kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2008 Hi εχω βρει μαυρο ευκαμπτο πλαστικο και θελω να φτιαξω ενα dew shield για το dob 8'' ποσο μηκος πρεπει να εχει μετα το τελος του σωληνα ή δεν το επηρεαζει το ποσο μακρυ θα ειναι; thanx Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2008 Για ποιο λόγο θες Dew Shield για το Dob 8''?Ήδη προστατεύεται το πρωτεύον γιατί είναι στο πάτο του σωλήνα.Και για το δευτερεύον δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα υγρασίας.Και αν είναι να μαζέψει υγρασία το πρωτεύον, αυτό σημαίνει ότι η βραδιά δεν είναι για παρατήρηση και 20cm επιπλέον δεν θα σε σώσουν. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2008 Εγώ έχω φτιάξει ένα από στρώμα για κάμπινγκ.Αυτό το λεπτό ξέρεις που είναι εύκαμπτο.Απλά το έχω κόψει μ ένα ψαλίδι κ το στερεώνω με ένα λάστιχο που έχω μόνιμα επάνω στον σωλήνα.Το κάνω κ σε σχήμα κώνου οπότε όσο μακρύ κ να είναι δεν μπαίνει μπροστά.Αγγελε ο δευτερεύον συνήθως την πατάει. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2008 Σε καποιο περιοδικο ειχα διαβασει οτι πρεπει σε μηκοις να ειναι μιαμιση φορα τη διαμετρο του τηλεσκοπιου .Δε ξερω ομως αν τι αντικτυπο θα εχει αν ειναι κοντυτερο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2009 Αφου το τελευταιο καιρο εχω γινει για τα καλα MastroVoxας ...ειπα να παρω και ομορφο στρομα για στρωμα κοιλιακους και να γινω ετσι...σαν αυτον εδω... : http://2.bp.blogspot.com/_GwCStqa3P8Y/SWTw7wVoMjI/AAAAAAAABnQ/VV7ykIo9E5M/s400/abs1.jpg :roll: Μπα...πλακα κανω... θα το τυληξω και εγω γυρω απο το τηλεσκοπιο, δημιουργοντας μια "ασπιδα προστασιας" κατα της υγρασιας... <εχουμε πολυ υγρασια εδω>ελπιζω να κανει δουλεια!!! Παντως εχουμε και το anti-dew στην αραχνη...οποτε πιστευω οτι θα ειμαι πληρεος καλυμενος!!! φωτογραφικο υλικο και περισσοτερες πληροφοριες...αργοτερα... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
tatsionas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2009 Ενδιαφερομαι και εγω να φτιαξω κατι σχετικο οταν παρω το dob 8 και με ενδιαφερει πολυ αυτο το θεμα.Αυτη η φωτογραφια του Bi2l ειναι πολυ ωραια δειχνει εμενα οταν κοιμομουν!!! Οτι σκεφτεστε και αισθανεστε σημερα διμιουργει το μελλον...
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2009 Λοιπον...χθες βραδυ εγινε η τοποθετηση του στρωματος πανω στο τηλεσκοπιο, βεβαια εκοψα ενα μικρο καμματι περιπου 40εκ....any way Πιστευω οτι θα κανει αρκετη δουλεια στο θεμα της υγρασιας...αλλα και της φωτορυπανσης απο γειτονικα φωτα... Για να γινει η στηριξη πανω στο τηλε χρεισιμοποιησα μια ζωνη (ναι αυτη για τα παντελονια) στο χρωμα του στρωματος... Παρακατω βλεπετε το τηλε με το νεο του αποκτημα το... Dew-Shield Ετοιμο το Anti-Dew Shield!!!το οποιο ομως εκτος απο την υγρασια... ειναι και ΚΑΤΑ της φωτορυπανσης του γειτονα!!!! Εδω φαινεται το στρωμα πανω απο το τηλε, εκει που γινεται η "ενωση" απο τις δυο ακρες. Οπου για να κρατηθουν θα μπει το αυτοκολλητο Χρατς/Χρουτςκαι το ενα θα κραταει το αλλο. Θα πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι το στρωμα δεν μπαινει μπροστα απο τα κατοπτρα...(αν δειτε στα αριστερα φαινεται το πρασινο απο το στρωμα)<εδω φαινετε και νεα μου αραχνη> Ετοιμο για αποθηκευση...ή για εξορμηση.Εκει που ειναι το στρωμα ουτε θα τσαλακωθει, αλλα ουτε θα γδαρθει... Ετοιμο...ουτε γατα ουτε ζημια Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
PHANTOM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2009 Βασιλη γιατι το επιασες με την ζωνη και δεν αγοραζεισ μια ταινια Velcro αυτοκολιτη (skratz) μεγαλου μεγεθουσ και να την κολισεις ή να την ραψεις ή να την πιασεις με συνδετηρα στο πλάι απο πάνω μεχρι κατω στο μηκος και πλατος που θες. Ειναι πολυ ευκολο και πιο στερεο. Εαν μπορεσω να βγαλω φοτο θα σου στειλω να δεις. \"ΜΟΝΟΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ,ΜΟΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙΣ.ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ\" (ΚΥΝΙΚΟΙ)
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2009 Βασιλη γιατι το επιασες με την ζωνη και δεν αγοραζεισ μια ταινια Velcro αυτοκολιτη (skratz) μεγαλου μεγεθουσ και να την κολισειςΒασικα...ηταν το μονο πραγμα που ειχα μπροστα μου για να μπορεσω να το πιασω Να το ραψω ή να το πιασω με συραπτικο δεν μου ειναι καλη ιδεα γιατι μετα θα εχω προβλημα στην αποθηκευση (θελω μετα να το τυληγω γυρω απο το τηλε ωστε να μην ενοχλει, αλλα και μην τσαλακωθει) η αυτοκολιτη ταινια Velcro (skratz) ειναι μια καλη λυση...αλλα θα πρεπει να ψαξω να βρω που πουλανε...Σε Ευχαριστω!! Το anti-dew Shield μου ειναι ακομη σε beta εκδοση... v0.1bαφου να φανταστεις το εφτιαξα μεσα σε 15λεπτα (και ουτε).η Επομενη εκδοση θα εχει skratz!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
PHANTOM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2009 Βασιλη δεν λεω να ραψεις το στρωμα αλλα το Velcro στο στρωμα.Υπαρχει στο Practiker με 2 οψης αυτοκολιτο αρσενικη και θυλικη οψη.Θα πιασεις στο ενα σημειο που βλεπεις οτι σφυγει στο τηλεσκοπιο την αρσενικη πλευρα και στο τελειωμα απο το στρωμα την θυλικη απο πανω μεχρι κατω ομως, οτι περισευει εαν περισευει απο το στρωμα το κοβεισ.Ετσι με ενα skratz θα το ανοιγεις και θα το αποθυκευεισ και με μια κινηση θα το ενωνεισ.Ειναι πολυ πιο ευκολο.Ελπιζω να με καταλαβες.Θα σου δειξω με φοτο εαν μπορεσω αργοτερα. Μπραβω σου παντος για την προσπαθια!!!! \"ΜΟΝΟΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ,ΜΟΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙΣ.ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ\" (ΚΥΝΙΚΟΙ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα