Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΝΑ CELESTRON NEXSTAR 4'' ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ,ΒΑΣΙΚΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ?ΤΙ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ?ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩ ΕΓΧΡΩΜΑ?,ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΣΥΝΝΕΦΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΑ ΕΝΑ PLOSSL 25mm ΤΗΣ CELESTRON KAI ENA PLOSSL MEADE 9.7.

Μήπως πρέπει να αγοράσω κάποιο άλλο τηλεσκόπιο για να βλέπω νεφελώματα?Κάποιο με περισσότερες ίντσες ίσως?

Ευχαριστώ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝΤΩΝΗΣ

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Κώστα,

Οπως θα κατάλαβες είμαι νέος στο χώρο και δεν ξέρω πολλά πράγματα.Ίσως σε λίγο καιρό να ξέρω να σου πω αν είμαι ικανοποιημένος.

Δημοσιεύτηκε
ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΝΑ CELESTRON NEXSTAR 4'' ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ,ΒΑΣΙΚΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ?ΤΙ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ?ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩ ΕΓΧΡΩΜΑ?,ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΣΥΝΝΕΦΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΑ ΕΝΑ PLOSSL 25mm ΤΗΣ CELESTRON KAI ENA PLOSSL MEADE 9.7.

Μήπως πρέπει να αγοράσω κάποιο άλλο τηλεσκόπιο για να βλέπω νεφελώματα?Κάποιο με περισσότερες ίντσες ίσως?

Ευχαριστώ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝΤΩΝΗΣ

Καλωσήλθες,

με όλα τα τηλεσκόπια μπορείς να δεις νεφελώματα, με κάποια καλύτερα απο άλλα, ανάλογα με τον τύπο, αλλά σε κανένα με χρώμα -ίσως μια υποψία χρώματος σ'αυτό του Ωρίωνα, αλλά σίγουρα όχι όπως στις αστροφωτογραφίες των διαφημίσεων.

Για προσοφθάλμια διάλεξε κάποια με μεγάλο εύρος (εξαρτάται απο τον τύπο του τηλεσκοπίου, που δεν ανάφερες).

Πάντα το μεγαλύτερο σε διάμετρο τηλεσκόπιο δείχνει καλύτερα απο ένα μικρότερο -και στα νεφελώματα.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

βασικα θα χρειαστεις ενα μεγαλυτερο τηλεσκοπιο για να δεις νεφελωματα,ωστωσο τα περισσοτερα οσο μεγαλο και αν ειναι το τηλε σαν συννεφακια θα τα βλεπεις(τουλαχιστον εγω εγω με το 8αρι αυτα τα λιγα που εχω δει σαν συννεφακια τα εβλεπα)!οπως καταλαβαινεις στη παρατηρηση νεφελωματων και γενικα αντικειμενων βαθεως ουρανου,λογω των μακρυνων αποστασεων που βρισκονται απο την γη μας ειναι πολυ δυσκολο να διακρινεις χρωματα,τα χρωματα στις αστροφωτογραφιες νεφελωματων αποτελουν προιον ειδικων φιλτρων και πολυωρων εκθεσεων!γενικα οσο πιο αμυδρο ειναι ενα αστερι,γαλαξιας,νεφελωμα,τοσο πιο πολυ δυσδιακριτο ειναι και τοσο πιο δυσκολα διακρινουμε χρωμα και λεπτομερειες

θα σε συμβουλευα πρωτα απολα να διαβασεις το nightwatch αγοραζοντας το απο www.astronomy.gr πιστευω ειναι η καλυτερη επενδυση που μπορεις να κανεις στην παρουσα φαση,και επειτα να αρχισεις να ξοδευεις οπου εσυ κρινεις σωστο!

ελπιζω ,εστω και λιγο,ναι βοηθησα :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και για τον χρόνο σας,όσο για το τηλεσκόπιο φίλε Χρήστο είναι Maskutov-Cassegrain ρομποτικό 4'' f/13 καταδιοπτρικό και από κριτικές και στοιχεία φαίνεται καλό.

Υ.Γ. Μόλις παρήγγειλα από το πλανητάριο το NightWatch το είχα υπόψη μου εδώ και καιρό.

Ευχαριστώ

Αντώνης Λάττας

Δημοσιεύτηκε
Όχι Πέτρο δεν είναι καλό. Μάσε λεφτά να πάρεις κάτι καλύτερο. Τα σούπερ μάρκετ είναι για να αγοράζουμε φαγώσιμα και όχι τηλεσκόπια....

The stars that have most glory, have no rest.

www.spartastronomy.gr

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
+10000 Σωστος !!!!

Ξεκίνα ότι έχεις ξεκινήσει και θα το πετύχεις... :-s

Ο Thomas Edison προσπάθησε 24.999 φορές για να κάνει την πρώτη εν λειτουργία μπαταρία, τι θα έλεγες λοιπόν εάν είχες για κάθε μπαταρία που υπάρχει από 0.1 Ευρώ? :mrgreen:

www.carbon-aramid.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης