Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αυτό δεν το ξέρω. Ξερω σίγουρα οτι εβαλες το θεμα σου σε λαθος θεματικη ενότητα.
Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
Δημοσιεύτηκε

Aπ'οσο γνωριζω η atik, η starlight instruments, η qhy, πιθανοτατα (μαλλον ναι) η apogge και η FLI, η sbig με τα 32bitα vista, η meade, η orion και η qsi συνοδευει τα προιντα της με λογισμικο συμβατο με vista.

Γενικα εχω την εντυπωση οτι ολες συνοδευοναται απο λογισμικο συμβατο με τα vista

Mαλιστα αναμεσα σε καποιες απο τις διαφορετικες εταιριες το λογισμικο που παρεχεται ειναι κοινο.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά,

Η QHY συνεργάζονται και με Vista.Οι drivers είναι κοινοί, απλά τοποθετούνται σε διαφορετικούς φακέλους ανάλογα με το άν είναι XP ή Vista.

www.northstarastronomy.gr

Αστροφιλικά

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε
Ψάχνω να βρώ την webcam spc900nc σε καταστήματα στην Αττική αλλά δεν την βρίσκω.Μπορεί να μου πει κάποιος που να ψάξω; [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< please.
Δημοσιεύτηκε

Για να τραβηξει η ToUcam νεφελωματα χρειαζεται μετατροπη , αλλα καλυτερα να παρεις αλλη webcam που θα ειναι και πιο ευαισθητη και θα ειναι σχεδιασμενη για αυτο το σκοπο .

Οι πιο πολλοι πλεον τη τροποποιουν και τη χρησιμοποιουν για guiding .

Για πλανητες δε θα εχεις προβλημα .

Αν δε μπορεις να ξεφυγεις παρα πολυ απο τον προϋπολογισμο , κοιτα την QHY 5 Mono .

Διαφημιζεται για guiding αλλα ειναι αψογη και για πλανητες .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Προσωπική μου άποψη είναι ότι απο την στιγμή που σε ενδιαφέρει η αστροφωτογραφία του βαθέως ουρανού με χαμηλό κόστος, άν έχεις την δυνατότητα, να διαθέσεις κάτι παραπάνω και να ρίξεις μια ματιά και εδώ:

http://www.northstarastronomy.gr/CF6A6EEF.el.aspx

Απευθύνεται στους αρχάριους που επιθυμούν να ξεκινήσουν την αστροφωτογραφία, και στην συνέχεια όταν εξαντλήσεις τις δυνατότητες της, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σαν ολοκληρωμένο σύστημα αυτόματης οδήγησης.

Αστροφιλικά,

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

pez237 ετσι αλλαζει το πραγμα...! (για αυτο ρωτησα.. :D )

Ακριβως οπως στα ειπαν και τα παιδια :D !

Σε γενικες γραμμες αλλος δρομος η σοβαρη dso φωτογραφηση και αλλος δρομος η πλανητικη. Αλλα αυτα ειναι γενικα..

Πες μας ποια ειναι τα αστροφωτογραφηκα σου σχεδια και ποιο τηλεσκοπιο χρησιμοποιεις για να ξεκαθαρισει λιγο περισσοτερο το τοπιο! :D

Υ.Γ. Η qhy6 ειναι αρκετα καλη, για μια εισαγωγη. Οπως επισης, πολυ καλη (αλλα εδω ισως να ξεφευγουμε λιγο περισσοτερο στα χρηματα) ειναι και η qhy6 pro..!!

Δημοσιεύτηκε

Yπαρχουν και ποιο φτηνές εναλακτικες στα μεταχειρισμένα, εγω πχ μολις εδωσα μια DSI Color στα 120 και ο Ηλίας δείνει στις αγγελιες μια DSI II Pro σε πολύ χαμηλή τιμή για το είδος της καμερας. Για entry level οι DSI ειναι μια χαρα, κάνουν και πλανητική, και εχουν πεσει πολύ οι τιμές τους (μιλαω παντα για μεταχειρισμενα, δεν ξερω ποσο τις πουλανε καινουργιες).

Αλλα μαλλον θα πρεπει να λύσεις αλλα προβλήματα πρωτα πριν προβείς στο ξύλωμα που χρειάζεται για να κανεις φωτογραφιση DSO, προβληματα οπως πχ την βαση και την ΟΤΑ που εχεις (ρε παιδια, η καμερα που του προτείνετε αξίζει πολύ περισσοτερο απο το τηλεσκοπιο που εχει - μιλαω για πραγματικη αξία, όχι αξία αγορας φυσικα).

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω απολυτα!

Θα σου προτεινα με το τηλεσκοπιο που εχεις να περιοριζοσουν στην πλανητικη φωτογραφηση καθως επισης και στην φωτογραφηση σλεηνης, αγοραζοντας την Philips που λεγαμε στην αρχη.

Με την αστρφωτογραφηση βαθεως ουρανου, μπαινεις σε μια περιεργη και πολυπλοκη διαδικασια απο πλευρας εξοπλισμου. Αυτο που ειναι σιγουρο (και ας ακουγεται το αντιθετο) ειναι οτι θα χρειαστεις ενα σεβαστο χρηματικο ποσο για να κανεις κατι αξιολογο (και σιγουρα αλλο τηλεσκοπιο με αλλη βαση 8-[ ). Στην dso φωτογραφηση σε γενικες γραμμες ολα ειναι θεμα χρηματος και ελευθερου χρονου (τουλαχιστον αυτο πιστευω εγω.. :D )!

Και παλι, σου πρoτεινω μια web cam για πλανητες και σεληνη, με ενα κοστος καπου στα 100 ευρω (web cam - ανταπτορας - ir-cut).

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης