planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2008 Λοιπόν, προχτές έκανα την 1η επιτυχημένη προσπάθεια οδήγησης απ' ό,τι φαίνεται. Έχω όμως μερικά προβλήματα. Καταρχήν έχω την Orion Atlas, ίδια με eq6 pro. Χρησιμοποίησα το Phd 1.9 σε laptop με vista με καλώδιο USB->RS232->κλιπ modem. Ερωτήσεις: 1) Το μακρυνάρι αυτό καλωδίου το συνδέω στη θύρα "Autoguider" πάνω στην κεφαλή της ισημερινής, σωστά; Διότι έτσι ΔΕΝ μου έπαιξε, μου έβγαζε μήνυμα κάποιο λάθος περί ASCOM driver. Έπαιξε όμως συνδέοντάς το πάνω στο χειριστήριο της στήριξης στο μικρό κλιπ. Είναι σωστή αυτή η σύνδεση; Είχα επιλέξει ένα αστέρι και το πρόγραμμα έλεγε guiding και άκουγα τη στήριξη και έκανε διορθώσεις. Δεν κατάφερα όμως να δω αν γινόταν σωστά γιατί δεν είχα 2ο τηλεσκόπιο για να φωτογραφίσω. Έκανα απλά δοκιμή για οδήγηση. 2) Όπως λοιπόν έκανε οδήγηση, προσπάθησα να κάνω PEC training. Μόλις όμως ξεκινούσε μου πετούσε το phd λάθος πάλι για τον ASCOM driver και σταματούσε η οδήγηση. Γιατί; ΥΓ: Έχω βάλει ASCOM drivers και drivers του μετατροπέα αυτού USB->RS232... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
themis_kart Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2008 Το μόνο που ξέρω Μάνο είναι ότι το καλώδιο πάει στο χειριστήριο όχι στην βάση. Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2008 1) Το μακρυνάρι αυτό καλωδίου το συνδέω στη θύρα "Autoguider" πάνω στην κεφαλή της ισημερινής, σωστά; Διότι έτσι ΔΕΝ μου έπαιξε, μου έβγαζε μήνυμα κάποιο λάθος περί ASCOM driver. Έπαιξε όμως συνδέοντάς το πάνω στο χειριστήριο της στήριξης στο μικρό κλιπ. Είναι σωστή αυτή η σύνδεση; Είχα επιλέξει ένα αστέρι και το πρόγραμμα έλεγε guiding και άκουγα τη στήριξη και έκανε διορθώσεις. Δεν κατάφερα όμως να δω αν γινόταν σωστά γιατί δεν είχα 2ο τηλεσκόπιο για να φωτογραφίσω. Έκανα απλά δοκιμή για οδήγηση. Καλώς δεν έπαιξε πάνω στην υποδοχή της βάσης γιατί εκεί είναι για καλώδιο ST4. Καλώς έπαιξε μέσω του χειριστηρίου-σειριακής υπολογιστή. Για να χρησιμοποιήσεις τη θύρα για autoguide της EQ6 πρέπει να πάρεις ένα καλώδιο τύπου ST4 (εσωτερικά 6 καλώδια και RJ εξάπινους ακροδέκτες) και ένα module που συνδέεται στην παράλληλη θύρα (GPINT-PT) ή σε USB (GPUSB). 2) Όπως λοιπόν έκανε οδήγηση, προσπάθησα να κάνω PEC training. Μόλις όμως ξεκινούσε μου πετούσε το phd λάθος πάλι για τον ASCOM driver και σταματούσε η οδήγηση. Γιατί; Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έχω την εντύπωση ότι για PEC training απαιτείται σύνδεση με την autoguide θύρα της βάσης. Γιατί όμως να κάνεις κάτι τέτοιο; Δοκίμασε ή το ένα ή το άλλο, όχι και τα δύο μαζί - ειδικά, όταν είσαι σε στάδιο δοκιμών... Για καλώδια, module κλπ, δες τη σελίδα του Μαρίνου (starguider):http://uk.geocities.com/starguider1/astro.htmή αν προτιμάς κάποια λύση από εξωτερικό:http://www.shoestringastronomy.com/Υπάρχει και κάποιος astromiser ή astromizer στην Αγγλία αλλά δεν θυμάμαι τη διεύθυνσή του.Στο site του Μαρίνου υπάρχουν οδηγίες αν πιάνουν τα χέρια σου από ηλεκτρονικά για να τα φτιάξεις όλα μόνος σου.Καλή συνέχεια!Φιλικά,Ηλίας.
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2008 Αγαπητε φιλε.Ναι η συνδεση πανω στην υποδοχη του χειριστηριου που εκανες ειναι σωστοτατη.Δεν μπορεις να κανεις pec training διοτι εκεινη την στιγμη οι βηματοκινητηρες της κεφαλης δεχονται εντολες απο το phd.Δεν μπορεις ταυτοχρονα να κανεις και τα δυο.Φαντασου να ετρεχαν δυο Phd με δυο διαφορετικα αστρα και να προσπαθουσαν και τα δυο να "περασουν" τις οδηγιες τους στα μοτερ.Εξ αλλου οταν πουμε "pc direct" στην κεφαλη αυτη καταλαβαινει τις εντολες που ερχονται απο το pc.Οποιαδηποτε "ανωμαλια" στην επικοινωνια τους (βλεπε εξτρα εντολες προς τα μοτερ απο τριτο μερος) προκαλει διακοπη της επικοινωνιας και ο ascom σου πεταει το μηνυμα λαθους. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να καταγραψεις με ειδικο software το pec σου να το επεξεργαστεις και να το περασεις μεσα στο eqmod.Τοτε παραληλα με την οδηγηση του Phd θα εχεις και διορθωμενο Pec.Ειναι ομως αρκετα δυσκολο και τα αποτελεσματα του ειναι ακομη υπο συζητηση.Στις καλοκαιρινες μου δοκιμες (http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=93545#93545) ειδα μεγαλη διορθωση κατα ra με αυτην την μεθοδο.Παντως ξαναλεω το θεμα ειναι υπο συζητηση. Να εισαι καλα ελπιζω να απαντησα στα ερωτηματα σου. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2008 Ωραία, εφόσον έκανα οδήγηση, το επόμενο βήμα είναι να βρω ένα οδηγητικό τηλεσκόπιο και να φτιάξω και δαχτυλίδια. Νόμιζα πως έκανα κάτι λάθος. Ευχαριστώ... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα