Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα (πλανηταριου ; ) που να περιεχει και διαδικασία 2-star (3-start κλπ) alignment ; O controler μου "μιλάει" ειτε ascom είτε LX-200. Αν μάλιστα είναι και για κινητό/PDA ακόμη καλύτερα.
Δημοσιεύτηκε
Αν μάλιστα είναι και για κινητό/PDA ακόμη καλύτερα.

Σ'αρέσουν τα βαθιά έχω προσέξει :!: :twisted:

Astromist

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Μπα, απλα ευκολία είναι. Αν δεν μου την σβουρίξει και μάθω OPL programming και το φιάξω μόνος μου για το Nokia 9500 (εχει και bluetooth :) )

Το Starry Night Pro έχει έλεγχο μέσω ascom, έχει όμως ρουτινες alignment ; Ή κάποιο άλλο πρόγραμμα; Κάτι σαν αυτό που κάνει το EQMOD αλλά όχι για EQ6/5;

Δημοσιεύτηκε

Ε λοιπόν, βρήκα ενα μεταχειρισμένο palm, αγόρασα και το astromist (φοβερο, ανυπομονώ να το δοκιμάσω)

θα κτυπήσω και ενα bluetooth -> serial και το μόνο που θα λείπει ειναι ενα προγραμμα να κάνει autoguiding σε PALM :) (το παρακάνω ; ). Και τέρμα το laptop και τα καλώδια.

(και όμως, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είχα βρει παλιότερα κάποιο πρόγραμμα που έκανε οδήγηση με PDA, αλλά ψάχνω και δεν το βρίσκω)

Δημοσιεύτηκε
το μόνο που θα λείπει ειναι ενα προγραμμα να κάνει autoguiding σε PALM :) (το παρακάνω ; )

Σιγά σιγά θα πάρεις και ένα pocket telescope και μια βάση που να διπλώνει και να μπαίνει στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν... :mrgreen: =D>

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&u=http://pocketguider.rajiva.de/&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dautoguiding%2Bpocketpc%26hl%3Den%26rlz%3D1T4TSHA_en___GB219

Υ.Γ. Αν κάνει κάτι μ'ενδιαφέρει και μένα :twisted: (τώρα έχω μπλέξει με άλλα...)

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε
Σιγά σιγά θα πάρεις και ένα pocket telescope και μια βάση που να διπλώνει και να μπαίνει στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν... :mrgreen: =D>
Μην παίζεις με τον πόνο μου. Ειπα να αφήσω το ντοπς μόνιμα στο εξοχικό και να πάω σε ελαφρια βάση με μικρό διοπτρικό,

και για λόγους φορητότητας. Και κατέληξα με 2-3 βαλιτσάκια, 1-2 τσάντες, μια θήκη για τον τρίποδα, μπαταριες, καλώδια, λαπτοπ κλπ κλπ.

Τουλάχιστον να περιορίσω όσο μπορώ τα απαραίτητα. Η λύση με PALM και bluetooth είναι μεγάλη ευκολία.

Δυστηχώς αυτό είναι ένα απο τα δύο που είχα βρει, αυτό το ξέρω γιατί ο controler μου

είναι και αυτός του Rajiva (littlefoot). Αφενός δεν υπαρχει ποια κανενα απο το hardware

που αναφερει (ούτε ο video grabber, ούτε η κάμερα - (αλλα η κάμερα μικρό το κακό, έχω μια παρόμοια που κάνει για την δουλεια ).

Αφετερου δεν έχει κάνει ποτέ release το software. Ασε που είναι για PPC.

Το άλλο που έιχα βρει ήτανε για μια κάμερα της MEADE που επίσης δεν υπαρχει ποια.

Τι λες, πως τα πας με προγραμματισμό για PALM ; :)

Μαζεύω sources και αλγόριθμους για autoguiding από όπου βρω, είσαι;

Δημοσιεύτηκε
...Από προγραμματισμό για PALM καμοιά εμπειρία (αν σου χρειαστεί όμως Oracle πουθενα... :-note ), πάντως σε χρηματοδοτούμε ευχαρίστως!!

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης