Jump to content

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το CO2 και ο άνθρωπος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορείτε να μου πείτε πως λέγεται το ντοκυματέρ και αν υπάρχει σε κανένα torrent?[/quote

otan epistrepsw mporw na soy steilw ena link.meta tis 27-11 steile moy ena pm giati mexri tote 8a to exw ksexasei

Eυχαριστώ Παναγιώτη

Σπύρος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Aν και απαντώ αργά..το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ το είδα και εγώ...Αρχικά ξαφνιαστηκα με αυτά που άκουσα και κυρίως όταν μίλησε και ένας μετεορολόγος που έχει εργαστεί για τη ΝΑΣΑ...Συγκεκριμένα είπαν πως φαινόμενα που έχουμε και σήμερα ήταν και παλαιότερα..Το λιώσιμο των πάγων γινόταν με γρηγορότερους ρυθμούς πρίν 1000 χρόνια..Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν τώρα δεν έχουν να κάνουν με το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά με την διαφορά του ψυχρού με του θερμού στην ατμόσφαιρα...

 

Πολλοί επιστήμονες λένε πως αν μας ''εκδικηθεί'' η φύση δεν θα το κάνει με καύσωνες και τυφώνες αλλά με τρομερή παγωνιά(γιατί μόνο έτσι θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα...)

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο αγγλικός τίτλος του ντοκυμαντερ είναι "The Great Global Warming Swindle" και υπάρχει παντού στο ίντερνετ. Ξεκίνησα να το βλέπω και σταμάτησα από τα πρώτα λεπτά. Με μια καταιγιστική ακολουθία πλάνων, διάφοροι επιστήμονες (με ή χωρίς εισαγωγικά) μας πληροφορούν ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία

ένδειξη από τα παλαιοκλιματολογικά στοιχεία που έχουμε, που να καταδεικνύει ότι η συγκέντρωση του ατμοσφαιρικού CO2 επηαρεάζει τη θερμοκρασία της Γης.

 

Αλλαγή πλάνου. Υπάρχουν πολλά sites στο ίντερνετ σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που εκφράζουν ένα τεράστιο φάσμα απόψεων και επιστημονικών προσεγγίσεων. Ένα από αυτά είναι το http://www.realclimate.org/ , στο οποίο γράφουν σε μορφή blog διάφοροι κλιματολόγοι από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα άρθρα του θα βρείτε και αυτό:

http://www.realclimate.org/index.php/archives/2007/04/the-lag-between-temp-and-co2/langswitch_lang/sw

 

Το νεο δεν είναι οι καμπύλες που παραθέτει το άρθρο (τις οποίες μπορείτε να βρείτε σε πιο μεγάλη μορφή αν πληκτρολογήσετε "CO2 temperature correlation" στο google (ή αν κάνετε και αναζήτηση εικόνων με τα ίδια στοιχεία), αλλά και η εξήγηση που δίνει για την "καθυστέρηση" που παρουσιάζει το διοξείδιο ως προς τη θερμοκρασία (για όσους γνωρίζουν τι είναι το feedback - ελληνιστί "ανάδραση" - από τη θεωρία συστημάτων, η εξήγηση είναι απολύτως λογική). Σε αυτό το "lag" βασίζονται αυτοί που μιλούν στα πρωτα λεπτά του ντοκυμαντερ (διαβάστε το δεύτερο link για λεπτομέρειες), δίνοντας όμως τη εντύπωση ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία συσχέτιση μεταξύ CO2 και θερμοκρασίας, κάτι που είναι - απλούστατα - ένα τεράτιο ψέμμα.

 

Συνεπώς, δε με ενδιαφέρει τι λέγεται πιο κάτω από εκεί που στάματησα, και αν η αρχική δήλωση τροποποιείται στη συνέχεια, γιατί η ουσία είναι ότι δεν μπορώ να εμπιστευτώ ο,τιδήποτε ειπωθεί παρακάτω. Τα δεδομένα είναι δεδομένα, και οι ερμηνείες (δικαίως) ποικιλουν. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την ερμηνεία της συμπεριφοράς ενός απίστευτα πολύπλοκου και χαοτικού συστήματος, όπως το κλίμα της Γης. Οποιονδήποτε μιλά με σιγουριά, προσπαθώντας να αποκρύψει αυτή την πολυπλοκότητα, τον αντιμετωπίζω με καχυποψία.

 

Και για το λόγο αυτό, έψαξα το θέμα λίγο παραπέρα και βρήκα ότι το ντοκυμαντέρ αυτό έχει προκαλέσει τόσο σάλο παγκοσμίως, που έχει ένα τεράστιο λήμμα στη wikipedia:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Warming_Swindle

 

Ο λόγος που το άρθρο αυτό είναι τόσο μεγάλο, είναι ότι παραθέτει αναλυτικά τις θεσεις που εκφράζονται στο φιλμ, και εξηγεί γιατί είναι εσφαλμένες σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έχουμε. Σε κάποια σημεία τονίζεται ότι ο σκηνοθέτης και παραγωγός του φιλμ έχει παραποιήσει καμπύλες με δεδομένα, για να τα κάνει να "συμφωνούν" με τις διαπιστώσεις του (το αστείο είναι ότι και ο ίδιος το παραδέχτηκε!). Επίσης περιέχει τις δηλώσεις δυο από τους επιστήμονες που εμφανίζονται στο πρόγραμμα, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για παραποίηση των δηλώσεών τους (σημείωση: με το καταιγιστικό μοντάζ που παρατήρησα στην αρχή του φιλμ, επόμενο ήταν. Κανένας ομιλητής δεν αφήνεται να εκφράσει ολοκληρωμένα την άποψή του). Τέλος, αναφέρονται τα μεγάλα νομικά προβλήματα που αντιμετώπισε το Channel 4 (το κανάλι που έκανε την προβολή), λόγω της τεράστιας έλλειψης ουδετερότητας του προγράμματος, και των αντιδράσεων που αυτό προκάλεσε.

 

Με το post αυτό δεν είχα σκοπό να τοποθετηθώ σχετικά με το φαινόμενο της υπερθέρμανσης καθ'αυτό (αν και από τα παραπάνω μπορεί να διαφανεί η θέση μου), απλώς να υπενθυμίσω ότι θέματα όπως αυτό είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν απλώς με ένα ντοκυμαντερ. Χρειάζεται πολύ περισσότερο διάβασμα των απόψεων όλων των πλευρών για να εκτιμήσει κανείς την κατάσταση και να διαμορφώσει άποψη.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επιτέλους επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου γιαυτό το ντοκυμαντέρ!

Είναι ένα από όλα αυτά που κατά καιρούς κυκλοφορούν για να

καθησυχάζουν ποιούς αναρωτιέμαι (?) ότι εμείς δε φταίμε για τίποτε ...

Σ ευχαριστώ Ανδρεά!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ο ρόλος των αμερικανών στο ζήτημα των αερίων του θερμοκηπίου.

Είναι γνωστό επίσης ότι έχουν επιστρατεύσει επιστήμονες, μέσα ενημέρωσης και ότι Άλο μπορούν προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη στο εσωτερικό τους ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν οφείλεται σε ανθρώπινες δραστηριότητες.

Ο λόγος είναι ότι όταν ακούν για μέτρα περιορισμού των ρύπων βγάζουν σπυράκια.

Και είναι γνωστό ότι δεν δεσμεύτηκαν μέχρι τώρα σε μέτρα περιορισμού και διεθνείς συνθήκες παρόλο που είναι από τις πιο ρυπογόνες χώρες στον πλανήτη.

Ο λογος είναι απλός, δεν θέλουν να υποστούν το κόστος μετασχηματισμού της βιομηχανίας τους και να δεσμευτούν σε μια πολιτική πιο πράσινης ανάπτυξης.

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επιτέλους ένα ντοκυμανταίρ που είπε την απλή αλήθεια πως η επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στην όποια αλλαγή( ; ) του κλίματος είναι από ανύπαρκτη έως μηδαμινή. Στην εποχή που η οικοτρομοκρατία της κακιάς ώρας είναι του συρμού καιρός ήταν να πει κάποιος τα πράγματα με το όνομά τους. Αλλά υπάρχουν οι παχιές αγελάδες της "πράσινης" ανάπτυξης των μηδαμινής απόδοσης φωτοβολταϊκών και των τερατωδών ανεμογεννητριών γνωστών πολυεθνικών και ντόπιων καρτέλ που θέλουν ντε και καλά να μας πείσουν πως πρέπει να ζούμε με ανοησίες του στυλ πόσο CO2 δημιουργήσατε σήμερα και πως οι δήθεν οικολογικές εναλλακτικές μορφές ενέργειας θα μας σώσουν από πάσα νόσο και πάσαν μ...α με σκοπό φυσικά τη δική τους "πράσινη" κονόμα.

Όσο για το γνωστό πράσινο τέρας που λέγεται greenpeace το μόνο πράσινο με το οποίο έχει σχέση είναι αυτό του δολλαρίου... Με τις στημένες θεατρινίστικες καμπάνιες, τα αντιεπιστημονικά της ψεύδη και την ακατάσχετη κινδυνολογία της σκοπό έχει την άγρα θυμάτων συνδρομητών για το μάζεμα του "πράσινου" που προανέφερα.

Με συγχωρείτε τώρα αλλά έχω να αλλάξω τους λαμπτήρες ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε "οικολογικούς" με υδράργυρο που έχουν και απαίσιο φως. Θα βάλω πάλι πυρακτώσεως!

ΥΓ Αν θέλουμε καθαρό περιβάλλον στη χώρα μας και φτηνή ενέργεια ας προχωρήσουμε σε κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων παρά τις μπούρδες κάποιων "οικολόγων" που αντιπροτείνουν γελειότητες του στυλ ήλιο και αέρα (προφανώς για ξήρανση σύκων και για ιστιοπλοΐα αναφέρονται!)

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

η επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στην όποια αλλαγή( ; ) του κλίματος είναι από ανύπαρκτη έως μηδαμινή

 

Θα παρακαλούσα να παραθέσετε τα επιχειρήματά σας.

Ο φίλος προηγουμένως παρέθεσε έγκυρες πηγές που διαψεύδουν ένα

"πληρωμένο" documentary , για ένα θέμα που μας έχουν αναπτύξει αρκετά στο Πανεπιστήμιο.

 

Βαριόμουν τόσες μέρες να γράψω "σεντόνια" αλλά όταν λέτε κάτι τέτοιο

όπως η φράση που έκανα quote, θα περίμενα και επιχειρήματα.

Άγγελος Μακρής

 

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μα δεν λέει και τίποτα ουσιαστικό η δήθεν "κατάρριψή" του από το άρθρο της wikipedia. Πραγματικά η συμβολή του παραγόμενου από τον άνθρωπο διοξειδίου του άνθρακα στην αύξηση της θερμοκρασίας είναι μηδαμινή. Δεν υπάρχει καμμία ουσιαστική απόδειξη για φαινόμενα του θερμοκηπίου και υπερθέρμανση του πλανήτη οφειλόμενη σε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η "οικολογική" τρομοκρατική προπαγάνδα δηλαδή δεν είναι πληρωμένη;

Ας είναι καλά τα λόμπυ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ποιας ενέργειας δηλαδή αλλά τέσπα...) και των παπαγάλων τους που αναμασάνε όλη μέρα τις ίδιες μπούρδες στις τηλεοράσεις. Η πρόοδος του ανθρώπου ήρθε όχι με τον ήλιο και τον αέρα αλλά με τη βιομηχανική επανάσταση τα ορυκτά καύσιμα και το ουράνιο! Με το ατμόπλοιο, το σιδηρόδρομο και τα διαστημόπλοια, όχι με τους αραμπάδες και τα ιστιοφόρα!

Η φασιστικού τύπου οικοπροπαγάνδα με τέτοια ντοκυμανταίρ βρίσκει επιτέλους το μάστορά της!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

giorgosgr οι βιαστικοί αφορισμοί και τα κλισέ δεν αποτελούν επιχειρήματα. Θα μπορούσε κάποιος να σου πει ότι και πίσω από την πυρηνική ενέργεια υπάρχουν συμφέρονται και εταιρίες και φράγκα. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος της εκστρατείας υπέρ των πυρηνικών μονάδων παραγωγής ενέργειας προπαγάνδισε έντονα την παγκόσμια υπερθέρμανση λόγω του CO2.
Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιώργο αν παρατήρησες τη δημοσίευσή μου, ήμουν πολύ προσεχτικός να μην προκαλέσω. Επίσης έχω τις απόψεις μου (τις οποίες προτιμώ να διαμορφώνω διαβάζοντας όσο μπορώ από επιστημονικές πηγές, και όχι ακούγοντας τα κυρήγματα των οικολογικών οργανώσεων), και σίγουρα μπορώ να τις υποστηρίξω. Γνωρίζω ότι πολλά μέλη του φόρουμ έχουν αντίθετες απόψεις και ότι η συζήτηση πάει μακριά, αλλά εδώ δεν είναι το καταλληλότερο μέρος για να αρχίσουμε αναλύσεις του καφενείου.

 

Δύο σκέψεις μόνο πριν κλείσω:

1. Και εγώ και εσύ, ως μη ειδικοί επί του θέματος, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακούμε αυτά που λένε οι κλιματολόγοι. Οποιοσδήποτε άλλος (πολιτικός, δημοσιογράφος, δημιουργός ντοκυμαντέρ κτλ) μιλάει για την υπερθέρμανση, είναι ουσιαστικά αναρμόδιος να το κάνει. Αν και κανείς δεν του το απαγορεύει, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι, εν τέλει, η μοναδική πηγή γνώσης σχετικά με το κλίμα και την εξέλιξή του, είναι τα λεγόμενα των κλιματολόγων. Το πρόβλημα είναι ότι η επιστήμη έχει πολλές φορές δείξει στο παρελθόν ότι έχει την κακή συνήθεια να "συμπορεύεται" με την πολιτική, τα οικονομικά συμφέροντα κτλ. Και μιας και το θέμα "υπερθέρμανση" αφορά ολόκληρο τον πλανήτη και ό,τι ζει πάνω του, είναι φυσικό σε πολλές περιπτώσεις οι εξωτερικές πιέσεις να αναγκάζουν επιστήμονες να λεν άλλα από αυτά που γνωρίζουν (φυσικά το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται και στις δυο "αντιμαχόμενες" πλευρές, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι πετρελαϊκές στη μέση).

 

Αν στα παραπάνω προσθέσεις και το γεγονός ότι το κλίμα είναι ενα εξαιρετικά μη γραμμικό και πολύπλοκο σύστημα (το οποίο σήμερα μπορούμε να αναλύσουμε μόνο χρησιμοποιώντας στατιστικές μεθόδους - εξ'ου και όλες οι πιθανοτικές εκφράσεις στις αναφορές της IPCC), ένα πράγμα γίνεται φανερό: προς το παρόν, καθένας μπορεί να πιστέψει (σκόπιμα χρησιμοποιώ τη λέξη) ό,τι θέλει, και να το δικαιολογήσει όπως θέλει. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να "σφυροκοπά" την άποψή του στα μυαλά των άλλων, ακόμα και αν είναι κλιματολόγος!

 

2. Ίσως πραγματικά να ζούμε ένα τεράστιο ομαδικό ψέμμα, μια πλεκτάνη απίστευτων διαστάσεων, η αρχή της οποίας μπορεί να ανιχνευθεί κάπου στο 1988, με τη δημιουργία της IPCC, της γνωστής επιτροπής του ΟΗΕ που δημοσιεύει τις αναφορές της κάθε 2 χρόνια. Ίσως η τεράστια πλειοψηφία των κλιματολόγων από όλο τον κόσμο και οι εθνικές επιστημονικές ακαδημίες όλων των βιομηχανοποιημένων χωρών (ακόμα και των Η.Π.Α.! Κοίταξε το άρθρο για το global warming στη wikipedia) να παίζουν ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι, υποκινούμενες από μεγάλες πολυεθνικές και κυβερνήσεις (αν και οι τελευταίες μάλλον έκαναν του κουφούς μέχρι πρόσφατα). Ειλικρινά δεν ξέρω. Κάθε επιστημονική πρόταση καταλήγει είτε να επιβεβαιωθεί, είτε να διαψευσθεί από την πραγματικότητα. Στην πρώτη περίπτωση, είναι αληθής και παραμένει, στην δεύτερη απορρίπτεται. Συνεπώς, μένει να δούμε αν οι προβλέψεις των συνεπειών της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης αρχίσουν να επιβεβαιώνονται στο κοντινό μέλλον (υποθέτοντας ότι αυτά που βλέπουμε τώρα οφείλονται σε φυσικούς παράγοντες και μόνο). Αλλά ίσως τότε να είναι ήδη αργα.

 

Υ.Γ. Συγγνώμη για τις απαντήσεις-σεντόνια σε ένα thread που είναι εντελώς off topic (σε σχέση με το φόρουμ!).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ανδρέα ούτε εγώ γράφω σεντόνια. Το θέμα είναι αν η όποια άνοδος της θερμοκρασίας της Γης οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει. Σωστά λές για το κλίμα ότι είναι μη γραμμικό σύστημα, για την ακρίβεια είναι χαοτικό. Ωστόσο γίνεται μια τεράστια καμπάνια πίσω από την οποία υπάρχουν και συμφέροντα και δεν ακούγεται ο αντίλογος. Το ντοκυμανταίρ αυτό έκανε. Είναι ο αντίλογος στις "Ενοχλητικές αλήθεις" κάποιων "οικολόγων" του στυλ Al Gore. Και κάτι άλλο άσχετο δεν αποτελεί και ευαγγέλιο η wikipedia βρε παιδιά.

Καλή σου μέρα.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και οι πάγοι στον Β.Πόλο δεν έλιωσαν, πρόκειται για κινηματογραφικό τρυκ τν οικο-χόνδριων, εντωμεταξύ διανύουμε την 10η πιο θερμή χρονιά από τότε που μετράμε με το La Ninia σε εξέλιξη (που ψύχει), αλλά είναι και αυτό διαδόσεις των κομ... ε! οικο-τρομοκρατών
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και ως εκ θαύματος θα ξαναπαγώσουν αν αλλάξουμε τις λάμπες στο σπίτι μας και αν βάλουμε ανεμιστήρες στα βουνά και στις ραχούλες (αυτά ναι είναι διαδόσεις των οικοχόνδριων). Ωραία λέξη παρεμπιπτόντως τους περιγράφει θαυμάσια Πολύκαρπε.

Γιώργο Μακρή οι πυρηνικές μονάδες πρέπει να εγκατασταθούν ασχέτως αν υπάρχει ή όχι θέμα υπερθέρμανσης του πλανήτη εξ αιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Είναι η μόνη πηγή που έχουμε για αξιόπιστη και μη ρυπογόνα παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρισμού. Ακόμα και όταν δεν φυσάει και όταν έχει συννεφιά και τη νύχτα.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αμαν ρε Γιώργο με την πυρηνική ενέργεια, ούτε ορυχείο ουρανίου να είχες δεν θα έκανες έτσι!

Και στο κάτω κάτω, πως προκύπτει ότι είναι μη ρυπογόνα δηλαδή τα εργοστάσια αυτά; Τα απόβλητα τί γίνονται; Η μήπως τα ξεχνάμε γιατί μας είναι βολικό; Ξεχνάμε μήπως το Τσερνομπίλ και το Three-Mile Island;

Και μήπως το να συζητάμε για πυρηνικά στην Ελλάδα (κατ εξοχήν σεισμογενή χώρα) πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας;

Θα μου πείς, ότι όλα λύνονται! Ε και εγώ θα σου πώ ότι ας λυθούν πρώτα και μετά μαζί σου. Μέχρι τότε όμως, μην αρπάμε την αγιαστούρα κι όποιον πάρει ο Χάρος

Και ένα υστερόγραφο για όλους. Ανεξαρτήτως του τι πιστεύουμε, δεν θα βλάψει κανένα να είμαστε λίγο προσεκτικοί.

 

Δημήτρης

Δημήτρης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και μήπως το να συζητάμε για πυρηνικά στην Ελλάδα (κατ εξοχήν σεισμογενή χώρα) πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας;

Δημήτρης

 

Και εγω κατα ειμαι αλλα οι Ιταλια εχει ηδη πυρινικα εργοστασια στην Αλβανια. Ε δεν ειναι και τοσο μακρια. Μην στρουθοκαμηλιζουμε νομιζοντας οτι επειδη δεν εχουμε εμεις ολα ειναι οκ

 

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και εγω κατα ειμαι αλλα οι Ιταλια εχει ηδη πυρινικα εργοστασια στην Αλβανια. Ε δεν ειναι και τοσο μακρια. Μην στρουθοκαμηλιζουμε νομιζοντας οτι επειδη δεν εχουμε εμεις ολα ειναι οκ

 

Φιλικα Δημητρης

 

Ναι, αλλα όταν η ΙΤΑΛΙΑ φτιάχνει τα πυρηνικά της στην ΑΛΒΑΝΙΑ μήπως θα πρέπει να μας πεί κάτι;

 

Δημήτρης

Δημήτρης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οτι μας εχει χ....νους τι αλλο? Μη μου πεις οτι αμα γινει κατι στην Αλβανια δεν θα εχουμε αμεσοτατες επιπτωσεις και εμεις και η Ιταλια

 

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε giorgosgr, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να περαχτείς μια

μια βόλτα μέχρι τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας (για να μη σε στείλω

ως την Πτολεμαΐδα) να δεις και με τα μάτια σου πως είναι να

ζεις μ' ένα εργοστάσιο (όχι πυρινικό) αλλά της ΔΕΗ δίπλα σου!!!

Φαντάζομαι ότι η υπερβολική αύξηση του καρκίνου των πνευμόνων

και των υπολοιπων ασθενειών του αναπνευστικού θα είναι μύθος!!!

Σ ένα πράγμα σου δίνω δίκιο,στο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των

"οικολογικών" ντοκυμαντέρ είναι μόνο και μόνο για κατανάλωση!!!

Το ζήτημα είναι να ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος

κόσμος και να μάθει να ξεχωρίζει τί μπορεί να είναι προς όφελός

του και τί όχι.... Άσε λοιπόν τις υπερβολές και τα αναθέματα

και κοίτα να ενημερωθείς σωστά.

Ο φανατισμός από όπου κ αν προέρχεται δεν βοηθά την πρόοδο!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητή Δώρα, φυσικά και έχω πάει στη Μεγαλόπολη και πολλές φορές και ξέρω τι επιπτώσεις έχει στην υγεία των κατοίκων της η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ. Επίσης φυσικά ξέρω πως αν ήταν πυρηνική η μονάδα παραγωγής οι επιπτώσεις στην υγεία τους θα ήταν μηδέν. Πρέπει να ζήσεις 2.000 χρόνια δίπλα σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο για να πάρεις δόση ακτινοβολίας ίση με αυτή μιας ακτινογραφίας. Όσο για το Τσέρνομπιλ τέτοιου τύπου αντιδραστήρες δεν κατασκευάζονται πια και ακόμα και εκεί αν υπήρχε το κατάλληλο κέλυφος που έχουν όλοι οι αντιδραστήρες δυτικού τύπου δεν θα υπήρχε καταστροφή.

Εξάλλου κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται πως από την καύση του άνθρακα πεθαίνουν 20.000 άτομα. Τόσα δεν έχουν πεθάνει σε όλα τα πυρηνικά ατυχήματα της ιστορίας του Τσέρνομπιλ συμπεριλαμβανομένου. Το επιχείρημα της σεισμικότητας του ελληνικού χώρου επίσης δεν ευσταθεί καθότι η πολύ περισσότερο σεισμογενής Ιαπωνία έχει πάνω από πενήντα πυρηνικούς αντιδραστήρες.

 

ΥΓ Τι έγινε στο Κοζλοντούι και δεν το κατάλαβα; Απλά υποχρέωσαν τη Βουλγαρία να το κλείσει και οι κάτοικοι διαδήλωναν να μην κλείσει! Ήταν οικονομικοί πολιτικοί λόγοι. Υποχρεώθηκε η χώρα να αντικαταστήσει τον αντιδραστήρα με δυτικού τύπου προκειμένου να γίνει δεκτή στην Ε.Ε. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ας προχωρήσει και η Ελλάδα επιτέλους θαρραλέα στην εκπόνηση πυρηνικού προγράμματος, είναι αναγκαίο για την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας μας και για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος!

Ακόμα για όσους πιστεύουν πως η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα συμβάλλει αποφασιστικά στην μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ακόμα για όσους πιστεύουν πως η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα συμβάλλει αποφασιστικά στην μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

 

H ανθρώπινη δραστηριότητα όντως δεν ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Είναι μια μη επιζήμια αυθόρμητη λειτουργία της φύσης.

 

Η ανθρώπινη όμως δραστηριότητα συμβάλει, με καταλυτικό τρόπο, στον εκφυλισμό αυτής της φυσικής διεργασίας...έτσι ώστε αυτή η μη επιζήμια διεργασία της φύσης να μετατρέπεται σε μια επιβλαβή...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φαντάζομαι πως οι άνθρωποι στη Μεγαλόπολη θα χαιρόταν πολύ να

γινόταν η μονάδα της ΔΕΗ πυρινικό εργοστάσιο, έτσι?

Πραγματικά αρχίζω να αναρωτιέμαι γιατί υποστηρίζεις με τόσο πάθος

τη δημιουργία αντιδραστήρων? Μπας και όντως έχει ουράνιο στη Καλαμάτα?

Παρεπιπτόντως κάτι πήρε το αυτί μου για δημιουργία μίας μονάδας κοντά

στη Σπάρτη αλλά δε γνώριζαν να με πληροφορήσουν τί είναι ακριβώς...

Τα λεγόμενά σου μου θυμίζουν τη δεκαετία του 50-60 που υπερθεματιζόταν

η χρήση της πυρινικής ενέργειας ως τη μόνη λύση που είχε η ανθρωπότητα!!

Τα απόβλητα αλήθεια τί θα τα κάνουμε? Φαντάζομαι ότι όλο και κάποια

χώρα της Αφρικής θα έχει χώρο ακόμη για τα δικά μας...

ή μήπως θα τα ρίχνουμε στο βυθό της θάλασσας?

Τέλος είσαι σίγουρος ότι σε μια χώρα σαν τη δική μας τα πράγματα

θα γίνουν όπως στην Ιαπωνία? Εδώ ένας σεισμός έγινε στην Αθήνα πριν

από πόσα χρόνια και ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε κοντέϊνερς!!!

Αν είναι να εκπονηθεί κάποια μελέτη, αυτή θα ήταν πως θα βρούμε

νέες πηγές ενέργειας που δε θα έλυναν ένα πρόβλημα και θα

δημιουργούσαν 10!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φαντάζομαι πως οι άνθρωποι στη Μεγαλόπολη θα χαιρόταν πολύ να

γινόταν η μονάδα της ΔΕΗ πυρινικό εργοστάσιο, έτσι?

 

Αν κλείσει να δεις πόσο θα στενοχωρηθούν που η πόλη ζει χάρη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Το να γίνει πυρηνική η μονάδα φυσικά θα έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση αναβάθμιση του περιβάλλοντος! Τώρα αν οι οικοτρομοκράτες οικοφασίστες ή όπως αλλιώς θέλεις πεσ' τους έχουν κάνει τον κόσμο να νομίζει ότι σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο βγαίνουν τα νετρόνια από τα παράθυρα είναι άλλο θέμα που οφείλεται στην παραπληροφόρηση δεκαετιών. Όσο για τα απόβλητα προτιμότερο είναι το ένα κυβικό μέτρο αποβλήτων υψηλής ραδιενέργειας που βγάζει μετά από επεξεργασία (είκοσι χωρίς αυτήν) σε ένα έτος ένας αντιδραστήρας μέσης ισχύος από τα εκατομμύρια τόνους CO2, τέφρας και οξειδίων του θείου ενός συμβατικού σταθμού δεν νομίζεις; Και φυσικά είναι μικρά σε όγκο και περιορίσιμα και δεν τα πετάμε στην ατμόσφαιρα της Γης.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης