Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον κατέληξα στην επιλογή μάρκας

Μπορείτε να μου πείτε τα πλεονεκτήματα του ενός από το άλλο

Το θέλω και για ΑστροΦωτογράφιση πιο από τα δύο προτείνετε ?

Μπορώ να πάρω μόνο τον σωλήνα ?? για το C9 1/4 ξέρω οτι μπορω ..

για το C10 μπορώ ?

Και για στήριξη κατέληξα στη HEQ5 SKYSCAN PRΟ..

Αν στα ίδια χρήματα προτείνετε κάτι άλλο ....περιμένω να μου πείτε ...

[/code]

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε
Την HEQ5 δεν στην συνιστώ για κανένα από τα 2 εφόσον θές και φωτογράφηση. Εγώ θα σου έλεγα να πάς σε 8ίντσο, π.χ C8 ή της vixen το VC200L. Είναι καλά τηλεσκόπια. Εγώ έχω το C9.25 στην EQ6 pro και δεν έχω δεί ιδιαίτερη διαφορά στην παρατήρηση από ένα 8ιντσο. Δεν έχω κάνει βέβαια λεπτομερές συγκριτικό. Αλλά με ένα 8άρι και την HEQ5 θα κάνεις καλή δουλειά και θα σου βγεί πιό φτηνά. Και μπορείς να επενδύσεις και σε ένα μικρό διοπτρικό, π.χ ED80 για πιό ευρέα πεδία.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Βασικά με ενδιαφέρει η σύγκριση αυτών των δυο τηλεσκοπίων υπάρχει ? και αν ναι μήπως κάποιος έχει πρακτική γνώση αυτών των δυο ...

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Έχω το C10NGT σε στήριξη CG5, που είναι στην ίδια κατηγορία με την HEQ5. Ο συνδυασμός είναι καλός για οπτική παρατήρηση, αλλά ανεπαρκής για αστροφωτογραφία. Το C10 ζυγίζει 14 κιλά, που είναι το όριο των δύο βάσεων. Αν θες το C10, η καλύτερη λύση είναι νομίζω η νέα στήριξη της Celestron, που το σηκώνει άνετα. Η ίδια στήριξη είναι η άψογη λύση και για το C9.25. Αν σώνει και καλά θες την HEQ5, τότε ο Efstathios μίλησε σωστά: σου ταιριάζει 8ιντσο τηλεσκόπιο.

Τώρα, μια μικρή σύγκριση, αν και τα δύο τηλεσκόπια δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα. Το C10 μαζεύει περισσότερο φως από το C9.25. Επίσης, είναι σαφώς πιο "γρήγορο". Βρίσκω την οπτική παρατήρηση μέσα από το C10 συγκλονιστική εμπειρία. Αν σε ενδιαφέρει να έχεις μεγάλο πεδίο, το C10 υπερέχει, ενώ με το C9.25 θα χρειαστείς focal reducer. Καθώς όμως το C10 είναι "γρήγορο" νευτώνειο, έχει φαινόμενο κόμης. Είναι και αρκετά απαιτητικό στην ευθυγράμμιση των οπτικών (θέλει κάθε φορά που στήνεις). Για τον ίδιο λόγο, το μικρό εστιακό λόγο, έχει μικρότερο sweet spot (το κεντρικό τμήμα του ειδώλου που είναι χωρίς παραμορφώσεις). Το C9.25 είναι διάσημο για τις επιδόσεις του στην αστροφωτογραφία. Πολύ σημαντικό είναι πως το C9.25 είναι σαφώς ελαφρύτερο. Το C10 είναι ένα βαρύ ογκώδες κτήνος. Μαζί με τη CG5 ζυγίζει 43 ολόκληρα κιλά. Αυτός είναι ένας σημανικός λόγος υπέρ του C9.25. Αλλά η πιο σημαντική διαφορά είναι πως το C10 (μόνο ο σωλήνας) κοστίζει 548 ευρώ (στη Γερμανία) όταν το C9.25 κάνει 1800.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την λεπτομερή σου αναφορά

Όσο αφορά την Στήριξη μάλλον επειδή με αφορά η αστροφωτογραφία μπορει να πάω σε κάτι ακριβότερο Orion EQ-G ή EQ6 ή vixen GP-D2

και απλώς να κάνω συμβιβασμό στο τηλεσκόπιο

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

εαν θες να ασχοληθεις με αστοφωτογραφια σκεψου να αρχισεις απο ενα μικρο αλλα βολικο setup οπως ενα μικρο apo.

Με το ευρος πεδιου δεν θα παιδευτεις σε αντιθεση με το c9.25 που σωστα αναφερεται οτι ειναι στενο και θελει focal reducer (και ειναι και πανακριβο το ατιμο)

και θα σου μεινουν χρηματα για μια πανεμορφη canon 450! η CCD και πολλα πολλα ακομη καλουδια

μην επιμεινεις με τις ιντσες, στην αστοφωτογραφια δεν ειναι το σημαντικοτερο (κατα την ταπεινη μου αποψη) αλλα το ευρος πεδιου και μετα τα υπολοιπα, οπως το εννοει ο καθενας

μιας και σχετικα προσφατα αντιμετωπισα τα ιδια διληματα και οχι με επιτυχια απο την πρωτη κιολας αγορα ελπιζω να σε βοηθησα να ξεκαθαρισεις λιγο καλυτερα τι θες ωστε να το καταφερεις απο τα... αποδυτηρια.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης