Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Όλοι εμείς εδώ γκρινιάζουμε για την ριμάδα φωτορύπανση. Σας ενημερώνω ότι αυτή θα είναι το θέμα της πτυχιακής εργασία μου. Θα ασχοληθώ με την φωτορύπανση, τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον και τρόπους αντιμετωπίσεις. Δεν φαντάζεστε τι κράξιμο θα ρίξω (επιστημονικό βέβαια :wink: ), έχω ήδη μαζέψει μπόλικες πληροφορίες και θα γίνει της μουρλής :cheesy: :mrgreen:

(Βαριέμαι όμως να γράφω 20.000 λέξεις :evil: )

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Ωραίος! Θυμάμαι στην Α' Λυκείου είχα κάνει εργασία στην τεχνολογία για τη φωτορρύπανση, άμα τη βρω κάποια στιγμή θα την ανεβάσω. Χαίρομαι που κάποιος θα αναλάβει να κάνει σε ανώτερο (πανεπιστημιακό) επίπεδο μια τέτοια διατριβή.

Σε τι σχολή είσαι, αν επιτρέπεται? Πότε να αναμένουμε το αποτέλεσμα?

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Καλή προσπάθεια και επιτυχία και μπράβο για το πάθος σου!Πρέπει όλοι μας να κάνουμε τέτοιες "εργασίες" και να προσπαθούμε να τις δημοσιεύσουμε στον τοπικό τύπο.

Σκοπεύω να κάνω μία τετοια κίνηση σύντομα.

Αν δε πολεμήσουμε εμείς αυτό το κακό..δεν υπάρχει..φώς στον ορίζοντα.Οσο για το.."κράτος".......όπως μας τα λέει και ο συμπαθής κύριος Σειραδάκης...............

"Πολύ φοβάμαι πως στη χώρα μας δεν έχει γίνει κανένα βήμα ακόμα.......Νομίζω πως η χώρα μας πρέπει σιγά-σιγά να ακολουθήσει αυτό που γίνεται σε άλλες χώρες...να προχωρήσει, δηλαδή, στη δημιουργία πάρκων ελεύθερων φωτορύπανσης.... Προς το σκοπό αυτό, θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο η Εθνική Αστρονομική Επιτροπή....έχουν ήδη γίνει μερικά δειλά βήματα να συνταχθεί ένα σχέδιο νόμου, το οποίο.....θα μπορούσε να ολοκληρωθεί...."

Τα..."πολύ φοβάμαι" "κανένα βήμα ακόμα" "σιγά σιγά"

"θα μπορούσε" "μερικά δειλά βήματα" "θα μπορούσε".....

περιγράφουν την μίσερη ,τριτοκοσμική πραγματικότητα,σαφώς αταίριαστη με το μεγαλείο της Ελλάδας ανα τις χιλιετιρίδες,σε αυτή την επιστήμη.

Καλή επιτυχία λοιπόν!!!!

Δημοσιεύτηκε
Όλοι εμείς εδώ γκρινιάζουμε για την ριμάδα φωτορύπανση. Σας ενημερώνω ότι αυτή θα είναι το θέμα της πτυχιακής εργασία μου. Θα ασχοληθώ με την φωτορύπανση, τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον και τρόπους αντιμετωπίσεις. Δεν φαντάζεστε τι κράξιμο θα ρίξω (επιστημονικό βέβαια :wink: ), έχω ήδη μαζέψει μπόλικες πληροφορίες και θα γίνει της μουρλής :cheesy: :mrgreen:

(Βαριέμαι όμως να γράφω 20 σελίδες :evil: )

Καλή αρχή και καλό τελείωμα :) !

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα τριτοκοσμικής χώρας. Για δείτε στους χάρτες φωτορύπανσης τί γίνεται στην Γαλλία, Βέλγιο κλπ. Εδώ έχουμε αρκετά σκοτεινά σημεία σε σχέση με εκεί.

Φυσικά το να θέλουμε να καλυτερεύσουμε την δικιά μας χώρα είναι και το ζητούμενο για εμάς.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ παιδιά :D

Σε τι σχολή είσαι, αν επιτρέπεται? Πότε να αναμένουμε το αποτέλεσμα?

Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων - Τμήμα Ζακύνθου, Οικολογία και Περιβάλλον

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

Δημοσιεύτηκε
Μπραβο terring,και τυχαινει μαλιστα το θεμα της εργασιας σου να βρισκεται σε αμεση συνδεση με το αντικειμενο σπουδων σου :wink:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Εγώ ξέρω πως θα την διώξουμε

Ένας είναι ο τρόπος,να κλείσουμε τα εργοστάσια

Κάτι που δεν θέλουμε ούτε οι ίδιοι μας.

είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε λόγο των καθημερινών αναγκών μας,της εξέλιξης που έχουμε.

Η λύση είναι τα βουνά,

Βέβαια αυτό που έγραψα σχετίζεται αλλα δεν είναι του θέματος πολύ.

Δημοσιεύτηκε

Η μαγκιά ξέρετε ποια είναι; Ότι αυτό το θέμα δεν μου το δώσανε :wink:

:mrgreen: Εγώ το πρότεινα :mrgreen:

:cheesy: Και δέχτηκαν :cheesy:

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Θα χρειαστώ λίγη βοήθεια, ψάχνω να βρω μια πληροφορία. Το 1998 οι Ρώσοι εκτόξευσαν τον δορυφόρο Λάβαρο, έναν δορυφόρο με έναν μεγάλο καθρέφτη που θα λειτουργούσε ως δεύτερη Σελήνη. Η ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθεί ο καθρέφτης του για να τροφοδοτήσει τον Μιρ με ηλιακή ενέργεια όταν αυτός δεν θα λουζόταν από το φως του Ήλιου, αλλά πίστευαν ότι θα μπορούσε να ρίξει φως και στη Γη σαν να ήταν Πανσέληνος. Θέλω να το αναφέρω και αυτό στην πτυχιακή μιας και υπάρχει κίνδυνος να έχουμε φωτορύπανση και από το Διάστημα :?

Μπορεί κανείς να με βοηθήσει; :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Εχω ακουσει γι'αυτη την περιπτωση.Το μονο που θυμαμαι σιγουρα ειναι οτι τελικα η ιδεα ματαιωθηκε...

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

wikipedia is your friend...

http://en.wikipedia.org/wiki/Znamya_(space_mirror)

Αφού είσαι φοιτητής, κοίτα και (μέσα από το δίκτυο του πανεπιστημίου σου, είτε με vpn είτε μέσω Δίοδος) στο SpringerLink. Όλο και κάποιο paper θα παίζει (μιας και η wikipedia δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή για μια διπλωματική)

Σκόρπιες σκέψεις:

Δημοσιεύτηκε

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 20.000 λέξεις ; :shock: Περίπου πόσες σελίδες; Στην εργασία μου για την τεχνολογία - που την επεξεργάζομαι ακόμα - έχω 167.419 λέξεις σε 102 σελίδες. :? δυστυχώς δε χωράει να την ανεβάσω.

Βρήκα πτυχιακή με θέμα τη φωτορύπανση στο Google αλλά πάλι δε χωράει. Αν ψάξεις θα τη βρείς. Πληκτρολογείς "πτυχιακή εργασία για φωτορύπανση" και κάνεις ΚΛΙΚ στο 4ο αποτέλεσμα με τίτλο " ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ".

global.jpg.f7ba36fe9db093c76457aa248115ba4e.jpg

Μπορώ όμως να ανεβάσω ένα χάρτη με την παγκόσμια φωτορύπανση!

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Όπως φαίνεται, ναι. Οι λαοί των υπόλοιπων ηπείρων είναι σχετικά υποανάπτυκτοι, οπότε απ'ότι φαντάζομαι δεν έχουν αναπτύξει σε τόσο μεγάλο βαθμό τη βιομηχανία (κύριος παράγοντας φωτορύπανσης).

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

... 20.000 λέξεις ; :shock: Περίπου πόσες σελίδες; Στην εργασία μου για την τεχνολογία - που την επεξεργάζομαι ακόμα - έχω 167.419 λέξεις σε 102 σελίδες. :? .... ...

:shock: Είναι πάρα πολλές !

Ο καθηγητής σου μπορεί να μην μπει καν στον κόπο να το διαβάσει :-k

Καλά όλες αυτές τις λέξεις εσύ τις έγραψες ή έκανες και "αντιγραφή" - "επικόληση" ???

Πόση ώρα περίπου έχεις αφιερώσει :?:

... Πάντος θα είχες κάποιο γενικό θέμα γι'αυτό μπορείς να επεκταθείς ...

Εγώ που κάνω εργασία στη Τεχνολογία για τους Μεταβλητούς Αστέρες είμαι γύρω στις 5000 λέξεις κι πολλές είναι . Δεν είναι βέβαια κακό που γράφεις πολλά. Ειδικά στο Γυμνάσιο όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο .

Μπράβο πάντος !

Και σε εσένα terring ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, τη ρώτησα την καθηγήτριά μου και μου είπε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ θα τη διαβάσει. Οχι, δεν έκανα αντιγραφή επικόληση, αυτή θα ήταν η εύκολη λύση. Επεξεργάστηκα τα άρθρα, συμπλήρωσα, αφαίρεσα, μορφοποίησα και τώρα είμαι στην 128η σελίδα...Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα την έχω τελειώσει μέχρι το τρίτο τρίμηνο...

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ τους πάντες για την βοήθεια :D :D :cheesy:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Η πτυχιακή είναι έτοιμη και την έχω ήδη στείλει στοκ καθηγητή. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι ευχαριστημένος και ότι έκανα καλή δουλειά :cheesy:

Όταν διορθωθεί (μιας και έκανα μερικά τεχνητά λαθάκια 8-[ ) θα την ανεβάσω εδώ :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Η πτυχιακή είναι έτοιμη και την έχω ήδη στείλει στοκ καθηγητή. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι ευχαριστημένος και ότι έκανα καλή δουλειά :cheesy:

Όταν διορθωθεί (μιας και έκανα μερικά τεχνητά λαθάκια 8-[ ) θα την ανεβάσω εδώ :mrgreen:

Μπράβο!! Άντε και καλό πτυχίο =D> =D> =D> Και φυσικά μην ξεχάσεις να μας την ανεβάσεις εδώ :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σκόρπιες σκέψεις:

Δημοσιεύτηκε
Δεν θα κάνω όμως πιστή αντιγραφή γιατί εκτός του ότι είναι 76 σελίδες, κυκλοφορούν και πολλοί τεμπέληδες που βαριούνται να φτιάξουν την πτυχιακή τους και ψάχνουν να βρουν έτοιμη από το διαδίκτυο :frown: . Επειδή η πτυχιακή είναι πολύ μεγάλη και δεν θέλω να μου την κλέψει κανείς, μάλλον δεν θα την ανεβάσω ολόκληρη.

Δημοσιεύτηκε
Δεν θα κάνω όμως πιστή αντιγραφή γιατί εκτός του ότι είναι 76 σελίδες, κυκλοφορούν και πολλοί τεμπέληδες που βαριούνται να φτιάξουν την πτυχιακή τους και ψάχνουν να βρουν έτοιμη από το διαδίκτυο :frown: . Επειδή η πτυχιακή είναι πολύ μεγάλη και δεν θέλω να μου την κλέψει κανείς, μάλλον δεν θα την ανεβάσω ολόκληρη.

καλη σκεψη. =D> =D> =D>

Δημοσιεύτηκε

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, η πτυχιακή θα ανέβει :mrgreen:

Όταν γράφω κάποια πράγματα στο Astrovox ή στο Aparadektoi ο κάθε άνθρωπος έχει το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει τα λεγόμενα μου, αρκεί να πιστέψει σε όσα λέω και να αναφέρει την πηγή (εμένα :cheesy: ). Εδώ όμως τα πράγματα είναι ποιο ευαίσθητα γιατί άλλο πράγμα η ελεύθερη άποψη και άλλο η πτυχιακή. Για αυτό θα είμαι λίγο ποιο επιφυλακτικός αυτή τη φορά, γιατί κυκλοφορούν και ανεπρόκοποι στο διαδίκτυο.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης