Elektra_physics Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Ο άξονας εκλειπτικής σχηματίζει 23.5 περίπου μοίρες με τον άξονα περιστροφής της Γης..αυτό έχει άμεση σχέση μ το φαινόμενο εναλλαγής των 4 εποχών.Αν ο άξονας περιστροφής της Γης ήταν καθετος προς τον άξονα της εκλειπτικής, θα υπήρχε το φαινόμενο των εποχων?Αν ναι σε ποια περίπτωση??
koyote Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Εαν ο αξονας περιστροφης της γης ηταν καθετος με αυτον της εκλειπτικης,τοτε θα παρουσιαζονταν φαινομενα ακραιας εναλλαγης εποχων.Αντιθετος εαν ηταν παραλληλος,δε θα παρουσιαζοταν το φαινομενα των εποχων,παρα ημιες μεταβολες των καιρικων συνθηκων.... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Κάστωρ Ιανός Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δες το παρακάτω link (και παίξε λίγο με το animation) http://astro.unl.edu/naap/motion1/animations/seasons_ecliptic.swf θα καταλάβεις ότι αιτία των εποχών του έτους είναι η κλίση των 23 1/2 μοιρών που έχει ο άξονας της Γης σε σχέση με το επίπεδο της τροχιάς της γύρω από τον Ήλιο. Έτσι στη διάρκεια του Χειμώνα, οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν πάνω στο βόρειο ημισφαίριο της Γης με πλάγιο τρόπο, ενώ συμβαίνει το αντίθετο στο νότιο ημισφαίριο οπότε εκεί έχουν Καλοκαίρι. Στη διάρκεια της Άνοιξης ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ισημερινό της Γης, οπότε και τα δύο ημισφαίρια παίρνουν με τον ίδιο τρόπο της ζωογόνες ακτίνες του Ήλιου. Αν τωρα η γωνία των 23,5 μοιρών γίνοταν 0 μοίρες θα είμασταν μονίμως στην κατάσταση των ισημεριών (δεν θα υπήρχαν εποχές), αν γινόταν 90 μοίρες τότε θα παρουσιαζονταν φαινομενα ακραιας εναλλαγης εποχων, όπως είπε και ο koyote (κοινώς θα την είχαμε βαμμένη). Sky Watcher 8΄΄ : η όμορφη ντομπσόνα, Χρησιμοποιούμενη όποτε …… κάνει ξαστεριά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα