Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, προκηρύσσει τον 14ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για το σχολικό έτος 2008 - 2009 ως εξής:

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων κ.ά. παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Από φέτος η διαδικασία διεξαγωγής του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας αλλάζει. Οι μέχρι σήμερα δύο φάσεις διεξάγονται όπως και στο παρελθόν, αλλά προστίθεται μία ακόμα φάση, έτσι ώστε ο Διαγωνισμός θα διεξάγεται πλέον σε τρεις φάσεις. Ας σημειωθεί ότι και στις τρεις φάσεις, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται και γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής.

1η ΦΑΣΗ: Στην παρούσα επίσημη ιστοσελίδα του φορέα, δηλ. της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, που οργανώνει το Μαθητικό Διαγωνισμό,( http://www.astronomos.gr) συγχρόνως με την αποστολή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας προς όλα τα Λύκεια της χώρας μας, δημοσιεύεται μία σειρά ερωτήσεων και ασκήσεων, τις οποίες μπορεί να «κατεβάσει» όποιος μαθητής Λυκείου επιθυμεί να λάβει μέρος στο Μαθητικό Διαγωνισμό.

Η 1η φάση με το όνομα «ΕΥΔΟΞΟΣ» θα ξεκινήσει την: Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου 2008.

Οι μαθητές λύνουν τις ασκήσεις, απαντούν στις ερωτήσεις και τις στέλνουν ηλεκτρονικά (με e-mail) μαζί με τα στοιχεία τους, στη διεύθυνση: zachilas@uth.gr

Όσοι μαθητές δεν μπορούν να στείλουν τις απαντήσεις ηλεκτρονικά μπορούν να τις στείλουν ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στην διεύθυνση:

Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος

Κύπρου 48

38221 Βόλος

Απαντήσεις στέλνονται μόνο μια φορά, και δεν γίνονται δεκτές εκ των υστέρων διορθώσεις. Οι απαντήσεις διορθώνονται και αξιολογούνται από την Επιτροπή του Διαγωνισμού. Άριστα (4 μονάδες) παίρνει όποιος απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και έλυσε όλες τις ασκήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έγκυρη συμμετοχή στην 1η φάση θα θεωρηθεί αν το e-mail σταλεί στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση μέχρι τις 12:00 μ.μ. της 21ης Δεκεμβρίου 2008 (ζητήσατε από το πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που χρησιμοποιείτε, να σας δοθεί από τον παραλήπτη επίδοση παραλαβής του e-mail) ή ο φάκελος με τις απαντήσεις έχει σφραγίδα ταχυδρομείου την 21η/12/08.

2η ΦΑΣΗ: Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας συνεχίζεται με την δεύτερη φάση κανονικά, όπως και στο παρελθόν, σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές Λυκείου, ανεξάρτητα εάν συμμετείχαν ή όχι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (για την βαθμολογία βλέπε κατωτέρω). Οι απαντήσεις συλλέγονται και διορθώνονται από την Επιτροπή του Διαγωνισμού.

Η δεύτερη φάση με το όνομα «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ»

θα πραγματοποιηθεί το:Σάββατο, 7η Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 9 π.μ.

Στο διαγωνισμό «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» μπορούν να λάβουν μέρος, με τα ίδια θέματα, όλοι οι μαθητές των Λυκείων της χώρας και κυρίως οι μαθητές της Β΄ τάξεως, οι οποίοι διδάσκονται το «κατ' επιλογήν» μάθημα της Αστρονομίας. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 3 ώρες. Δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στα Γραφεία των Λυκείων τους μέχρι τέλους Ιανουαρίου 2009.

Ο διαγωνισμός «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» θα διενεργηθεί με την ευθύνη μιας Τοπικής Επιτροπής, που θα αποτελείται από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της κάθε περιοχής και από καθηγητές, οι οποίοι εθελοντικά θα προσφέρουν την υπηρεσία τους στο διαγωνισμό.

Οι διευθυντές των Λυκείων οφείλουν να στείλουν στην διοργανώτρια Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος μέσω e-mail (υπόψη κ. Ζαχείλα: zachilas@uth.gr)

αφενός τη Δ.Δ.Ε., στην οποία υπάγονται και

αφετέρου το σχετικό έγγραφο, με το οποίο ορίσθηκε η Τοπική Επιτροπή του Διαγωνισμού, το σχολείο στο οποίο θα γίνει ο διαγωνισμός, τον αριθμό των μαθητών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και να σημειώσουν:

α) τηλέφωνο επικοινωνίας,

β) το fax του σχολείου (για εναλλακτικό τρόπο αποστολής των θεμάτων) και

γ) απαραίτητα εκτός του e-mail του σχολείου, και ένα δεύτερο e-mail είτε του σχολείου, είτε ενός εκ των μελών της Τοπικής Επιτροπής (για λόγους ασφαλείας).

Τα θέματα του διαγωνισμού θα σταλούν έγκαιρα το πρωί του Σαββάτου της 7ης Φεβρουαρίου 2009, με e-mail, σε κάθε σχολείο που θα έχει δηλώσει συμμετοχή μέχρι και την 29/01/09. Τα θέματα θα περιέχονται σε αρχείο μορφής PDF (για το οποίο απαιτείται η παρουσία του Acrobat Reader εγκατεστημένου στον Η/Υ). Σε περίπτωση κωλύματος παραλαβής των θεμάτων (λόγω ηλεκτρονικού προβλήματος του Η/Υ του σχολείου ή εν γένει του διαδικτύου), ο Διευθυντής του σχολείου θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαγωνισμού, κ. Μαυρομμάτη Κων/νο (τηλ. 24210-51.061 - 24210-46.253) για να αποσταλούν τα θέματα με fax.

Μετά το τέλος της 3ωρης εξέτασης, τα γραπτά των μαθητών τοποθετούνται σε φάκελο, ο οποίος σφραγίζεται με την σχολική σφραγίδα και αποστέλλεται, με συστημένη επιστολή, στην Κεντρική Επιτροπή του Διαγωνισμού της Εταιρείας (Κύπρου 48, Τ.Κ. 382.21 ΒΟΛΟΣ), για τη βαθμολόγηση και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Άριστα (20 μονάδες) παίρνει όποιος απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και έλυσε όλες τις ασκήσεις.

Το συνολικό «Άριστα» και των δύο φάσεων είναι το 24.

Οι περίπου 40 πρώτοι, που θα προκύψουν από το άθροισμα της βαθμολογίας τους στην 1η φάση «ΕΥΔΟΞΟΣ» και στην 2η φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ», θα ειδοποιηθούν έγκαιρα και θα κληθούν να συμμετάσχουν στη τρίτη φάση του διαγωνισμού. Τα ονόματά τους θα δημοσιευτούν στην παρούσα ιστοσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr.

3η ΦΑΣΗ: Η τρίτη φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γ. Καρτάλη 73 - Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) το:

Σάββατο, 14η Μαρτίου 2009 και ώρα 5 μ.μ.

με την απόλυτη ευθύνη της Κεντρικής Επιτροπής του Διαγωνισμού της Εταιρείας.

Εκείνοι που θα πετύχουν και στη τρίτη φάση του διαγωνισμού θα αποτελούν τους νικητές του 14ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2009 και θα κληθούν να παραλάβουν, τα βραβεία και τους επαίνους τους, καθώς και τις τιμητικές διακρίσεις των σχολείων τους, σε ειδική πανηγυρική τελετή, που θα διοργανωθεί στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Δήμου Βόλου.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1. Οι πέντε (5) πρώτοι του διαγωνισμού «ΙΠΠΑΡΧΟΣ», ηλικίας κάτω των 20 ετών (την 31η/12/2009) και ανεξάρτητα από φύλο, θα στελεχώσουν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής και θα μεταβούν στην πόλη Τεχεράνη του Ιράν από 10 έως 20 Οκτωβρίου 2009 για να λάβουν μέρος στην 3η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Ύστερα από έγκριση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος, ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη της Ολυμπιάδας, τα έξοδα της φιλοξενίας αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας του Ιράν. Σε περίπτωση κωλύματος ενός (ή περισσοτέρων) εκ των πέντε, τη θέση του (τους) θα πάρει (-ουν) ο (οι) αμέσως επόμενος (-οι) στη σειρά κατάταξης από τον διαγωνισμό «ΙΠΠΑΡΧΟΣ».

2. Ύστερα από πρόταση του Διευθυντή του Ευγενιδείου Ιδρύματος Αθηνών κ. Διονυσίου Σιμοπούλου, ο πρώτος μαθητής και η πρώτη μαθήτρια του διαγωνισμού «ΙΠΠΑΡΧΟΣ», ηλικίας 16 έως 18 ετών, θα φιλοξενηθούν για 10 ημέρες, στα τέλη Ιουλίου 2009, στις εγκαταστάσεις της NASA στο Huntsville της πολιτείας Alabama των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και θα μετάσχουν, εντελώς δωρεάν, σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

3. Τα άλλα έπαθλα του διαγωνισμού είναι: 300 € για τον πρώτο νικητή, 200 € για το δεύτερο, 150 € για τον τρίτο και από 50 € για τους επιτυχόντες από τον 4ο έως τον τελευταίο. Ακόμη όλοι οι ανωτέρω επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες θα λάβουν ως δώρα διάφορα αστρονομικά και επιστημονικά βιβλία, DVD, CD και θα εγγραφούν για ένα έτος δωρεάν συνδρομητές του αστρονομικού περιοδικού «ΟΥΡΑΝΟΣ», που εδώ και 18 χρόνια εκδίδει ανελλιπώς η Εταιρεία μας.

Η ΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η ύλη του διαγωνισμού είναι ενδεικτικά αυτή που περιλαμβάνεται στο εξής βιβλία:

1. Το σχολικό βιβλίο της Β΄ Λυκείου.

2. Δανέζη Μάνου - Θεοδοσίου Στράτου: «Το Σύμπαν που αγάπησα», Τόμοι Α΄ & Β΄, εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ, 1999.

3. Βάρβογλη Χάρη & Σειραδάκη Ιωάννη: «Εισαγωγή στη σύγχρονη αστρονομία», Θεσσαλονίκη, 1994.

4. Shu, Frank: «Αστροφυσική», Τόμοι Α΄ & Β΄, έκδοση Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, 2004.

Οι μαθητές και οι καθηγητές, που επιθυμούν να πληροφορηθούν οτιδήποτε σχετικό με το διαγωνισμό μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω:

1. Ταχυδρομική διεύθυνση:

Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος,

Κύπρου 48,

382.21 ΒΟΛΟΣ

τηλ. 24210-51.061 & 24210-46.253

2. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail):

zachilas@uth.gr ή mavrommk@otenet.gr

3. Τηλέφωνα:

α) 24210 46253 & 6973026260 Μαυρομμάτης Κων/νος, μαθηματικός - πρόεδρος Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος

β) 6944535455 Ζαχείλας Λουκάς, Λέκτορας Παν/μίου Θεσσαλίας - γραμματέας Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος

γ) 24210 53244 Μουτσιάρας Κων/νος, μαθηματικός - αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος

4. FAX:

24210 51061 Μαυρομμάτης Κων/νος, μαθηματικός - πρόεδρος Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος

5. Στο INTERNET:

www.astronomos.gr

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

• Απαντήσεις 196
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Καλή επιτυχία σε όσους δώσουν φέτος στον διαγωνισμό!!!Σας εύχομαι τα καλύτερα!!! :cheesy: :D

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ο 14ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας, όπως μπορείτε να δείτε στην αρχή του forum, φέτος παίρνει νέα μορφή.

Προστίθεται μία ακόμη φάση σε εντελώς διαδικτυακή μορφή.

Δεν ξέρουμε τι απήχηση θα έχει, κι έτσι θέλουμε τη βοήθεια όλων!!

Παρακαλούμε όλους τους παλαιούς μαθητές που πήρανε μέρος σε προηγούμενους διαγωνισμούς, και όλα τα μέλη αστρονομικών συλλόγων, να διαφημίσουν τον Διαγωνισμό μας και να προτρέψουν τα παιδιά να πάρουν μέρος.

Η προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει ακόμη φτάσει στα σχολεία και (όπως μας δηλώσανε παλιότερα) πάντα αργεί.

Η πλήρης προκήρυξη του 14ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού βρίσκεται (όπως πάντα) στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου: www.astronomos.gr

Αναφέρονται όλες οι νέες πληροφορίες και η προτεινόμενη βιβλιογραφία.

Καλή επιτυχία στους φετινούς διαγωνιζόμενους.

Λ. Ζαχείλας

Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου

http://www.astronomos.gr

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ξεκίνησε η 1η φάση "ΕΥΔΟΞΟΣ" του 14ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού 2009. Από τα μεσάνυχτα της 1ης Δεκεμβρίου, βρίσκεται στην ιστοσελίδα: www.astronomos.gr (σε εμφανέστατο σημείο) ειδικός σύνδεσμος με τα θέματα (ερωτήσεις και ασκήσεις) σε μορφή "έγγραφο Word".

Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο. Μπορείτε να απαντήσετε είτε πάνω στο ίδιο το ηλεκτρονικό έγγραφο, είτε να το εκτυπώσετε και να το στείλετε στην διεύθυνση της Εταιρείας.

Τα θέματα, πιστεύουμε, καλύπτουν με μια μεγάλη γκάμα αστρονομικών και αστροφυσικών προβλημάτων.

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού εύχεται σε όλα τα παιδιά "Καλή Επιτυχία" και καλό διάβασμα!

Ελπίζουμε να τιμήσετε με την συμμετοχή σας την Εταιρεία μας και τον Πανελλήνιο αυτό θεσμό.

Με τιμή εκ μέρους της Επιτροπής του Διαγωνισμού,

Λ. Ζαχείλας

Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου

http://www.astronomos.gr

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν θα ήθελα καταρχήν να ευχηθώ σε όλους τους συμμετέχοντες ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!Μόλις είδα τα θέματα...Μόνο μια άποψη θα πώ!Είναι πολύ καλά τα θέματα του διαγωνισμού..Μακάρι να έγραφα!!Θεωρώ είναι πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα που καλύπτουν περίπου όλο το φάσμα της αστρονομίας!!Και μου άρεσε που υπάρχουν προβλήματα!!Ελπίζω να συνέχισει έτσι ο διαγωνισμός!Πάντως κ.Ζαχείλα βάλτε στις επόμενες φάσεις κανένα πρόβλημα επίπεδου Ολυμπιάδας!!! :cheesy: Να εξικοιώνονται με την ίδεα τι εστί ολυμπιάδα!!! :cheesy: Αλλά και να αναβαθμιστεί το επίπεδο προετοίμασιας των παιδιών για τις Ολυμπιάδες ακόμα περισσότερο!Άσχετο, αλλά άν κ. Ζαχείλα μπείτε στο φόρουμ και διαβάσετε το μήνυμα μου μπορείτε να μου απαντήσετε σε κάτι ολίγον άσχετο..??Ποιά χώρα θα πάρει την 4η Ολυμπιάδα???Το έχω απορία!!Καλή επιτυχία και πάλι σας εύχομαι παιδιά! :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Δημοσιεύτηκε
Ξεκίνησε η 1η φάση "ΕΥΔΟΞΟΣ" του 14ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού 2009. Από τα μεσάνυχτα της 1ης Δεκεμβρίου, βρίσκεται στην ιστοσελίδα: www.astronomos.gr, (σε εμφανέστατο σημείο) ειδικός σύνδεσμος με τα θέματα (ερωτήσεις και ασκήσεις) σε μορφή "έγγραφο Word".

Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο. Μπορείτε να απαντήσετε είτε πάνω στο ίδιο το ηλεκτρονικό έγγραφο, είτε να το εκτυπώσετε και να το στείλετε στην διεύθυνση της Εταιρείας.

Τα θέματα, πιστεύουμε, καλύπτουν με μια μεγάλη γκάμα αστρονομικών και αστροφυσικών προβλημάτων.

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού εύχεται σε όλα τα παιδιά "Καλή Επιτυχία" και καλό διάβασμα!

Ελπίζουμε να τιμήσετε με την συμμετοχή σας την Εταιρεία μας και τον Πανελλήνιο αυτό θεσμό.

Με τιμή εκ μέρους της Επιτροπής του Διαγωνισμού,

Λ. Ζαχείλας

Διορθωστε το link κυριε Ζαχειλα γιατι εχετε βαλει ενα κομμα παραπανω στο τελος και δεν ανοιγει η σελιδα.

Και καλη επιτυχια σε ολους και απο εμενα

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε
Τα θέματα τα είδα και εγώ!!!!Είναι πολυ καλά και βατά...Θα τα λύσω και βέβαια έτσι για να δω πως θα τα πάω.. :cheesy: Βέβαια δεν δίνω στο διαγωνισμό...πλέον.. :cry: αλλά και μόνο για αυτήν την ''εμπειρία'' θα τα λύσω...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

Δημοσιεύτηκε

Κατεβασα κι εγω χτες τα θεματα.. Πολυ ενδιαφεροντα..

Ειναι μια καλη προετοιμασια για το τι θα δουμε αργοτερα..

Καλη μας επιτυχια!!

:cheesy:

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αστρονομίας και διαστημικής της 1ης φάσης ''ΕΥΔΟΞΟΣ''.

http://www.astronomos.gr//EVDOXOS.html

Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες!Καλή επιτυχία στην Β' φάση!

Θα ήθελα όμως να δώσω προσωπικά συγχαρητήρια στον Γιώργο(Koyote) που βγήκε πρώτος και περάσαμε μαζί σε μια Ολυμπιάδα!! =D> Συγχαρητήρια γιώργο μου!!Το ήξερα ότι θα τα πας τέλεια!!!!Άντε η ΝΑΣΑ και η Ολυμπιάδα σε περιμένει! =D> =D> :cheesy:

Επίσης να πω προσωπικά συγχαρητήρια στον Γιώργο Μ. (george2) που πήγαμε μαζί στην ΝΑΣΑ και στην Ολυμπιάδα!!Συγχαρητήρια φίλε μου!!Ήταν σίγουρο ότι θα περάσεις!Αντε και στην 3η Ολυμπιάδα!! =D>

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι σε όλους!

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω κι εγω Μαρια γιατι αν δεν ησουν εσυ δε θα το ειχα δει :cheesy: :cheesy:

Συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια που περασαν,αλλα και σε οσους προσπαθησαν!!Καλη μας επιτυχια στη Β φαση!!!

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια σε όλους και καλή τύχη για τη συνέχεια.. Εγώ μέτρια πράγματα, θα προσπαθήσω να βελτιωθώ τώρα στη Β' Φάση και να ετοιμαστούμε για Βόλο!! Φέτος ξεκίνησα με το hobby και ελπίζω σε κάτι καλό.. :P

40 θα πάρουν για τον Βόλο;; Τι στο καλό, κάτι θα κάνω... :?

Δημοσιεύτηκε

Μα τι πράγμα είναι αυτό μαζί μου??? Έχει κολλήσει το rank στο 18!! Πέρσι στον Αρίσταρχο 18ος, πέρσι στον Ίππαρχο 18ος, φέτος στον Εύδοξο, πάλι 18ος??? :cheesy: :cheesy: :cheesy: ...

Τι να πω... Άντε αλλη μια φορά και φέτος στον Αρίσταρχο, θα το δεχτώ, αλλά μετά θέλω πιο πάνω..! :D...

Συγχαρητήρια και από εμένα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και φυσικά, καλή προετοιμασία σε όλους...

Έγώ δυστυχώς, όντας μαθητής Γ Λυκείου φέτος, δεν μπορώ να κάνω και πολλά και έτσι δεν έχω πολλές ελπίδες αλλα... η προσπαθεια μετράει! :D

Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Μόλις γύρισα από το διαγωνισμό ! :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Τα θέματα ήταν σε παρόμοιο στιλ με τα περσινά - απ'ότι είδα ...

Για Α Λυκείου πιστεύω ότι πήγα καλά ! Ετσι και αλλιώς ο αυτοσκοπός δεν πρέπει να είναι η διάκριση... Το ευχαριστήθηκα και αυτό είναι που μετρά =D> \:D/

Καλή επιτυχία σε όλους σας ! :D

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Χμμμ τώρα που έψαξα είχα λάθος το 5.10 που έλεγε για το φάσμα απορρόφησης ... το σωστό είναι λόγω της ατμόσφαιρας... Στις ανάπτυξης έγραψα μερικές γραμές για το κάθε ερώτημα... Στην 4 Α με την απόκλιση δεν το ήξερα...

Περιμένω τη γνώμη σας για το διαγωνισμό. :)

Από εδώ δίναμε μόνο δύο παιδιά .

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Εγώ δεν τα πήγα καλα... άφησα όλο το 4ο άλυτο... Δεν ήξερα ποια τηλεσκόπια είναι τώρα σε χρήση, δεν ήξερα κάποιες στο θέμα 5 και έκανα λάθη στο ονόματα των άστρων στο σχήμα του θέματος 2. Ακόμα και αυτά που απάντησα δεν ξέρω αν είναι σωστά! Γενικότερα, πήγα πολύ μέτρια....
Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
Δημοσιεύτηκε

Και εγώ το 4ο θέμα το άφησα... Στο 5.10 σίγουρα το μπέρδεψες με τη μετατόπιση του φάσματος και έβαλες το (δ), ε; Γιατί και εγώ αυτό έκανα αλλά ευτυχώς το κατάλαβα..

Σχετικά με τα υπόλοιπα το g στην 3 άσκηση βγήκε 5,45 m/sec2. Στην 1β έβαλα ένα τηλεσκόπιο που είναι ακόμα εν ενεργεία, το Chandra, ελπίζω να μην πειράζει και τόσο #-o .. Στο 1γ έγραψα για το HST(όπως ο καθένας φαντάζομαι) και για το SOHO. Γενικά στάθηκα τυχερός γιατί ήξερα αρκετά σχετικά με τηλεσκόπια που διάβασα πρόσφατα.

Στο 5.8 έβαλα το (ε): γαλάζιο χωρίς να ήμουν απόλυτα σίγουρος αλλά το επιβεβαίωσα από το βιβλίο της Φυσικής της Γ' Λυκείου αργότερα και ησύχασα.. :)

Χρειάζεται πολύ περισσότερο διάβασμα εν όψει Γ' Φάσης, άμα φυσικά περάσουμε.. Τα θέματα ήταν δύσκολα αλλά ίσα-ίσα μας παρακινούν να γίνουμε καλύτεροι.. Μπράβο στην εταιρία του Βόλου! =D> =D>

Καλά αποτελέσματα σε όλα τα παιδιά!! Αν έχει κάποιος μια απάντηση για το 4 ας μας την πει..

Δημοσιεύτηκε

ok και εγώ στη 3 αυτό βρήκα.

Για τα τηλεσκόπια εν ενεργεία νομίζω ότι το 1 γ το ζητούσε.

Στο 5.8 και εγω δεν ήμουν σίγουρος #-o

Στην 4 θα πει κανείς τι βρήκε? Εστω το τι ώρα ανατέλει κ.τ.λ.

Τεσπα δύσκολο το βλέπω να έχω περάσει αλλά έχω άλλες 2 ευκαιρίες...

Καλά αποτελέσματα σε όλους =D>

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Τα θέματα ποια ήταν τελικά,μπορείτε να τα γράψετε?

Δημοσιεύτηκε
Φίλε sithonas15 είσαι σίγουρος πως είναι το γαλάζιο;;; Που το γράφει μέσα στο βιβλίο της Φυσικής της Γ;; Εγώ έβαλα το κόκκινο.... :( :(
Δημοσιεύτηκε
Ορίστε τα φετινά θέματα. Δεν έχουν και την καλυτερη ποιότητα αλλά έπρεπε να μειώσω το μέγεθος για να ανέβουν. Στο 5ο θέμα ψιλο-φαίνονται οι απαντήσεις μου. Αν κάποιος έχει καποια ένσταση, ας το αναφέρει... :)

1764234037_7-2-20098-02-21_0001.thumb.jpg.a50b6c9611c96aaa1b63596218b854e6.jpg

Δημοσιεύτηκε
η δεύτερη σελίδα.....

323704513_7-2-20098-03-10_0002.thumb.jpg.fce9a5d59fe7ec92bd4969821cba7087.jpg

Δημοσιεύτηκε
και η τελευταία....

1068178021_7-2-20098-04-13_0003.jpg.ca74088d9a241528e5d1e0a446f88cbf.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης