blackholesun Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2008 Οποιος εχει Διοπτρικο και θελει να παρει Νευτωνιο ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2008 Καλησπερα Σωτηρη. Τι χαρακτηριστικα εχει το τηλε σου;;Γιατι θες να το δωσεις;; Απο τι βλεπω ειναι ~6"...δεν ξερω...αλλα ειναι λιγο δυσκολο να το ανταλαξεις με καποιο διοπτρικο (υποθετο δηλαδη )Παντος ενα καινουργιο διοπτρικο πχ. το Skywatcher ED80 εχει 300ευρω καινουργιο αν ενδιαφέρεσε.... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
blackholesun Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2008 Φιλε μου θελω απλα να το ανταλλαξω με ενα Διοπτρικο γιατι ξερω πλεον τι θελω να παρατηρω , και αυτο που θελω ειναι μονο πλανητες!! Εξαλου μου εινια πολυ δυσκολο πλεον να φευγω ταξιδακια και να βρισκω σκοτεινους ουρανους.... δεν εχω καθολου χρονο Το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο ειναι 5.1 ιντσων ειναι ουτε ενα χρονο σε αριστη κατασταση η τιμη του ειναι 450ευρω πραγματικα καινουργιο, και του εχω βαλει και μοτερ στον εστιαστη αξιας 100 ευρω, αυτο η θα αφαιρεθει να μπει στο διοπτρικο η θα ειναι μεσα στην ανταλαγη εαν το διοπτρικο εχει καποια λεφτα παραπανω..
blackholesun Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2008 Αν εχει κανεις εστω 4 διοπτρικο το δεχομαι και αυτο, να θυμισω οτι το δικο μου εχει πανω εξτρα τον αυτοματο εστιαστη με τηλεκοντρολ το οποιο το δεινω και αυτο μαζι που εχει αξια 100ευρω. οποιος εχει και ενδιαφερεται χωρις διαφορα χρηματων ας μου στειλει εδω 6932554667 Σωτηρης.
babgia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2008 Πουλάω το Bresser Messier R-102 4" χωρίς βάση, με δακτυλίδια dovetail, ερευνητή 8Χ50 με φωτεινό σταυρόνημα, γωνιακό 90 μοιρών, προσοφθάλμια PL-10-15-25 & Barlow X2 όλα μαζί 200€.Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από τα παρελκόμενα για να σου στοιχίσει λιγότερο το συζητάμε. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
blackholesun Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Φιλε μου αν το ειχες κομπλε και με την βαση του το μονο που θα μπορουσα να κανω ηταν να σου εδινα το δικο μου φυσικα χωρις το αυτοματο εστιαστη που ειναι εξτρα. Αν νομιζεις οτι μπορεις να βρεις και την βαση του ,εγω εδω ειμαι,για αγορα δυστυχως δεν ενδιαφερομαι.Και μην ξεχνας οτι το τηλεσκοπιο μου μαζι με τον εστιαστη εχουν τιμη αγορας 600 ευρω..
babgia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Έλεγα μήπως σε συμφέρει να το πάρεις & να το βάλεις στη βάση σου, το πέρνει.Αλλά τώρα σε πρόλαβαν άλλοι. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
blackholesun Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Σευχαριστω φιλε μου αλλα δεν θα ηθελα κατι τετοιο, ειδικα με πατεντα.Να σαι καλα σε ευχαριστω παντος. Οποιος εχει διοπτρικο εδω ειμαι εγω περιμενω
babgia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 H MON-2 Κουνούργια έχει 400€ (Νομικό).Το Διοπτρικό 4" 280€ αν το κάνεις εισαγωγή συν μεταφορικά.Τα μοτέρ της βάσης 155€ με τα μεταφορικά. (Νομικό). Βάση & Διοπτρικό έχουν ακόμα 4 χρόνια & 4μήνες εγγύηση.Τα μοτέρ 7 μήνες. Σύνολο 720€ Σε ποια τιμή προτείνεις ανταλλαγή με το δικό σου & τι εγγύηση έχει.Ευχαριστώ. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
blackholesun Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Φιλε μου μονο που εγω ζηταω ανταλλαγη μονο. Δεν ειπα κατι για το τλεσκοπιο σου.
matman1975 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Φίλε μου αν έχω καταλάβει καλά προσπαθείς να αποκτήσεις ένα 4" διοπτρικό αχρωματικό γιατί πιστεύεις οτι έτσι θα απολαμβάνεις τους πλανήτες που σε ενδιαφέρουν περισσότερο.Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά για τον "πλανητικό" παρατηρητή το αχρωματικό δεν είναι σοβαρή λύση (εκτός αν έχει εστιακό λόγο απο f/15 και πάνω), διότι η χρωματική εκτροπή είναι τόσο μεγάλη που πολλές φορές εμποδίζει τον παρατηρητή να διακρίνει αμυδρές λεπτομέρειες του πλανήτη, που εν τέλει κάνουν τη διαφορά.Οι πλανήτες καλώς ή κακώς απαιτούν άριστη ποιότητα οπτικών, την οποία δεν προσφέρουν τα αχρωματικά διοπτρικά. Η μόνη σοβαρή επιλογή είναι ένα αποχρωματικό διοπτρικό διαμέτρου έστω και 80mm. Τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει γεμίσει από τέτοια τηλεσκόπια (με οπτικά ED doublet) και τιμή γύρω στα 500ευρώ (Skywatcher, Celestron).Μη χάνεις τον καιρό σου με ημίμετρα ...κράτα το νευτώνειό σου κι όταν μπορέσεις, κάνε το βήμα για ένα μικρό APO....η αλλαγή στην πλανητική παρατήρηση είναι... ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
babgia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Αν εχει κανεις εστω 4 διοπτρικο το δεχομαι και αυτο, να θυμισω οτι το δικο μου εχει πανω εξτρα τον αυτοματο εστιαστη με τηλεκοντρολ το οποιο το δεινω και αυτο μαζι που εχει αξια 100ευρω. οποιος εχει και ενδιαφερεται χωρις διαφορα χρηματων ας μου στειλει εδω 6932554667 Σωτηρης.Απλά ήθελα να του δώσω να καταλάβει το ότι ζητάει το αδύνατο & από ανταλλαγή & από ποσό.Φίλε μου αν έχω καταλάβει καλά προσπαθείς να αποκτήσεις ένα 4" διοπτρικό αχρωματικό γιατί πιστεύεις οτι έτσι θα απολαμβάνεις τους πλανήτες που σε ενδιαφέρουν περισσότερο.Έχεις δει μέσα από 4" f/10 & έχεις βγάλει φωτογραφία.Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά για τον "πλανητικό" παρατηρητή το αχρωματικό δεν είναι σοβαρή λύση (εκτός αν έχει εστιακό λόγο απο f/15 και πάνω), διότι η χρωματική εκτροπή είναι τόσο μεγάλη που πολλές φορές εμποδίζει τον παρατηρητή να διακρίνει αμυδρές λεπτομέρειες του πλανήτη, που εν τέλει κάνουν τη διαφορά.Για πάνω από 4" να το δούμε αλλά μέχρι 4" μάλλον .Σε καλώ για παρατήρηση & καφεδάκι στο σπίτι μου. Για φωτογραγία η εκτροπή είναι ελάχιστη & φυσικά διορθώνεται.Οι πλανήτες καλώς ή κακώς απαιτούν άριστη ποιότητα οπτικών, την οποία δεν προσφέρουν τα αχρωματικά διοπτρικά. Η μόνη σοβαρή επιλογή είναι ένα αποχρωματικό διοπτρικό διαμέτρου έστω και 80mm. Τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει γεμίσει από τέτοια τηλεσκόπια (με οπτικά ED doublet) και τιμή γύρω στα 500ευρώ (Skywatcher, Celestron).Του οποίου η τιμή είναι ένα προς τρία για 80mm προς 102mm.Δες πρώτα αποχρωματικά F/10 & f//8 & τα λέμε πάλι.Μη χάνεις τον καιρό σου με ημίμετρα Shame on you ...κράτα το νευτώνειό σου κι όταν μπορέσεις, κάνε το βήμα για ένα μικρό APO....η αλλαγή στην πλανητική παρατήρηση είναι... Brick wallΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟς ΙΔΟΥ & ΤΟ ΠΗΔΗΜΑΜια επίσκεψη βραδάκι στο σπίτι μου & λύνουμε τις απορίες μας. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
babgia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2008 Ο μόνος λόγος που θα θυσίοαζα το 4" διοπτρικό είναι μια ελαφριά βάση για εξορμήσης για ένα Maksutov που μου έχουν προτείνει για αγορά. Tο ΚΑΤΟΠΤΡΙΚΟ που έχει δεν θέλω αύτε να το δω από ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ (μετά το 8" SCT που έχω). Αυτό που ψάχνω είναι μια ελαφριά βάση με ή χωρίς GOTO ΑΛΛΆ ΜΕ MOTER. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
blackholesun Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2008 Anyway η ανταλλαγη συνεχιζεται οποιος εχει 4 και επιθυμει ενα 5 νευτωνιο σε αριστη κατασταση εδω ειμαι εγω!!
lunar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2008 Δυσκολα θα βρεις καποιον να σου το ανταλλαξει στην τιμη ενος καινουργιου. θα πρεπει να πεις ποσο το κοστολογεις τωρα ωστε οσοι ενδιαφερονται να εχουν μια ιδεα για ποσα λεφτα μιλας. Αμα ειναι εσυ να τους το χρεωσεις καινουργιο θα πρεπει να κανουν και αυτοι το ιδιο. Αν θες την γνωμη μου βαλε μια τιμη να το πουλησεις και μετα κοιτα τις αγγελιες ή τα μαγαζια για διοπτρικο. Ασε που το εβγαλε προσφορα ο νομικος 350€ καινουργιο http://www.telescopeshop.gr/offers_show.asp?articleId=106 Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
blackholesun Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2008 Δεν ειπα οτι το δινω σαν καινουργιο στην τιμη του.Ειπα για κατι που μπορει να του αναλογισει...
blackholesun Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2008 Δεν ειπα οτι το δινω σαν καινουργιο στην τιμη του.Ειπα για κατι που μπορει να του αναλογισει Δηλαδη ειναι παραξενο αν καποιος εχει βαρεθει το 4 του και θελει ενα ρομποτικο 5 νευτωνιο ?Ποτε δεν ξερεις τα γουστα καποιου.. Η ανταλλαγη ισχυει για οποιον ενδιαφερεται..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα