mangelo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2008 Προχθές στο σχολείο είχα μια συζήτηση με κάποιο συμμαθητή μου περί αστρονομίας ο οποίος με ρώτησε, επισημαίνοντας "εσύ, που ξέρεις από αυτά" (καλά, στην πραγματικότητα δεν ξέρω, αλλά έτσι έχει επικρατήσει στο σχολείο μου μετά τη συμμετοχή μου στον "Ίππαρχο", στο διαγωνισμό αστρονομίας ), "γιατί γυρίζει η γη". Και, φυσικά, δεν ήξερα να απαντήσω. Αλλά συνειδητοποίησα πως και εγώ ο ίδιος δεν αναρωτήθηκα ποτε. Γιατί γυρίζει η γη? Τόσο γύρω από τον ήλιο όσο και γύρω από τον εαυτό της? Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
George Makris Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2008 Γιατί και οι Γαλαξίες και οι πλανητικοί δίσκοι που συσσωρεύον ύλη από την βαρύτητα, έχουν μια στροφορμή. Τώρα γιατί γίνεται αυτό; Γιατι τα σώματα που θα αποτελέσουν αρχικά τον δίσκο και μετα τα άστρα ή τους πλανήτες δεν είναι ακίνητα, αλλά έχουν μια αρχική ταχήτητα. Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
mangelo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2008 Δηλαδή, μπορούμε να θεωρήσουμε υπεύθυνη την βαρύτητα τόσο για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο όσο και για την περιστροφή της γύρω από τον εαυτό της? Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
koyote Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2008 Ειναι αυτο ακριβως που ειπε ο γιωργος.Εαν τα σωματα κατα τη στιγμη της δημιουργιας τους δεν ειχαν ταχυτητα,ουτε συγκρουονταν με καποιο αλλο αργοτερα δεν θα εκτελουσαν περιστροφη,ουτε γυρω απο τον εαυτο τους ουτε γυρω απο τον ηλιο κλπ.. Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Δημήτρης10 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2009 Την απαντηση θα την βρεις στη θεωρια της νεφελικης συμπυκνωσης.Για να δημιουργηθει ενας πρωτοαστερας ή πρωτοπλανητης υπαρχει ενα αρχικο νεφος το οποιο με το χρονο κατω απο συνθηκες συμπιεσης και συρρικνωσης αρχισε να περιστρεφεται και αργοτερα κατα την περιστροφη του αποκτησε την μορφη ενος πεπλατισμενου δισκου και αφου αυτο το νεφος μετατραπει σε πρωτοπλανητη μετα γινεται πλανητης.Και απο εκει μπορεις ευκολα να καταλαβεις οτι η γη που δημιουργηθηκε καπως ετσι εχει αποκτησει περιστροφικη κινηση περι του άξονά της αλλα και περιστροφικη κινηση περι του ηλιου.(ελπιζω να βοηθησα λιγο). BETELGEUSE!!!
taxiarchis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2009 Γιατι ευσταθεια σημαινει κινηση.Απο οποιαδήποτε αιτία.Περιστροφή 'η περιφορά ή ταλάντωση είναι λογικές καταστάσεις συνέπειας ευστάθειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα