Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καλησπερα.

Εχω εδω και ενα χρονο περιπου ενα κατοπτρικο τηλεσκοπιο το οποιο πηρα απο το καρφουρ, θελω να ρωτησω που μπορω να βρω ανταπτορα να συνδεσω την αναλογικη φωτογραφικη μηχανη μου, bayonet φακος, αλλα να ειμαι σιγουρος οτι θα ταιριαζει στο συγγεκριμενο τηλεσκοπιο. καταλαβενω οτι πλανητες χωρις motor drive αποκλειετε να τραβηξω αλλα δε θα αγορασω τετοιο αξεσουαρ για ενα φτηνο τηλεσκοπιο, ομως λογικα το φεγγαρι θα εχει καλη αποδοση.

Επισης σκεφτομαι να αγορασω την canon 300d και θελω να μπορω να τη χρησιμοποισω και για αστροφωτογραφιση, με καλυπτει? Πια ειναι η γνωμη σας μιας και ειμαι αρχαριος με το αντικειμενο.

ευχαριστω, Χαρης

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Χάρη,

καλώς όρισες. Τυχαίνει να μην έχω χρόνο να σου περιγράψω τι χρειάζεσαι και τι να προσέξεις, πιστεύω όμως ότι αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που έχουμε γράψει πρόσφατα στον φίλο Νίκο Μπούρα και ερευνήσεις και τις ιστοσελίδες που προτείνουμε, θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Για να μπορέσεις να φωτογραφήσεις έστω με εστιακή φωτογράφηση στο τηλεσκόπιό σου (μόνο μηχανή και αντάπτορας, χωρίς φακό ή προσοφθάλμιο), είναι προτιμότερο ο εστιαστής σου να έχει εσωτερική διάμετρο τουλάχιστον 1,25" (31,75mm), αλλά κυρίως να μπορεί να κινηθεί 6-7 cm πιό μέσα από τη συνήθη θέση εστίασης . Δεν ξέρω αν τα κατοπτρικά τηλεσκόπια του Careffour πληρούν αυτές τις πρoϋποθέσεις.

Την 300D την έχουν ήδη χρησιμοποιήσει επιτυχημένα πολλοί για αστροφωτογράφηση, αλλά χωρίς καλύτερο τηλεσκόπιο και βάση μην περιμένεις ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
an den kano lathos einai tileskopio ratsas Firstline... to exei enas filos mou kai sou leo oti me 0,965 focuser dn mporeis na kaneis kati apo auta pou thes, opos episis oti to tileskopio einai tis "pentaras" opos tha elege o Dickinson.

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης