roryt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2008 Προσπαθω ματαίως να κανω το dslrfocus να συνεργαστει με την EOS300D μου. Συνεχως μου λεει ότι δεν μπορεσε να κανει release το shutter, να ελεξω την κάρτα μνήμης (τι ; καινουργια ειναι και παίζει μια χαρα) - μετα απο λίγο κολλαει (μεχρι και μπλε οθονη μου εβγαλε σε ολο το συστημα), αλλα των άλλων. Πριν απευθυνθω στον κατασκευαστή, μηπως έχει κανεις αναλογη εμπειρια και μου διαφεύγει κατι; Τα προγραμματα της Canon δεν εχουν τετοια προβλήματα EOS300D + firmware undutchables_0.2.32GB chipDslrfocus 3.0.4Drivers Canon (last updates)Vista
babgia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2008 Μήπως έχεις πολύ μικρό ISO πχ 100 Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
raxxla Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2008 Υποθέτω Γιάννη η σύνδεση γίνεται και προσπαθείς να κάνεις short exposures με το usb καλώδιο.Δεν είχα ποτέ θέμα, μόλις γυρίσω σπίτι όμως θα το ψάξω περισσότερο.Μέχρι τότε, νομίζω φίλε μου η τελευταία λέξη στις προδιαγραφές που μας έδωσες είναι η πηγή των προβλημάτων σου... Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
roryt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2008 ISO χρόνοι και file format, τα προτεινομενα απο το προγραμμα κατα περιπτωση (medium, 400 κλπ κλπ) τοσο στο focus mode όσο και στο image capture. Για την ακρίβεια το προγραμμα δείχνει να "μιλαει" στην μηχανή, μεχρι του σημείου που παει να κανει download την φωτογραφία, εκεί τα παίζει. Επίσεις δεν κανω long exposures, δεν εχω βαλει το εξωτερικό καλώδιο ελέγχου του shutter, θέλω μόνο να ο χρησιμοποιήσω για να πετύχω καλύτερο focus, τίποτα άλλο.
roryt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2008 Υποθέτω Γιάννη η σύνδεση γίνεται και προσπαθείς να κάνεις short exposures με το usb καλώδιο. Yapνομίζω φίλε μου η τελευταία λέξη στις προδιαγραφές που μας έδωσες είναι η πηγή των προβλημάτων σου...Λοιπον, XP δεν έχω να δοκιμάσω εκτός αν το στήσω σε κανενα VMware μόνο για αυτόν το λόγο. Τους οδηγούς με τα updates τα εβαλα απο την αρχή για να είμαι σίγουρος. Τα ίδια τα προγραμματα της Canon παίζουν, αν και ενα image aquisition που επιχείρησα μεσα από το gimp δεν δουλεψε. Χμ.... Μου φενεται θα δοκιμασω το ίδιο λαπτοπ με Linux και gphoto2 να δω αν υπαρχει κανενα προβλημα hardware, αλλιως και εγω αυτο υποπτεύομαι
roryt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2008 Λοιπον, για να υπάρχει σαν απαντηση, ο κατασκευαστής λεει ρητα: δεν υποστηρίζουμε Vista. Πρέπει να βρω ενα παλιότερο σύστημα να το δοκιμασω. Και από ότι φαίνεται αυτό ισχύει και για άλλα προγράμματα ελέγχου της 300D , εκτός απο αυτά της Canon (τα τελευταία) που δουλευουν μια χαρα και με Vista.
babgia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2008 Αν κοίταγες το manual της 10D μήπως δουλεύει σε VISTA της οποίας το firmware είναι συμβατό με την 300D; Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
roryt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2008 To πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με Vista, όχι η κάμερα, και σίγουρα όχι το firmware. Αλλωστε η δικιά μου δεν "φοράει" το firmware της Canon, αλλά το undutchables
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα