Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Είναι λογικό να κοιτάζω μέσα από ένα φωτογραφικό φίλτρο Ha 7nm και να βλέπω τις λάμπες κόκκινες;

Αν το τεχνητό αυτό φως περνάει από το φίλτρο, τότε πως κόβει την φωτορρύπανση;

Μπορώ και βλέπω επίσης και έξω από το παράθυρο μου το τοπίο επίσης κόκκινο, αλλά σκέφτηκα μήπως βλέπω το σχετικό μήκος κύματος του ηλιακού φωτός, αλλά το βράδυ;

Συγχωρέστε την άγνοια ενός άσχετου στο θέμα, αλλά μόλις το αγόρασα και μου φαίνεται παράξενο :-k :-k

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Κύριοι, έχω χεστεί από τον ενθουσιασμό μου σήμερα!!! \:D/ \:D/

Παρέλαβα και την τροποποιημένη κάμερα και δεν άντεχα να περιμένω ούτε μια μέρα για δοκιμές! Βγήκα στο μπαλκόνι το βράδυ και άρχισα να βαράω όπου βρω. Σας παρουσιάζω τις πρώτες εντελώς πρόχειρες δοκιμές μέσα από την καρδιά της φωτισμένης πόλης...!

Οι εκθέσεις ήταν ολιγόλεπτες, χωρίς οδήγηση, darks και άλλα, μόνο για να δούμε τι πιάνουμε.

Α, και με το αχρωματικό μόνο!

Έχει να γίνει της μουρλής...! :D :twisted: :twisted:

sadr.jpg.f4ccf6ea86354d991e2f5b17cb5d7a88.jpg

Sadr

ngc7000.jpg.f50639ba848cd1af9ccdb0af38ef6053.jpg

North america

ngc6992b.jpg.ad5e82911ed53fa4bb9a0742711a0b43.jpg

Veil

ngc6992a.jpg.deaa59da7fd3010be6924e61c6dc0904.jpg

Veil

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε
Κύριοι, έχω χεστεί από τον ενθουσιασμό μου σήμερα!!! \:D/ \:D/

Έχει να γίνει της μουρλής...! :D :twisted: :twisted:

Να βαλεις παμπερς και ζουρλομανδυα :mrgreen:

Υ.Γ. Οταν συνελθεις.......περιμενω τηλ. :D

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε

Εδώ είναι όλα τα λεφτά, το είχαμε πει. Και το αχρωματικό θα δωσει ρέστα με το Ηα (και το 100ρι φυσικά) - αντε καλή συνέχεια, φανταζομαι έχεις αρχίσει από τώρα να σχεδιαζεις θαύματα και πράγματα

(γμτ, σύννεφα προβλέπουν και αυτο το ΣΚ, μα καλά επίτηδες το κάνει ; :evil: )

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο Ηλία... Περιμένουμε αποτελέσματα τρελά....

Μετά την σχετική κουβέντα που είχαμε στην Πεντέλη και τις φωτό σου εδώ....... με βάζεις στην μπρίζα.......

Καλή συνέχεια φίλε!

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Μπραβο ρε Ηλια.Eγω επειδη τισ φοβαμαι τις μπριζες ...το παρηγγειλα!
Η κατανοηση των αρχων της κοσμογονιας και του αεναου ταξειδιου μας στο πνευματικο κοσμο επιβαλλει την ταυτοχρονη υλικη και πνευματικη εξελιξη του ανθρωπου.ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Δημοσιεύτηκε
Αφου το παρηγγειλα τωρα :shock: ,θελω να ρωτησω οποιος ξερει αυτο το φιλτρο κανει για φωτογραφηση οποιουδηποτε στοχου πχ m 31 η για καθορισμενα νεφελωματα εκπομπης στo μηκος κυματος που υποδεικνυει;Δηλαδη ειναι ενα γενικο φιλτρο φωτορυπανσης με ικανοποιητικη αποδοση σε ολουs τους στοχους η οχι;
Η κατανοηση των αρχων της κοσμογονιας και του αεναου ταξειδιου μας στο πνευματικο κοσμο επιβαλλει την ταυτοχρονη υλικη και πνευματικη εξελιξη του ανθρωπου.ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Τσκ, κυρίως νεφελώματα εκπομπής που ειναι πλούσια σε Ηα. Γαλαξίες, σμήνη κλπ εκπέμπουν σε σχεδόν όλο το φάσμα, και -παρότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σε αυτά Ηα για να καταπολεμήσεις την φωτορύπανση και να βελτιώσεις το L σου, δεν προτείνεται παρα'μόνο αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιως (ειναι πολύ "σκληρό" φίλτρο). Υπόψην, ειναι "αστροφαγος".

Κάνε μια βόλτα απο τις αστροφωτογραφίες να δεις πως τραβανε (και με τι) οι μάστορες εκει και θα καταλάβεις.

Δημοσιεύτηκε
ευχαριστω για την απαντηση αρα χρειαζομαι και αλλα φιλτρα...
Δημοσιεύτηκε

Hλια εχεις να δεις πολυ "πραμα" με το Ha !!!

H αισθηση του να παιρνεις καρε με το φιλτρο υδρογονου ειναι πραγματικα το κατι αλλο... Βλεπω οτι ηδη ορμηξες με τα μουτρα !

Σου ευχομαι να το χαρεις με την ψυχη σου αδερφε !

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

Κύριοι και στα δικά σας!! Ανεπιφύλακτα! :D

Ο Γιάννης και ο Στέλιος έχουν δίκιο, είναι άλλο πράγμα!

Η αίσθηση να φωτογραφίζω ένα νεφέλωμα από την πόλη και το μπαλκόνι μου είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα!

Το ξέρω πως μόλις ανακάλυψα τον τροχό, αλλά έχει και αυτό τη γοητεία του βρε αδερφέ! Άλλο να το βλέπεις και άλλο να το κάνεις!

\:D/

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε

Ηλια δεν χρειαζεται να σου πω πως εχω ενθουσιαστει με αυτα που μας εδειξες.

Το δικο μου ha με περιμενει στο πλανηταριο εχω πει να μην το αγγιξει κανεις μιας και τωρα εχω τα μαστορεματα και πανε εκει τα λεφτα.

Υ.γ.Ελπιζω να κατεβεις συντομα για καμια εξορμηση.

Δημοσιεύτηκε
.....Το δικο μου ha με περιμενει στο πλανηταριο εχω πει να μην το αγγιξει κανεις.......

Υ.γ.Ελπιζω να κατεβεις συντομα για καμια εξορμηση.

Την δευτερα που παρελαβα το UHC-S και τα σχετικα δακτυλιδια, εγω το......ειδα πειραζη; :cheesy: :-note

Υ.Γ. Χθες πηγαμε στον Κιθαιρωνα [να τα δοκιμασουμε με χαρα] αλλα λογω αερα ](*,) :twisted:

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη και mrna δοκιμάστε, δεν θα το μετανοιώσετε!

Άγγελε, φαντάζομαι τι θα κάνεις με το φίλτρο αυτό, αν κρίνω από τις τελευταίες σου φωτό!

Δημήτρη γεια χαρά, σ'ευχαριστώ! Το πεδίο του υδρογόνου είναι συναρπαστικό, δεν βλέπω την ώρα να δοκιμάσω θέματα πλούσια σε αυτό.

Έχω τόσα πράγματα να μάθω γύρω από αυτό, τόσες δοκιμές, πολύ δρόμο μπροστά μου, αλλά έχω τρομερό ενθουσιασμό, έχω πέσει με τα μούτρα στη μελέτη!

Με την πρώτη ευκαιρία θα στήσω και θα δοκιμάσω σοβαρά.

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε

Hλια θα θελα να μουν απο μια μερια να σε βλεπω οταν θα το "σηκωσεις" κατα Οριωνα μερια....

Διαβαζω οτι και ο Αγγελος περιμενει το δικο του και οτι και αλλοι φιλοι "ψηνονται". Φετος θα ειναι ενας πολυ ενδιαφερον χειμωνας...

Παντα τετοια !

:D :D :D

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε
Την δευτερα που παρελαβα το UHC-S και τα σχετικα δακτυλιδια, εγω το......ειδα πειραζη; :cheesy: :-note

Υ.Γ. Χθες πηγαμε στον Κιθαιρωνα [να τα δοκιμασουμε με χαρα] αλλα λογω αερα ](*,) :twisted:

Περιμένω εντυπώσεις από αυτό, έχω ακούσει ότι το Ha είναι μόνο για φωτογράφιση.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Aντε ηρθε και το δικο μου εντελως διαφορετικο βεβαια και αλλη μαρκα... επομενως τωρα ειμαι off topic... δεν εχω κ την canon να δω αν ταιριαζει.

Εχω αρχισει και φοβαμαι το βινιεταρισμα ετσι οπως το βλεπω ελπιζω να μην ισχυει κατι τετοιο..

04112008222.jpg.d68b5926da7b74a7cb50c88ff1660372.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης