Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μετά από αρκετές ώρες googling λέω να κάνω την ερώτηση εδώ, μήπως και γλιτώσω χρόνο: ψαχνω για sources από προγράμματα autoguiding, ή/και οτιδήποτε πηγή πληροφοριών για τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται στο autoguiding (πχ Centroiding algorithms).

Καπου έχω εντοπίσει αναφορές σε ενα επαγγελματικό Unix πρόγραμμα με το όνομα xguide (r?), αλλά δεν ξέρω αν έχει γίνει release ο κώδικας. Κανείς καμιά ιδεα (ίσως απο τους επαγγελματίες φίλους μας ) ; Παντως sourceforge και freshmeat ήτανε τα πρώτα που έψαξα.

Δημοσιεύτηκε

Να είμαι ειλικρινής, για autoguiding δεν ξέρω συγκεκριμμένα, υπάρχει όμως ένα βιβλίο της Springer "Astronomy on the Personal Computer" που έχει πολλούς αλγόριθμους σε C++ για αστρονομική χρήση. Και να μην έχει για autoguiding εκεί μέσα, φαντάζομαι δεν είναι κ ακατόρθωτο να φτιάξει κάποιος έναν PID (software) controller για αυτό που ζητάς.

Δυστυχώς, η θεωρία ελέγχου δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο στη σχολή, ελπίζω να βοήθησα ωστόσο! Καλή τύχη!!

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την υπόδειξη για το βιβλίο, τελευταία έκδοση ειναι του 1994 ; (το πουλάνε και λιγουλάκι ακριβά για μεταχειρισμένο)

Να πω την αλήθεια, δεν με ενδιαφέρει να ειναι ντε και καλά σε C++ και σίγουρα όχι βασισμένο στο τελευταίο δεν-ξέρω-net-visual-μη-portable-fancy-tool. Oποια λογική γλώσσα ευπρόσδεκτη, ακόμη και σε Forth που λέει ο λόγος, που ποτέ δεν δέησα να μάθω. Θέλω να "κλέψω" ιδέες (προτιμώ από open source) για να φιάξω κάτι δικό μου σε Linux (και ίσως όχι μόνο). Δεν με ενδιαφέρει -σε αυτην την φάση- καποιο άλλο κομμάτι παρά μονο του autoguider

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ για την υπόδειξη για το βιβλίο, τελευταία έκδοση ειναι του 1994 ; (το πουλάνε και λιγουλάκι ακριβά για μεταχειρισμένο)

Νομίζω το είδα στη βιβλιοθήκη του Ευγενίδειου...

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε
Θέλω να "κλέψω" ιδέες (προτιμώ από open source) για να φιάξω κάτι δικό μου σε Linux (και ίσως όχι μόνο). Δεν με ενδιαφέρει -σε αυτην την φάση- καποιο άλλο κομμάτι παρά μονο του autoguider

Γιατί δεν κοιτάς των κώδικα του KStars ή του Cartes Du Ciel τότε? Και τα δύο GPL'ed είναι νομίζω

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Γιατί κανενα απο τα δυο δεν κανει autoguiding. Εχουν κωδικα για να ελεγχουν το τηλεσκοπιο (πχ μεσω ascom, indi, LX200 κοκ) και να σου προσφερουν goto, slewing κλπ . ΔΕΝ εχουν κωδικα για να διαβαζουν την εικόνα απο καμερα οδήγησης, να "κλειδωνουν" πανω σε ενα στόχο και να οδηγουν ώστε ο στοχος να μένει ακίνητος. Θελω τα αντιστοιχα του PHD, guideog κοκ.

Λοιπον, απο την προεπισκόπιση του "Astronomy on the Personal Computer" 3rd edition στο google (thanks Canopus, για όλες τις πολύτιμες υποδείξεις) δεν κάνει. Καπου στο 12ο κεφάλαιο της Αστρομετρίας έχει μερικά ενδιαφεροντα πραγματα, αλλα - αν δεν μου διαφεύγει κάτι - όχι αυτο που ψάχνω. Οι αλγόριθμοι που εχει θα ητανε χρήσιμοι αν με ενδιέφερε πρόγραμμα πλανητάριου, όχι autoguider.

Δημοσιεύτηκε
Οουπς, ξέχασα το qastrocam, αυτό κάνει οδήγηση με Philips. Αυτά παθαίνει κανείς αν δεν ξέρει Γαλικα. Αλλά η ερώτηση παραμένει για οποιαδήποτε πληροφορία που θα μου δώσει κάποια καλύτερη γνώση στην θεωρία.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης