mcstar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2009 χαιρετω και παλι εχω μια απορια, ειδα στο forum μια σελιδα απο το βιβλιο του Dickinson που αναφερεται στα τηλεσκοπια και τα χαρακτηριστικα τους και συγκεκριμενα στα "νευτωνια κατοπτρικα πανω απο 254 στηριξης dobson" και λεει οτι:"αυτα τα τηλεσκοπια δεν εχουν σχεδιαστει για την παρατηρηση λαμπρων αντικειμενων και σπανια δινουν ικανοποιητικη εικονα σε συγκριση με αλλους τυπους" μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι το λεει αυτο???ας αναφερθουμε κυριως στα 254mm(10"). εγω θεωρουσα οτι οσο μεγαλυτερο το τηλεσκοπιο τοσο καλυτερα φαινονται τα deep sky αντικειμενα αλλα επεισης και τα πιο λαμπρα και κοντινα...........που κανω λαθος? ευχαριστω
DjEvan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2009 αυτα τα τηλεσκοπια δεν εχουν σχεδιαστει για την παρατηρηση λαμπρων αντικειμενων είναι πολύ μεγάλο το τηλεσκόπιο για να δεις λαμπρά και κοντινά αντικείμενα π.χ. η σελήνη θα φαίνεται υπερβολικά φωτεινή. τουλάχιστον χωρίς τα απαραίτητα φίλτρα.αν θέλεις να δεις την σελήνη με μεγάλο τηλεσκόπιο να είσαι στο κέντρο της πόλης κάτω από μια κολόνα της δεη με φως!!!! εγω θεωρουσα οτι οσο μεγαλυτερο το τηλεσκοπιο τοσο καλυτερα φαινονται τα deep sky αντικειμενα αλλα επεισης και τα πιο λαμπρα και κοντινα...........που κανω λαθος? για deep sky οι εικόνες είναι πολύ καλύτερες από ένα μικρό τηλεσκόπιο αλλα σε μεγάλες μεγενθύνσεις δεν θα μπορείς να ακολουθείς εύκολα τον στόχο γιατί κουνάς το τηλεσκόπιο με το χέρι.μιλάμε πάντα για dobson στήριξη.
planetman Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Μην αγχώνεσαι. Ένα μεγαλύτερο τηλεσκόπιο έχει μεγαλύτερες ικανότητες από ένα μικρό σε οποιονδήποτε στόχο. Ακόμη και στους πλανήτες... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα