Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου. Σας ανακοινώνω την δική μου επιτυχημένη εμπειρία στο autoguiding. Χθες το βράδυ πάνω στην CG 5 -GT(Σοφούλης) τοποθέτησα το Meade 90/900mm για φωτογράφιση με την Meade dsi και ένα τηλεφακό 150mm από την παλιά Practika στον οποίο προσάρμοσα την τροποποιμένη (Starguider) spc900 για οδήγηση. Φυσικά χρησιμοποιήθηκε η συσκευή USB AUTOGUIDE COMMANDER 2 του Μαρίνου (Starguider) μεταξύ υπολογιστή και της βάσης CG5.Η πολική ευθυγράμμιση παιδιά επιεικώς άθλια. Το πρόγραμμα K3CCD TOOLS το χρησιμοποιώ τα τελευταία δύο χρόνια μόνο για LX εκθέσεις με την spc900 , χθες βράδυ μου δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το k3ccd - μετά από παρότρυνση του φίλου ΣΤΕΛΙΟΥ- για autoguide.Χρησιμοποίησα ρυθμίσεις που κάποτε είχε δημοσιεύσει ο MAXPLANCK για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ξεκίνησα το autoguide. Περιττό να αναφέρω ότι η spc 900 ήταν στο 80% gain στα 5 frames και όχι LX λειτουργία . Όταν επιτέλους καθάρισε ο ουρανός εντόπισα τον Procyon. Ξεκίνησα το πρόγραμμα και αμέσως διαπίστωσα πως όλα λειτουργούσαν ρολόι.Τράβηξα μερικές πρόχειρες φωτο τον procyon με την dsi με το Gain στο ελάχιστο και μερικές φωτό την οθόνη του υπολογιστή.Παιδιά μετά ΤΑ....2050SEC βαρέθηκα και πήγα για ύπνο. Δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα.Όταν έχω κάποιο άλλο φωτογραφικό υλικό με τον καινούργιο εξοπλισμό που περιμένω θα σας ενημερώσω.Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΤΕΛΙΟ για τις πολύτιμες συμβουλές του και τον MAXPLANCK για τις ρυθμίσεις του k3ccd που κέρδισα πολύτιμο χρόνο. Την δημοσίευση αυτή την κάνω για κάποιον που ίσως εχει κολλήσει αλλά διστάζει να ρωτήσει μέσα στο forum για το συγκεκριμένο θέμα.Πιστεύω ότι θα τα πάω καλύτερα στο μέλλον. Καλή συνέχεια σε όλους και καθαρούς ουρανούς.

86082010_cg-5gt2037secautoguidegiaastrovox.JPG.d89ffc487834307f9a6b98c0394c8c32.JPG

Το πρόγραμμα σε λειτουργία μετά από 2037sec.

350sec.jpg.3553992419caf297b7293d47d4714801.jpg

Procyon στα 350sec

http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης