sheliak Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2008 Ειδα το θεμα με τις Αtik4000 και Atik11000 και ειπα να μιλησω και εγω για δυο λιγο πιο προσγειωμενες καμερες, την Atik314Ε και Atik314L Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομαι στο μελλον (στο πολυ κοντινο η λιγο πιο μακρινο αναλογως) την αγορα καποιας απο αυτες τις δυο. Να πω κατ'αρχην οτι δεν με ενδιαφερει το μεγεθος του αισθητητρα και το πεδιο που θα δωσει.. Μεχρι τωρα ειχα σαν πρωτη σκεψη την 314Ε που ειναι και αρκετα πιο φθηνη απο την μια και οπως αποδειχτηκε θα δωσει καλυτερο image scale με το τηλεσκοπιο που θα την χρησιμοποιησω. Αυτα τα δυο χαρακτηρηστικα με επεισαν να δρομολογησω την αγορα προς τελος του χρονου. ΟΜΩΣ, καθως εριχνα μια ματια στα χαρατηριστικα των αισθητηρων, διαπιστωσα μια τεραστια διαφορα στην ευαισθησια τους.Και οπως ειναι λογικο η ακριβοτερη Atik314L ειναι με μεγαλη διαφορα πιο ευαισθητη σε μια μεγαλη φασματικη περιοχη απο την φθηνοτερη και μεχρι τωρα επικρατεστερη στο μυαλο μου Atik314E .. Τι γινετε λοιπον? αυτη η διαφορα μηπως πρεπει να με κανει να ξανασκεφτω την αγορα της?? Αληθεια ειναι οτι η τιμη της 314Ε με βολευει μια χαρα..αξιζει να περιμενω καπως περισσοτερο και να παω για την αλλη μονο και μονο για αυτο το θεμα? Atik314E Αtik314L
sheliak Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2008 οπως τα ξανα βλεπω μαλλον αυτο που θα γινει αν επιλεξω την 314E θα ειναι να αυξησω τους χρονους εκθεσης.. επομενως δεν πειραζει ελυσα μονος μου την απορια μου δεν χρειαζεται να αλλαξω πλανα αγορων.
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2008 Έχεις αρρωστήσει εε? Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
raxxla Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2008 Σταμάτη, κοιτώντας τα datasheets των δυο, οι διαφορές είναι στο pixel size (= μεγαλύτερη ευαισθησία/pixel, εξού και το αυξημένο διάγραμμα της L) και το συνολικό μέγεθος του αισθητήρα (8χιλ και 11χιλ). Ότι πληρώνεις παίρνεις !!..... Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
sheliak Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2008 Aρα η φθηνη 314Ε εχει μικροτερο pixel size (αρα και καλυτερο image scale ) απο την ακριβοτερη 314L αλλα αυτο το χαρακτηριστικο + το οτι εχει μικροτερο μεγεθος αισθητηρα μειωνουν την ευαιασθια ουσιαστικα του ccd.Σωστα? Υ.Γ. Το οτι δεν ειναι ομως τοσο ευαισθητη η 314Ε δεν σημαινει οτι ειναι και αναισθητη..σωστα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα