφηση όσο και στην παρατήρηση. Έχω παρατηρήσει ότι ξεφέυγει απο τη μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση χωρίς να χαλάει το είδωλο. Για τη φωτογράφηση τι να πω, στην κατηγορία του κορυφαίο..

Τώρα για το 100άρι, παρόλο που δεν το έχω, το δούλεψα στην έκλειψη στη Σιβηρία, έβγαλα φωτογραφίες και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος, είναι ο μεγάλος αδερφός του 80 με κορυφαία οπτικά και κατάλληλο για πολλές χρήσεις. Έχω παρατηρήσει και φωτογραφήσει απο όλων των ειδων τα τηλεσκόπια και έχω αποφασίσει πλέον ότι η μεγάλη αγορά που θα κάνω κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον θα είναι σίγουρα διοπτρικό αποχρωματικό. Είναι κλάσης ανώτερα απο οτιδήποτε άλλο.

Δημοσιεύτηκε

Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα σχολιάσω τον εαυτό μου...! :?

Τελικά είμαι.... :| :|

P.S. Τηλέμαχε η σειρά ED της Synta είναι όντως μια μεγάλη επιτυχία για το μέσο ερασιτέχνη και έχει χαρίσει σε πολλούς τη δυνατότητα για καλές φωτογραφήσεις.

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Και βέβαια δεν είσαι.

Κάποια στιγμή σκέφτηκα να πουλήσω το 8" SC για διοπτρικό αχρωματικό 6".

Ότι φωτογραφίες έχω βγάλει είναι με το Bresser Messier R-102 αχρωματικό F/10, με μηδέν χρωματικό σφάλμα στη παρατήρηση & ελάχιστο στη φωτογράφιση.

Τελικά αγόρασα δακτυλιδια (Adaptor) για τον Reducer & τον Hyperion Aspheric 36mm για μεγαλύτερο πεδίο.

Το SW 150/750 δεν μου άρεσε καθόλου ενώ θα ήθελα να δω μέσα από ένα SW 150/1200.

Από αποχρωματικό δεν έχω εμπειρία ακόμα.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης