Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα επισκέφθηκα το ΜΦΙ στην Βιέννη που διαθέτει μεγάλη συλλογή μετεωριτών (αναφέρεται ότι είναι η 4η μεγαλύτερη στον κόσμο, 5η είναι η συλλογή του ΜΦΙ στο Λονδίνο) και shop με μετεωρίτες και έδαφος της Σελήνης (από 15-40 mg/τεμάχιο περίπου). Το πλήθος των φωτογραφιών που έβγαλα αρκετά μεγάλο και δεν τις έχω τακτοποιήσει ακόμη.

Προσωρινά μπορείτε να πάρετε μια γεύση στην παρακάτω φωτογραφία.

PC310103_2v.thumb.jpg.9696462cfc4b02589dde29c60bf723b4.jpg

Φιλικά,

Δημήτρης Πρασόπουλος

Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή

http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

ΩΩΩ,πολυ ωραιο

Εγω μια φορα πηρα ηφαιστειακο πετρωμα κι εκανα σαν τρελος απ'τη χαρα μου!!!

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Εκει ημουν και εγω τα Χριστουγεννα, πολυ ωραιο και μεγαλο μουσειο. Ηθελες πολυ ωρα για το γυρισεις ολο!

Μονο που δεν βρηκα στο μαγαζακι, τις πετρες που αναφερεις :x :x , στραβωμαρα γμτ μου, αλλα πηρα κατι αλλα πετρωματα, γηϊνα, εαν τα ειχα βρει, σιγουρα θα αγοραζα και εγω!!

ΥΓ, η εισοδος στο μουσειο, μονο 2 ευρω!

Φιλικα, Νικος
Δημοσιεύτηκε

Μπράβο πολύ ωραίο!!! =D> =D>

Πάντως πολύ καλή τιμή είχαν τα πετρώματα της σελήνης και των μετεωρητών! :D

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

Έχοντας επισκεφτεί κι εγώ το Μουσείο (2007), θεωρώ αδιανόητο να επισκεφτεί κανείς τη Βιέννη και να παραλείψει να το δεί, αν έχει έστω ελάχιστο ενδιαφέρον για τη φύση. Ο πλούτος και το ενδιαφέρον των εκθεμάτων είναι απίστευτος και κάποιος μπορεί να τριγυρνά στις αίθουσές του ώρες (μέρες για κάποιους) με το στόμα ανοιχτό. Τα τμήματα του Mουσείου είναι εκατοντάδες και το καθένα είναι ένα πλήρες μουσείο. Το τμήμα των μετεωριτών είναι εντυπωσιακό σε μέγεθος και πληρότητα, με χιλιάδες μετεωρίτες απ' όλο τον κόσμο, από κλάσματα του γραμμαρίου μέχρι κάποιες εκατοντάδες κιλά ο μεγαλύτερος.

Ένα μουσείο-θυσαυρός με συγκεντρωμένη τη δουλειά-έργο ζωής αναρίθμητων επιστημόνων.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Το shop ήταν απέναντι/δίπλα στην καφετέρια.... με διάφορα κουκλάκια,βιβλία, και "αξεσουάρ" αλλά είχε και μια προθήκη κλειδωμένη με μετεωρίτες, ψίγματα Σελήνης, κλπ

Μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος για λεπτομερή φωτογράφηση των αντικειμένων που είχε μέσα στην αίθουσα μετεωριτών.

Πριν από 18 χρόνια είχα ξαναπάει στην εκδομή τους 4ου έτους Φυσικού με το Πανεπ. Ιωαννίνων. Δυστυχώς αυτό που παρατήρησα .... 18 χρόνια μετά το μουσείο ήταν σχεδόν ίδιο.

Φιλικά,

Δημήτρης Πρασόπουλος

Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή

http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης