Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
σωστη ! πολη σωστη σε βρισκω και εγω αμερικη θελω να φυγω...

τι εξετασεις θα δωσεις φετος , που???

Oι εξετάσεις που θα δώσω είναι γνωστές ώς SAT...έχει να κάνει με γνώσεις λυκείου και των τριών τάξεων....Τις εξετάσεις αυτές θα τις δώσω στην Ελλάδα αν και έχει εξεταστικά κέντρα μόνο σε δύο πόλεις της Ελλάδας,στην Αθήνα και στη Θεσσαλονική.. :cheesy: :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Kambu, αν σου δωθεί η ευκαιρία να πας για σπουδές έξω τρέχα! Είσαι μικρός ακόμα και νομίζω έχεις αρκετό χρόνο να προετοιμαστείς ως τότε.

Νάνσυ καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου! Νομίζω κάνεις το καλύτερο που φεύγεις από τώρα έξω. Εγώ θα αναγκαστώ να ανεχθώ την ποιότητα των ελληνικών πανεπιστημίων άλλον 1 χρόνο εδώ (αν και θα δώσω εξετάσεις το φθινόπωρο για να μπω σε ένα πρόγραμμα phD φυσικής στην Αμερική).

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε

Δείτε videos απο διαλέξεις μαθημάτων

σαν μια πρώτη εμπειρία των σπουδών στο εξωτερικό:

http://ocw.mit.edu/OcwWeb/web/courses/av/index.htm

(στη πρώτη επιλογή "Aeronautics and Astronautics" μέχρι και πιλότος της

NASA μπορείς να γίνεις!)

http://academicearth.org

και μάθετε για τη ζωή των ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό:

http://www.kairatos.com.gr/afieromata/mit.htm

Δημοσιεύτηκε

OK είστε πολύ κατατοπιστικοί ,thanks :cheesy:

Αν και πιστεύω ότι και στην ευρώπη είναι καλά για σπουδές που είμαστε και ευρωπαίοι πολίτες :P κι είναι κι πιο κοντά σε σχέση με αμερική !

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Νάνσυ καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου! Νομίζω κάνεις το καλύτερο που φεύγεις από τώρα έξω. Εγώ θα αναγκαστώ να ανεχθώ την ποιότητα των ελληνικών πανεπιστημίων άλλον 1 χρόνο εδώ (αν και θα δώσω εξετάσεις το φθινόπωρο για να μπω σε ένα πρόγραμμα phD φυσικής στην Αμερική).

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!Σου εύχομαι και εγώ κάθε επιτυχία!!!

Αλήθεια τι σπουδάζεις??Για μεταπτυχιακό θέλεις να δώσεις σωστά?? :D

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

Δημοσιεύτηκε
Σπουδάζω επιστήμη υλικών στο Ηράκλειο αλλά θέλω να κάνω το μεταπτυχιακό μου στη φυσική στερεάς κατάστασης, τομέα με τον οποίο ασχολούμε ήδη ερευνητικά (στη διπλωματική μου).

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε
Αλήθειά???Πολύ πολύ ωραία!!!!!!Μπράβο!!!Κάλη επιτυχία και πάλι λοιπόν!! :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν επιτέλους βρήκα και εγώ το χρόνο να καταθέσω τις απόψεις μου για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ειδικότερα το Φυσικό Αθηνών στο οποίο σπουδάζω.

Η Σχολή είναι 4 χρόνια.Από 3ο έτος και μετά μπορείς να επιλέξεις κατεύθυνση (το οποίο επίσημα δεν φαίνεται πουθενά) , κάτι το οποίο σου δίνει μια "ειδίκευση" σε ένα πιο συγκεκριμένο πεδίο της Φυσικής Επιστήμης.

Μέχρι 3ο έτος κάνεις βασικά μαθήματα όπως Μαθηματικά (7 μαθήματα), βασικές Φυσικές και Modern Physics (Κβαντομηχανικές, Στατιστική Φυσική, Πυρηνική κτλ).

Όταν λοιπόν επιλέξεις κατεύθυνση μπορείς να διαλέξεις το "Αστροφυσική,Αστρονομία και Μηχανική".Εκεί υπάρχουν μαθήματα στα οποία ασχολείσαι με Αστροφυσικά θέματα,με Αστρονομικά και ακόμη με παρατηρησιακά (τηλεσκόπια,ουράνιες συντεταγμένες κτλ).

Προσωπικά η κατεύθυνση αυτή με έχει καλύψει αρκετά αν και πιστεύω ότι λείπουν κάποια μαθήματα όπως Κοσμολογία (και αυτό λόγω ανεπάρκειας της καθηγήτριας που το κάνει και όχι λόγω τμήματος).

Τελειώνεις λοιπόν τα 4 χρόνια φοίτησης, έχεις τελειώσει και τη κατεύθυνση( η οποία δεν αναγράφεται πουθενά στο πτυχίο σου) που σε ενδιαφέρει και τότε μπορείς να συνεχίσεις για Μεταπτυχιακό είτε μέσα στο ίδιο το Φυσικό είτε σε άλλο τμήμα της Ελλάδας είτε έξω.Πολύ καλό μεταπτυχιακό απ'όσο γνωρίζω έχει το Φυσικό Κρήτης πχ.

Οπότε η κατεύθυνση ουσιαστικά σε βοηθά να πας το βαλιτσάκι σου λίγο παρακάτω και να μπορείς να ανταποκριθείς σε επίπεδο Master.

Ή αν δεν θες να συνεχίσεις τις σπουδές σου ύστερα, έχεις ασχοληθεί με μαθήματα που γουστάρεις τελοςπάντων.

Αν συνεχίσεις να το γουστάρεις αυτό που ασχολείσαι μπορείς να προχωρήσεις σε Phd, PostDoc κτλ.Αυτά εξαρτώνται απ'το κουράγιο,την αγάπη και τις ορέξεις κάποιου.

Πάμε στα άσχημα τώρα...

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις ένα μεγάλο χάος και πολλές φορές ανεπαρκές.

Όχι γιατί δεν υπάρχει καλό επιστημονικό δυναμικό αλλά λόγω ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑΣ.

Δηλαδή στα διαδικαστικά θέματα πρέπει να τρέξεις απίστευτα για να καταφέρεις αυτό που θες και όποιον φοιτητή και να ρωτήστε θα έχει να σας πει πολλές όμορφες και γελοίες ιστορίες για την οργάνωση του Ελληνικού Πανεπιστημίου.

Αυτό είναι απ'τα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας στην Ελλάδα όπου μπορεί να υπάρχει καλό ανθρώπινο δυναμικό αλλά η υποχρηματοδότηση και οι κομματικές τακτικές έχουν ξεσκίσει κυριολεκτικά τα Πανεπιστήμια.

(ένα απλό παράδειγμα είναι ότι το χειμερινό εξάμηνο τελειώνει μεθαύριο Παρασκευή και ακόμη δεν έχουμε πάρει βιβλία :mrgreen: )

Ύστερα έρχονται και τα άλλα "όμορφα" τα οποία σε κάνουν πολλές φορές να εκνευριστείς,να τα παρατήσεις και γενικά να σε αποσυντονίσουν απ'τις σπουδές σου.Αυτά τα "όμορφα" λέγονται καταλήψεις.

Ειδικά στο Φυσικό Αθηνών η κατάσταση έχει παραγίνει αφού απ'τα 4 χρόνια που βρίσκομαι στη Σχολή,μόνο ΕΝΑ έτος δώσαμε κανονικά τα μαθήματα στην ώρα τους (δηλαδή όχι σε διπλές,τριπλές,τετραπλές εξεταστικές κτλ).Αυτό σε πάει πίσω και δυστυχώς πρέπει να συμβιβαστείς.

ΟΜΩΣ το επίπεδο των καθηγητών και γενικά της μαθησιακής διαδικασίας στη Σχολή μου μπορώ να πω ότι είναι πολύ υψηλό.Υπάρχουν αρκετοί καλοί καθηγητές και καλοί άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν σε ό,τι και αν χρειαστείς.Φυσικά υπάρχουν και σκάρτοι όμως αυτό συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα.

Έχω επισκεφτεί Πανεπιστήμια Φυσικής του εξωτερικού (συγκεκριμένα Αγγλίας, Γερμανίας και ξέρω και για Σουηδία) και αυτό που έχω να πω είναι ότι το επίπεδο ΓΝΩΣΕΩΝ εκεί δεν είναι υψηλότερο!Φυσικά δεν είμαι απόλυτος σε κάτι τέτοιο και υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Οπότε κατά τη γνώμη μου (εξαιρώντας τα Ιδρύματα-elite βλ. Caltech,MIT, Harvard, Oxford και μερικά άλλα) αυτό που σου προσφέρουν σε προπτυχιακό επίπεδο τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι σαν αυτό με τα ιδιωτικά-δημόσια Νοσοκομεία.Τα μεν σου προσφέρουν ξενοδοχειακή διαμονή, τα άλλα σε κάνουν καλά.

(Μη με παραξηγήστε την/για την παρομοίωση αυτή)

Δηλαδή τα Πανεπιστήμια έξω φροντίζουν τα πάντα για σένα και τις σπουδές σου,τη διαμονή σου, όλα τα διαδικαστικά κτλ αλλά ΙΣΩΣ υστερούν σε προσφορά γνώσης.

Ξέρω βέβαια αρκετά παιδιά που τελειώσαν Φυσικό στην Ελλάδα, συνέχισαν για master έξω και εκεί διδάχτηκαν αυτά που κάνουμε εμείς εδώ σε προπτυχιακό επίπεδο!

Τελειώνοντας σιγά σιγά, ήθελα να πω ότι το Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα σου προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις (σε υψηλό επίπεδο) και επειδή είμαστε και οπτιμιστές σε μαθαίνει και να ελίσσεσαι στα πρακτικά ζητήματα .

Κάτι το οποίο το θεωρώ σημαντικό προσόν :mrgreen:.

Αν τώρα διάλεγα το που θα σπουδάσω, οι γονείς μου όπως μου είπαν πρόσφατα θα με στέλναν έξω.Αυτό γιατί οικονομικά θα τους συνέφερε!

Είμαι απ'το Αγρίνιο και 5 χρόνια σπουδών στην Αθήνα βγαίνει σε χρήματα ~ όσο το να σπουδάσεις έξω (3 έτη συνήθως) και να συνεχίσεις και για Master.

Προσωπικά δεν ξέρω τι θα διάλεγα γιατί δεν έχω δοκιμάσει και τα 2.

Πάντως πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που είναι η ψυχική ισορροπία ενός παιδιού 17-18 ετών.

Το να φύγεις ξαφνικά απ'το σπίτι σου και να αλλάξεις Χώρα για σπουδές είναι κάτι πολύ δύσκολο.Τους λόγους μπορεί να τους σκεφτεί ο καθένας.

Αυτό που συνειδητοποιώ καθημερινά για όσα χρόνια σπουδάζω είναι αυτό που είπε και ο Σταμάτης:

ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

Μην περιμένετε από κανέναν.Κυνηγείστε μόνοι σας το όνειρό σας και με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να επιπλεύστε οπουδήποτε.

Οποιαδήποτε δυσκολία θα μπορείτε να την ξεπεράστε.

Αν απλά περιμένετε να σας σύρουν για να τελειώστε τη Σχολή,για να διαβάστε κτλ τότε δεν θα καταφέρετε και πολλά.

Η σχολή μου απαιτεί καθημερινή ενασχόληση με τα μαθήματα, διάβασμα κτλ και να την "πιάσεις" απ'το πρώτο έτος.

Γιατί αν την αφήσεις, σε άφησε! Και μάλιστα πολύ πιο πίσω απ'όσο μπορείς να φανταστείς.Η Σχολή είναι ΔΥΣΚΟΛΗ.

Αυτή η "θυσία" είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι εύκολο να την κάνεις.Γιατί μόλις βγαίνεις απ'το Σχολείο θες απλά να ΑΡΑΞΕΙΣ και να μην διαβάσεις ούτε περιοδικό για κανα 2 χρόνια :-note .

Ο μέσος όρος αποφοίτησης απ'το Φυσικό Αθηνών είναι 7.8 χρόνια!

Δηλαδή σχεδόν διπλάσια από αυτά που υποχρεούσαι να φοιτήσεις.

Υ.Γ. Συγγνώμη για το "σεντόνι", ξέρω δεν θα το διαβάσουν πολλοί αλλά εγώ ήθελα να καταθέσω την άποψη μου.

Υ.Γ.2 Συγγνώμη σε όσους το διάβασαν γιατί σίγουρα τους κούρασα.

Υ.Γ.3 Ελπίζω να μην ξέφυγα σε ορισμένα σημεία απ'το αντικείμενο της συζήτησης.

Υ.Γ.4 Πολύ θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το Φυσικό Θεσσαλονίκης απ'τα παιδιά που σπουδάζουν εκεί!

Και ένα link απ'το επίσημο site της Σχολής

http://www2.phys.uoa.gr/html/TMIMA_PHYSICS/TomeisFramesetAll.htm

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
αν και μου εβγαλες τα ματια για να το διαβασω δεν διαφωνω μαζι σου απο αυτα που ξερω αρα κατα την γνωμη μου φυσικο αθηνων και μετα θα βρω των δρομο μου (εξω)
Δημοσιεύτηκε

Aγγελε με καλυψες πληρως!!! :D :D

Για την ιστορια απλα:

Λοιπόν εχω και εγώ μια γνώμη για το θέμα και ελπίζω να αποτελέσει και μια απάντησή προς όλους όσους αποτρέπουν παιδιά απο το να επιλέξουν τα δικα μας πανεπιστήμια γενικά η πιο συγκεκριμένα το φυσικό αθήνας.

Εχω να πω ότι όταν ήταν καιρός να δώσω πανελλαδικές εξετάσεις ήξερα ότι το μόνο αντικείμενο που με ενδιέφερε ήταν η επιστήμη της φυσικής γενικά η ειδικότερα ο τομέας αστρονομίας και μηχανικής.

Έτσι λοιπόν ο δρόμος του φυσικού αθήνας ήταν μονόδρομος για εμένα. Κατάφερα λοιπόν τον στόχο μου,και μπήκα στο φυσικό τμήμα.

Τώρα πια μετά απο 4 χρόνια στο φυσικό, χρόνια αρκετής έντασης και σχετικής αταξίας λόγω των γνωστών αλλαγών στον χώρο της παιδείας, είμαι σίγουρος για ένα μόνο πράγμα. Ότι πότε ούτε για μια στιγμή δεν εχω μετανιώσει για την επιλογή του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτώ.

Ναι μπορεί να χρωστάω μερικά μαθήματα παραπάνω, ναι μπορεί οι τεχνικές υποδομές να μην είναι οι καλύτερες, ναι μπορεί κάποιοι καθηγητές να μην είναι οι καλύτεροι, ναι μπορεί ο τρόπος λειτουργειας κάποιον φοιτητικών ομάδων να με ενοχλεί, ΑΛΛΑ πότε μα πότε δεν θα άλλαζα σχολή ούτε καν θα με φανταζόμουν σε άλλη προπτυχιακο σταδιο φοιτησης που βρισκομαι αυτη την στιγμη.

Σχετικά με το τι εφόδια μπορεί να σου δώσει το φυσικό, ώστε ''να γίνεις επιστήμονας'' εχω να πω το εξής..: το πόσα κιλά επιστήμονας θα γίνεις έχει να κάνει μόνο με εσένα....έχει να κάνει με το τι είσαι διατέθημένος να δώσεις, έχει να κάνει με την αγάπη και την τρέλα σου για το αντικείμενο... έχει να κάνει με τις προτεραιότητες που θα έχεις στην ζωή, όπως και με πολλά αλλά..

Το φυσικό αθήνας, σε περίπτωση που κάποιος το επιλέξει και διαθέτει αυτα που προανέφερα, είμαι απόλυτος βέβαιος ότι μπορεί να του δώσει τα πανμέγιστα...

Σας πληροφορώ ότι το φυσικο αθηνας διαθέτειστο καθηγητικο προσωπικο του κάποια σπουδαία μυαλα..που παρεπιπτόντως ήταν σπουδαστές του ίδιου μας του τμήματος.

Παιδιά συγνώμη για το παραλήρημα, γράφω και απο κινητό.., αλλά πραγματικά εκνευρίζομαι παρά πολύ με αυτή την λανθασμένη εικόνα που καποιοι προβαλουν.. εχω τόσα πολλά που μπορώ να πω για το θέμα.. δεν θα επεκταθώ άλλο.

Κλείνω απλά λέγοντας, ότι ακόμα και τώρα που εχω ζήσει αυτή την κατά πολλούς άσχετους και μή ''αποδιοργάνωση του φυσικού αθηνών'' όπως επίσης και την ''πενία εφοδίων φυσικού αθηνών'', είμαι σίγουρος ότι κάθε πρωί προορισμός μου είναι ένας χώρος μάθησης, και γνώσης.

Τίποτα και κανένα άλλο πανεπιστήμιο του εξωτερικού δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει το τμήμα μου γιατί πολύ απλά έχει την δικιά του προσωπικότητα.

Σταματώ απότομα εδώ γιατί πραγματικά αν συνεχίσω δεν θα τελειώσω πότε...

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν επιτέλους βρήκα και εγώ το χρόνο να καταθέσω τις απόψεις μου για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ειδικότερα το Φυσικό Αθηνών στο οποίο σπουδάζω.

Η Σχολή είναι 4 χρόνια.Από 3ο έτος και μετά μπορείς να επιλέξεις κατεύθυνση (το οποίο επίσημα δεν φαίνεται πουθενά) , κάτι το οποίο σου δίνει μια "ειδίκευση" σε ένα πιο συγκεκριμένο πεδίο της Φυσικής Επιστήμης.

Μέχρι 3ο έτος κάνεις βασικά μαθήματα όπως Μαθηματικά (7 μαθήματα), βασικές Φυσικές και Modern Physics (Κβαντομηχανικές, Στατιστική Φυσική, Πυρηνική κτλ).

Όταν λοιπόν επιλέξεις κατεύθυνση μπορείς να διαλέξεις το "Αστροφυσική,Αστρονομία και Μηχανική".Εκεί υπάρχουν μαθήματα στα οποία ασχολείσαι με Αστροφυσικά θέματα,με Αστρονομικά και ακόμη με παρατηρησιακά (τηλεσκόπια,ουράνιες συντεταγμένες κτλ).

Προσωπικά η κατεύθυνση αυτή με έχει καλύψει αρκετά αν και πιστεύω ότι λείπουν κάποια μαθήματα όπως Κοσμολογία (και αυτό λόγω ανεπάρκειας της καθηγήτριας που το κάνει και όχι λόγω τμήματος).

Τελειώνεις λοιπόν τα 4 χρόνια φοίτησης, έχεις τελειώσει και τη κατεύθυνση( η οποία δεν αναγράφεται πουθενά στο πτυχίο σου) που σε ενδιαφέρει και τότε μπορείς να συνεχίσεις για Μεταπτυχιακό είτε μέσα στο ίδιο το Φυσικό είτε σε άλλο τμήμα της Ελλάδας είτε έξω.Πολύ καλό μεταπτυχιακό απ'όσο γνωρίζω έχει το Φυσικό Κρήτης πχ.

Οπότε η κατεύθυνση ουσιαστικά σε βοηθά να πας το βαλιτσάκι σου λίγο παρακάτω και να μπορείς να ανταποκριθείς σε επίπεδο Master.

Ή αν δεν θες να συνεχίσεις τις σπουδές σου ύστερα, έχεις ασχοληθεί με μαθήματα που γουστάρεις τελοςπάντων.

Αν συνεχίσεις να το γουστάρεις αυτό που ασχολείσαι μπορείς να προχωρήσεις σε Phd, PostDoc κτλ.Αυτά εξαρτώνται απ'το κουράγιο,την αγάπη και τις ορέξεις κάποιου.

Πάμε στα άσχημα τώρα...

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις ένα μεγάλο χάος και πολλές φορές ανεπαρκές.

Όχι γιατί δεν υπάρχει καλό επιστημονικό δυναμικό αλλά λόγω ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑΣ.

Δηλαδή στα διαδικαστικά θέματα πρέπει να τρέξεις απίστευτα για να καταφέρεις αυτό που θες και όποιον φοιτητή και να ρωτήστε θα έχει να σας πει πολλές όμορφες και γελοίες ιστορίες για την οργάνωση του Ελληνικού Πανεπιστημίου.

Αυτό είναι απ'τα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας στην Ελλάδα όπου μπορεί να υπάρχει καλό ανθρώπινο δυναμικό αλλά η υποχρηματοδότηση και οι κομματικές τακτικές έχουν ξεσκίσει κυριολεκτικά τα Πανεπιστήμια.

(ένα απλό παράδειγμα είναι ότι το χειμερινό εξάμηνο τελειώνει μεθαύριο Παρασκευή και ακόμη δεν έχουμε πάρει βιβλία :mrgreen: )

Ύστερα έρχονται και τα άλλα "όμορφα" τα οποία σε κάνουν πολλές φορές να εκνευριστείς,να τα παρατήσεις και γενικά να σε αποσυντονίσουν απ'τις σπουδές σου.Αυτά τα "όμορφα" λέγονται καταλήψεις.

Ειδικά στο Φυσικό Αθηνών η κατάσταση έχει παραγίνει αφού απ'τα 4 χρόνια που βρίσκομαι στη Σχολή,μόνο ΕΝΑ έτος δώσαμε κανονικά τα μαθήματα στην ώρα τους (δηλαδή όχι σε διπλές,τριπλές,τετραπλές εξεταστικές κτλ).Αυτό σε πάει πίσω και δυστυχώς πρέπει να συμβιβαστείς.

ΟΜΩΣ το επίπεδο των καθηγητών και γενικά της μαθησιακής διαδικασίας στη Σχολή μου μπορώ να πω ότι είναι πολύ υψηλό.Υπάρχουν αρκετοί καλοί καθηγητές και καλοί άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν σε ό,τι και αν χρειαστείς.Φυσικά υπάρχουν και σκάρτοι όμως αυτό συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα.

Έχω επισκεφτεί Πανεπιστήμια Φυσικής του εξωτερικού (συγκεκριμένα Αγγλίας, Γερμανίας και ξέρω και για Σουηδία) και αυτό που έχω να πω είναι ότι το επίπεδο ΓΝΩΣΕΩΝ εκεί δεν είναι υψηλότερο!Φυσικά δεν είμαι απόλυτος σε κάτι τέτοιο και υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Οπότε κατά τη γνώμη μου (εξαιρώντας τα Ιδρύματα-elite βλ. Caltech,MIT, Harvard, Oxford και μερικά άλλα) αυτό που σου προσφέρουν σε προπτυχιακό επίπεδο τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι σαν αυτό με τα ιδιωτικά-δημόσια Νοσοκομεία.Τα μεν σου προσφέρουν ξενοδοχειακή διαμονή, τα άλλα σε κάνουν καλά.

(Μη με παραξηγήστε την/για την παρομοίωση αυτή)

Δηλαδή τα Πανεπιστήμια έξω φροντίζουν τα πάντα για σένα και τις σπουδές σου,τη διαμονή σου, όλα τα διαδικαστικά κτλ αλλά ΙΣΩΣ υστερούν σε προσφορά γνώσης.

Ξέρω βέβαια αρκετά παιδιά που τελειώσαν Φυσικό στην Ελλάδα, συνέχισαν για master έξω και εκεί διδάχτηκαν αυτά που κάνουμε εμείς εδώ σε προπτυχιακό επίπεδο!

Τελειώνοντας σιγά σιγά, ήθελα να πω ότι το Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα σου προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις (σε υψηλό επίπεδο) και επειδή είμαστε και οπτιμιστές σε μαθαίνει και να ελίσσεσαι στα πρακτικά ζητήματα .

Κάτι το οποίο το θεωρώ σημαντικό προσόν :mrgreen:.

Αν τώρα διάλεγα το που θα σπουδάσω, οι γονείς μου όπως μου είπαν πρόσφατα θα με στέλναν έξω.Αυτό γιατί οικονομικά θα τους συνέφερε!

Είμαι απ'το Αγρίνιο και 5 χρόνια σπουδών στην Αθήνα βγαίνει σε χρήματα ~ όσο το να σπουδάσεις έξω (3 έτη συνήθως) και να συνεχίσεις και για Master.

Προσωπικά δεν ξέρω τι θα διάλεγα γιατί δεν έχω δοκιμάσει και τα 2.

Πάντως πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που είναι η ψυχική ισορροπία ενός παιδιού 17-18 ετών.

Το να φύγεις ξαφνικά απ'το σπίτι σου και να αλλάξεις Χώρα για σπουδές είναι κάτι πολύ δύσκολο.Τους λόγους μπορεί να τους σκεφτεί ο καθένας.

Αυτό που συνειδητοποιώ καθημερινά για όσα χρόνια σπουδάζω είναι αυτό που είπε και ο Σταμάτης:

ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

Μην περιμένετε από κανέναν.Κυνηγείστε μόνοι σας το όνειρό σας και με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να επιπλεύστε οπουδήποτε.

Οποιαδήποτε δυσκολία θα μπορείτε να την ξεπεράστε.

Αν απλά περιμένετε να σας σύρουν για να τελειώστε τη Σχολή,για να διαβάστε κτλ τότε δεν θα καταφέρετε και πολλά.

Η σχολή μου απαιτεί καθημερινή ενασχόληση με τα μαθήματα, διάβασμα κτλ και να την "πιάσεις" απ'το πρώτο έτος.

Γιατί αν την αφήσεις, σε άφησε! Και μάλιστα πολύ πιο πίσω απ'όσο μπορείς να φανταστείς.Η Σχολή είναι ΔΥΣΚΟΛΗ.

Αυτή η "θυσία" είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι εύκολο να την κάνεις.Γιατί μόλις βγαίνεις απ'το Σχολείο θες απλά να ΑΡΑΞΕΙΣ και να μην διαβάσεις ούτε περιοδικό για κανα 2 χρόνια :-note .

Ο μέσος όρος αποφοίτησης απ'το Φυσικό Αθηνών είναι 7.8 χρόνια!

Δηλαδή σχεδόν διπλάσια από αυτά που υποχρεούσαι να φοιτήσεις.

Υ.Γ. Συγγνώμη για το "σεντόνι", ξέρω δεν θα το διαβάσουν πολλοί αλλά εγώ ήθελα να καταθέσω την άποψη μου.

Υ.Γ.2 Συγγνώμη σε όσους το διάβασαν γιατί σίγουρα τους κούρασα.

Υ.Γ.3 Ελπίζω να μην ξέφυγα σε ορισμένα σημεία απ'το αντικείμενο της συζήτησης.

Υ.Γ.4 Πολύ θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το Φυσικό Θεσσαλονίκης απ'τα παιδιά που σπουδάζουν εκεί!

Και ένα link απ'το επίσημο site της Σχολής

http://www2.phys.uoa.gr/html/TMIMA_PHYSICS/TomeisFramesetAll.htm

Φίλε και συνάδελφε,

=D> =D>

λες και διάβαζα τις σκέψεις μου!!!!! Αυτά ακριβώς !!! Τίποτα άλλο!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης