MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Χμμμμ...Ωραία τα θέματα και αρκετά βατά...!Μάλιστα το 4ο θέμα το περίμενα για πέρυσι..Και επέσε φέτος??? Κρίμα! Αλλά ήταν αρκετά καλά για την β' φάση!Καλή επιτυχία σε όλους και καλά αποτελέσματα..!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
sithonas15 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 mangelo χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος διάβασα ότι το γαλάζιο όταν πέφτει στο φακό σχηματίζει μεγαλύτερη γωνία και άρα υπέθεσα ότι θα βρεθεί πιο κοντά στο φακό..
koyote Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 Καθυστερημενα βεβαια,αλλα καλα εγραψα... Σχετικα με το 4ο ζητημα,αρκει να λαβουμε υπ'οψη την σχεση ST=α+Η,οπου ST ο αστρικος χρονος,α η ορθη αναφορα και Η η ωριαια γωνια ενος αστρου..Εφαρμοζοντας αυτη τη σχεση για τη δυση βρισκουμε Η=6 ωρες ή Η=90 μοιρες,που αντιστοιχει στο γεωγραφικο σημειο της ανατολης που ειναι πανω στον ουρανιο ισημερνιο..Επομενως το αστρο θα βρισκεται επι του ισημερινου με αποκλιση δ=0.Υστερα κατα την ανω μεσουρανηση και για Η=0 ο αστρικος χρονος ισουται με την ορθη αναφορα...Αφαιρωντας τις 2 χρονικες στιγμες βρισκουμε τη διαφορα ιση με 6(λογικο..).Αρα προσθετοντας 2 φορες στην στιγμη της δυσης και στην στιγμη της κατω μεσουρανησης απαντουμε στα δυο αλλα ερωτηματα.. Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
nansy Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 Tα θέματα ήταν αρκετά εύκολα και βατά παρόμοια με της περσυνής Β φάσης..Το μόνο που έχω να πω είναι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!! Φιλικά!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
sithonas15 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2009 Καθυστερημενα βεβαια,αλλα καλα εγραψα... Σχετικα με το 4ο ζητημα,αρκει να λαβουμε υπ'οψη την σχεση ST=α+Η,οπου ST ο αστρικος χρονος,α η ορθη αναφορα και Η η ωριαια γωνια ενος αστρου..Εφαρμοζοντας αυτη τη σχεση για τη δυση βρισκουμε Η=6 ωρες ή Η=90 μοιρες,που αντιστοιχει στο γεωγραφικο σημειο της ανατολης που ειναι πανω στον ουρανιο ισημερνιο..Επομενως το αστρο θα βρισκεται επι του ισημερινου με αποκλιση δ=0.Υστερα κατα την ανω μεσουρανηση και για Η=0 ο αστρικος χρονος ισουται με την ορθη αναφορα...Αφαιρωντας τις 2 χρονικες στιγμες βρισκουμε τη διαφορα ιση με 6(λογικο..).Αρα προσθετοντας 2 φορες στην στιγμη της δυσης και στην στιγμη της κατω μεσουρανησης απαντουμε στα δυο αλλα ερωτηματα.. Καλά, απίστευτο..! Συμβιβαστικά έβαλα μηδενική απόκλιση για να μην αφήσω το θέμα άγραφο και έκανα και τα άλλα δυο.. Πλάκα, πλάκα, καλά τα πήγα..
Alexander Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 Η τελική φάση του διαγωνισμού συμπίπτει με τον διαγωνισμό φυσικής !http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/announcments/pdf/anagelia_2009.pdfΜα καλά δεν το σκέφτηκαν ... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Volos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2009 Ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, που διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας, θα ήθελα να επισημάνω στους υποψήφιους μαθητές (και ως μια απάντηση στην παρατήρηση του ακριβώς προηγούμενου post) ότι η Εταιρεία μας είχε στείλει στο Υπουργείο Παιδείας προς έγκριση την προκήρυξη του 14ου Π.Μ.Δ. από τα τέλη Οκτωβρίου 2008. Δηλ. οι ημερομηνίες των τριών φάσεων του Διαγωνισμού Αστρονομίας ήταν γνωστές τόσο μέσω της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου, όσο και από την ιστοσελίδα μας από τις αρχές του Νοέμβρη 2008. Είναι κρίμα που συμπίπτουν οι δύο διαγωνισμοί, καθώς, φαντάζομαι ότι θα θέλανε αρκετά παιδιά να συμμετάσχουν και στους δύο. Το μόνο ενθαρρυντικό (όπως αναφέρει η προκήρυξη του διαγωνισμού της Φυσικής) είναι ότι ο διαγωνισμός γίνεται το πρωί στις 9:30, ενώ η 3η φάση του διαγωνισμού Αστρονομίας γίνεται το απόγευμα στις 5:00 μ.μ. (στον Βόλο).Ίσως μια λύση (που μπορούν να εξετάσουν όσα παιδιά προκριθούν στην 3η φάση και παράλληλα θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν και στον διαγωνισμό Φυσικής) είναι να ζητήσουν από την Επιτροπή του Διαγωνισμού Φυσικής να πάρουν μέρος στο σχολείο που θα γίνει ο διαγωνισμός στον Βόλο.Δεν ξέρω... Απλά είναι κι αυτή μια προοπτική (που ξέρω ότι μπορεί να γίνει, από εμπειρία προηγούμενης παρόμοιας σύμπτωσης).Λ. Ζαχείλας Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλουhttp://www.astronomos.gr
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Παιδιά βγήκαν τα αποτελέσματα !http://www.astronomos.gr/ARISTARXOS.htmlΕίμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα και με καλή θέση ! Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες ! Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
koyote Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Ναι οντως βγηκαν.Περασα 1ος!!!!Συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια!!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Συγχαρητήρια Γιώργο!! Πάντε τέτοια! Συγχαρητήρια και σε όλους τους επιτυχόντες! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
sithonas15 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά... Εγώ ήρθα 2ος... Τα λέμε στο Βόλο!!
mangelo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Και σειρά του τρίτου να μιλήσει... ..... Εγώ βγήκα τρίτος!!! Αξίζει μια καλή προσπάθεια για την τελική φάση... Αλλά με τέτοιο πρόγραμμα που έχει η Γ Λυκείου... Βράσ'τα και ασ'τα... Σκέφτομαι πόσο απαράδεκτο είναι τελικά το σύστημα! Να θες και να έχεις ζήλο να ασχοληθεις με έναν τομέα και να μη βρίσκεις χρόνο... Anyway, πολλά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλους και από εμένα! Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
nikos1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Πολλές χαμογελαστές φατσούλες σ' αυτήν την ενότητα!! Πολλά-πολλά συγχαρητήρια στους διακριθέντες, ΜΠΡΑΒΟ.
Volos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Πολλά συγχαρητήρια στον πρώτο επιτυχόντα, και στον δεύτερο, και στον τρίτο και στον 43ο!!!Και σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά που πήρανε μέρος στις δύο πρώτες φάσεις του φετινού διαγωνισμού.Ο οποίος, όμως, συγκέντρωσε πολύ λιγότερα παιδιά από άλλες χρονιές...Αυτό, ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, μας λύπησε αρκετά. Και ψάχνουμε να βρούμε τα αίτια.Α) Φταίει η 1η φάση (ΕΥΔΟΞΟΣ) που δεν την μάθανε έγκαιρα πολλά παιδιά, με αποτέλεσμα να νομίζουν πως αποκλείονται αυτόματα από την 2η φάση;Β) Θεωρήσανε ότι τα θέματα της 1ης φάσης ήταν δύσκολα, και απογοητεύτηκαν;Γ) Φταίει η σύμπτωση της 2ης φάσης (ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ) και της επερχόμενης 3ης φάσης (ΙΠΠΑΡΧΟΣ) με κάποιον άλλον πανελλήνιο διαγωνισμό και τα παιδιά προτίμησαν να ρίξουν το βάρος στον άλλον διαγωνισμό που θα τους πριμοδοτήσει με αυτόματη εισαγωγή σε κάποιο ΑΕΙ;Δ);;;;Θα θέλαμε την άποψή σας...Όσοι γνωρίζετε (πιθανώς από πρώτο χέρι) για ποιον λόγο οι συμμαθητές σας δεν προτίμησαν φέτος τον διαγωνισμό Αστρονομίας (όπως άλλες χρονιές), θα θέλαμε να μας καταθέσετε την ερμηνεία σας.Είτε προσωπικά στο e-mail του γράφοντα, είτε και δημόσια στο forum.Πάντως, το επόμενο ραντεβού μας είναι το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, στις 4:30 μ.μ. (ελάτε λίγο νωρίτερα!!) στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γ. Καρτάλη με Ροζού, στο τέως Γαλλικό Ινστιτούτο Βόλου). ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι στο 1ο Λύκειο που γινότανε μέχρι τώρα. Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ακόμη μία αναβάθμιση και η αίθουσα που θα γίνει ο διαγωνισμός είναι μια από τις ωραιότερες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολύ κοντά στο κέντρο, και το ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ). Ας "ζηλέψουν" και λίγο οι παλιότεροι...Λ. Ζαχείλας Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλουhttp://www.astronomos.gr
koyote Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Με λυπει το γεγονος οτι ο διαγωνισμος ειχε πολυ μικροτερη συμμετοχη σε σχσεση με αλλες εποχες.Πιστευα οτι και λογω διεθνους ετους αστρονομιας θα εχει μεγαλυτερη συμμετοχη.Ελπιζω του χρονου να ειναι καλυτερα..... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
sithonas15 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δεν μπορώ να μιλήσω γενικά αλλά για το τι έγινε στην περιοχή μου(Χαλκιδική και ανατολική Θεσ/νικη)... 1)Η 2βαθμια διεύθυνση Χαλκιδικής είχε πλήρη άγνοια για τον διαγωνισμό, όταν πήρα τηλέφωνο για πληροφορίες μου διάβαζε την προκύρηξη λες και δεν την είχα διαβάσει2)Κανένα σχολείο δεν παρακινεί τους μαθητές να συμμετέχει σε διαγωνισμούς3)Επειδή είμαι ο μοναδικός συμμετέχων απο Χαλκιδική και επειδή δεν ήθελα να ταλαιπωρίσω καθηγητές από το σχολείο μου να κάνουν Τοπική Επιτροπή μόνο για μένα, πήρα τηλέφωνο για να δώσω σε κάποιο εξεταστικό κέντρο στην ανατολική Θεσ/νικη. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι είχαν μόνο τρία παιδιά και ότι τα παρακίνησαν να μην δώσουν στη β' φάση.. Πάλι καλά οι καθηγητές μου με στήριξαν και φτιάξαμε κέντρο στο σχολείο μου, μόνο για μένα, και ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου για αυτό καθώς και για το συνεχόμενο ενδιαφέρον που δείχνουν. Σχετικά με τη δυσκολία των θεμάτων πιστεύω ότι το σχολείο καλύπτει επιδερμικά την ύλη του διαγωνισμού και για αύτό πολλοί βλέπουν τα θέματα ως άβατα. Είναι φυσικό να απαιτείται και προσωπική μελέτη από τον κάθε υποψήφιο αλλά οι ελλείψεις των σχολείων σε υλικό(οπτικοακουστικό αλλά και έντυπο) είναι τεράστια. Εγώ προσωπικά εφοδιάζω την τάξη μου με υλικό για να γίνει το μάθημα όσο το δυνατόν καλύτερο και πιο ενδιαφέρον. Πως θα ασχοληθεί ένας μαθητής παραπάνω όταν η πρώτη του επαφή με το αντικείμενο(συνήθως) γίνεται στο σχολείο, δηλαδή ένα βαρετό μάθημα, και πάλι, αν είναι τυχερός και γίνει τμήμα αστρονομίας Δεν ξέρω αν η ένωση του Βόλου έχει την δυνατότητα να αλλάξει την κατάσταση, μακάρι όλοι μαζί να καταφέρουμε κάτι.. Φιλικά,Σάλιαρης Κωνσταντίνος
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια !!! Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
mangelo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Η αλήθεια είναι πως και εγώ ήμουν ο μόνος συμμετέχων στο διαγωνισμό από Φλώρινα και παραλίγο να μην μπορέσω να δώσω καθώς δεν υπήρχε συμμετοχή αλλά ευτυχώς, κυρίως λόγω της περσινής μου επιτυχίας, τελικά τα κατάφερα. Όσο περνούν τα χρόνια, τα τμήματα αστρονομίας μειώνονται στο σχολείο μου. Βέβαια, και όταν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, υπήρχε μόνο στα χαρτιά γιατί αφού το μάθημα είναι επιλογής, λίγοι είναι αυτοί που κάθονται να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις που γίνονται μέσα στην τάξη. Κατα τη γνώμη μου, το σχολείο δεν έπαιξε κανένα ιδιαίτερο ρόλο στην ενασχολησή μου. Ασχολούμαι σε προσωπικό επίπεδο, όσο μπορώ, χωρίς τη βοήθεια κανενός. Και για να πω την αλήθεια, για αυτόν ακριβώς το λόγο "ζορίζομαι" τελευταία με τις ασκησούλες που έχει ο διαγωνισμός. Γιατί όσο και αν διαβάζω, δυσκολεύομαι να κατανοήσω πλήρως κάποιες έννοιες σχετικές με τις ουρανογραφικές συντεταγμενες, σφαιρική τριγωνομετρία, κ.τ.λ. Από την άλλη, το γεγονός πως οι φάσεις του διαγωνισμού συμπίπταν με φάσεις άλλων διαγωνισμών έπαιξε, πιστεύω, καταλυτικό ρόλο γιατί υπήρχαν αρκετά παιδιά που προτίμησαν τους άλλους και όχι το διαγωνισμό αστρονομίας. Φταίει το υπουργείο που κάνει το τραγικό λάθος να διοργανώνει τις ίδιες μέρες τους διαγωνισμούς και οι καθηγητές που αδιαφορούν και δεν παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν. Δε νομίζω πως φταίει το επίπεδο που έχει ανέβει σε σχέση με παλαιότερα. Τόσο τώρα, όσο και τις άλλες χρονιές, η συμμετοχή απαιτούσε προσωπική ενασχόληση. Όπως και να εχει, είναι λυπηρό φαινόμενο η μείωση της συμμετοχής στο διαγωνισμό και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο του χρόνου.... Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Πράγματι η αιτία πιστεύω ότι είναι κυρίως των σχολείων .Μέχρι και άρθρο στην τοπική εφημερίδα έχει γραφτεί για την κακή αντιμετώπιση αυτού του μαθήματος ...Είναι αυτονόητο ότι γίνεται είναι λόγο προσωπικών πρωτοβουλιών των παιδιών . Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
elli Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 O διαγωνισμός είναι μόνο για μαθητες λυκείου ή μπορείς να λάβεις μέρος και αφου αποφοιτήσεις?Ήθελα πολυ να λάβω μέρος φέτος αλλά δυστηχώς δέν είχα το χρόνο να προετοιμαστώ κατάλληλα... Astronomy compels the soul to look upwards and leads us from this world to another. Plato http://http://nightskyastro.blogspot.com/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Ειναι μονο για μαθητες Λυκειου. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 δυστυχως δν ειναι θεμα χρονου αλλα θεμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ,αυτης της μαγικης λεξης που στην χωρα μας βρισκεται στην φαση της ολικης εκλειψης(να και μια εκλειψη που η ολικοτητα διαρκει ,οχι απλως λεπτα,δεκαετιες ολοκληρες )απο την στιγμη που το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΞΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ποια σημασια εχουν οι γνωσεις που παρεχει...-ωπα ξεχασα να περασουμε στις πανελληνιες...(το ξεχναω συνεχεια ρε γμτ!) stargazeshots.com
nansy Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!!Όμως όσα παιδιά δεν πήραν τις θέσεις που πήραν να ξέρετε ότι όλα κρίνονται στη Γ φάση...Οι θέσεις δεν έχουν να κάνουν με το άριστα αλλά αναλόγως πως έγραψαν οι υπόλοιποι το να βγεί κάποιος 2ος ή 3ος δεν σημαίνει ότι έγραψε άριστα....Μπορεί ο 1ος να έγραψε άριστα αλλά ο 2ος να έγραψε 12 παράδειγμα δίνω...Σημασία είναι τι κάνεις μετά... Πάντως καλή συνέχεια σε όλους τους διακριθέντες!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
mangelo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δηλαδή Νάνσυ, τι υπονοείς???? Ό, τι εγώ έγραψα 5 ας πούμε;;; (πλάκα κάνω) Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Καταρχήν να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα παιδιά που έδωσαν στον διαγωνισμό και δεν διακρίθηκαν.Επίσης να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όσους πέρασαν στη Γ φάση και καλή συνέχεια.Mangelo δεν είπε ότι έγραψες 5 ένα παράδειγμα έθεσε μην αρπάζεσαι.Έτσι συμβαίνει.Και εγώ που πέρυσι βγήκα 2η έγραψα γύρω στο 18 και ο 1ος γύρω στο 18,7.Το μόνο που θα πώ είναι ότι όλα κρίνονται στη Γ φάση.Μην απογοητεύεστε όσοι δεν πήγατε στις θέσεις που θα θέλατε.Αυτά.Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα