PapGeo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2008 Απόψε το βράδυ, περίπου στις 8:20 περπατώντας στο δρόμο, είχα ορίζοντα ανάμεσα στις πολυκατοικίες προς τα Α Β/Α, σήκωσα το κεφάλι προς τα πάνω (τί συνήθεια κι αυτή! – παρεξηγήσιμη ίσως για κάποιους – αλλά εσείς… ξέρετε! ) και τότε τον είδα! Εντονότατος, ξεκίνησε γύρω στις 70ο, και, καταγράφοντας μια σχεδόν κάθετη τροχιά, «έσπασε» σε δύο κομμάτια γύρω στις 30ο, για να σβήσει αμέσως μετά το ένα κομμάτι, ενώ το άλλο συνέχισε λίγο ακόμα μέχρι να σβήσει κι αυτό! Δεν θυμάμαι να έχω δει άλλη φορά διάττοντα τόσο εντυπωσιακό μέσα από την Αθήνα. Ευχαριστώ που το μοιραστήκατε μαζί μου. PapGeo
Efstathios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2008 Δεν το είδα, αλλά πρίν 2 μήνες περίπου είχα δεί έναν όπως ανέβαινα τη Μεσογείων να σχίζει τον ΒΑ ουρανό, πολύ φωτεινος. Φαντάσου πώς θα φαίνονται αυτοί από σκοτεινό ουρανό. starrynights.blog
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2008 Γιώργο, ξέρεις τι λένε: γνωρίζεις ότι κόλλησες για τα καλά το μικρόβιο της ερασιτεχνικής αστρονομίας όταν κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι η πρώτη σου κίνηση είναι να ελέγξεις τον ουρανό!
babgia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2008 Γιώργο, ξέρεις τι λένε: γνωρίζεις ότι κόλλησες για τα καλά το μικρόβιο της ερασιτεχνικής αστρονομίας όταν κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι η πρώτη σου κίνηση είναι να ελέγξεις τον ουρανό! Μπα, το κάνει γιατί φοβάται μην του πέσει στο κεφάλι. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
ianosjoker Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 ευτυχως την ιδια νοοτροπια την εχουμε σχεδον ολοι.και ευτηχως που οι δρομοι ειναι καλυτεροι γιατι αλλιως θα ειχαμε και αλλα ευτραπελα(καποιος να με βγαλη απο αυτην την λακουβα με τα νερα) Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗΗ ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΕΙ
PapGeo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 Γιώργο, ξέρεις τι λένε: γνωρίζεις ότι κόλλησες για τα καλά το μικρόβιο της ερασιτεχνικής αστρονομίας όταν κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι η πρώτη σου κίνηση είναι να ελέγξεις τον ουρανό! Μπα, το κάνει γιατί φοβάται μην του πέσει στο κεφάλι. Χμ… Μικρός, διάβαζα πολύ Αστερίξ, λέτε να φταίει κι αυτό?!!! Επιστημονική εξήγηση πάντως υπάρχει, καθότι, όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, άλλη απόσταση δείχνει να έχει ο (συννεφιασμένος) ουρανός από πάνω μας (εγγύτερη) και άλλη στον ορίζοντα… Άρα, δικαιολογημένοι οι φόβοι του γαλάτη ήρωα… Ηλία, άστα, η περίπτωσή μου είναι προχωρημένη… Βγαίνω να κοιτάξω τον ουρανό ακόμα και μέσα από το… σπίτι!!!
babgia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 Ηλία, άστα, η περίπτωσή μου είναι προχωρημένη… Βγαίνω να κοιτάξω τον ουρανό ακόμα και μέσα από το… σπίτι!!! Και δεν πιστεύω να νομίζεις ότι είσαι ο μόνος; Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 Ηλία, άστα, η περίπτωσή μου είναι προχωρημένη… Βγαίνω να κοιτάξω τον ουρανό ακόμα και μέσα από το… σπίτι!!! Και δεν πιστεύω να νομίζεις ότι είσαι ο μόνος; Και εγώ μαζί σας men
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 babgia έγραψε:PapGeo έγραψε: Ηλία, άστα, η περίπτωσή μου είναι προχωρημένη… Βγαίνω να κοιτάξω τον ουρανό ακόμα και μέσα από το… σπίτι!!! Laughing Anxious Και δεν πιστεύω να νομίζεις ότι είσαι ο μόνος; Very Happy Και εγώ μαζί σας men Mr. Green παλιο-γαλάτες
ianosjoker Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2008 ειναι τρελοι αυτοι οι ρωμαιοι Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗΗ ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΕΙ
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2008 ...καταταγείτε στο στρατό! μας λέγανε... Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2008 Πιτσιρικάς είχα δει fireball , δεν έχω ξαναδεί από τότε κα΄τι παρόμοιο
Bi2L Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2008 Ακομη και εκει που δεν το περιμενεις...μπορει να δεις την μαγεια του ουρανου σε ολο της το μεγαλειο!! Πιτσιρικάς είχα δει fireball , δεν έχω ξαναδεί από τότε κα΄τι παρόμοιο Θυμαμε μικρος ('90 ή'92 ή καπου εκει τελος παντων) ειχε πεσει μια βροχη με ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ διαττοντες οπου επεφταν καθολη την διαρκεια της νυχτας και... συνεχεια ισως και 400+/ωρα !!!! (οχι σαν αυτον του Καναδα..ισως 20% με 30% σε συγκριση με αυτο αυτον) ΥΣ.Δεν μπορειτε να φανταστητε ποσες φορες εχω σκονταψει στον δρομο και ποσοι με εχουν περασει για τρελο.... απλα γιατι καθε φορα κοιταζω ψηλα!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα