Jump to content

ΜΑΚΣΟΥΤΟΦ Η"..............???


vasilis tlr1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα σε όλους.Πριν κανα τετράμηνο βάλαμε δίπλα δίπλα ενα etx 125 και ενα lxd 75 sn 8 για κοινή παρατήρηση.Παρατηρώντας σε πλανήτες ,φεγγάρι το μικρο μακσουτοφ έσκιζε, πιο σκοτεινά τα αντικείμενα σε σχέση με το νευτωνιο αλλα πεντακάθαρα!

Το νευτωνιο απο την άλλη έχει αρκετά πιο φωτεινές εικόνες και αισθητά πιο μεγάλα πεδία,αλλά με 3 ίντσες παραπάνω......Οχι οτι δεν είμαι ευχαριστημένος με το τηλεσκόπιο κάθε άλλο,ακόμα και σε επίγεια παρατήρηση αυτό το σμιντ νευτωνιο τα πάει μια χαρά!

Σκέφτομαι την αγορά ώμος ενός πιο φορητού τηλεσκοπίου μέχρι 5 η 6 ιντσων πανω σε μια alt az βάση.Αν μπορούσα να συγκρίνω ένα μακ με ενα σμιντ κασεγκρεν στισ ίδιες ίντσες πιο θα υπερτερούσε ,ακόμα και σε επίγεια παρατήρηση??? :-k :-k :-k :-k

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το Mak θα σου δώσει ωραίες εικόνες πλανητών αλλά έχει μικρό πεδίο. Το SCT έχει μεγαλύτερο πεδίο και γι αυτό κάνει και για deep sky. Ένα 6ιντσο SCT π.χ είναι και φορητό και μπορείς να κάνεις και παρατήρηση dso.
starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εξαρτάται από το Μακ και το Σ.κασσεγκραίν.

Υπάρχουν Μακ "καλύτερα" απο Σ.κασσεγκραίν και Σ.κασσεγκραίν "καλύτερα" από Μακ.

Ποιά εξετάζεις για πιθανή αγορά?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

To ξέρω οτι δεν υπάρχει τηλεσκόπιο που να τα κάνει όλα τέλεια,αλλά θα θελα να πάρω ένα που η συνισταμένη διαμέτρου προς απόδοση να ειναι καλή..!!!Παιδιά θέλω ένα φορητό ευκολο στο στήσιμο τηλεσκοπιακι μόνο για τις παρατηρήσεις από Αθήνα.!!!!!!!

Εξηγούμαι οταν έχω χρόνο για εξόρμηση φυσικά θα πάρω το μεγαλύτερο εργαλείο που διαθέτω,για αυτό το λόγο κάνω την εξόρμηση εξάλλου!!!!!Όταν όμως είμαι ψόφιος απο δουλειά και δεν βαστάνε τα πόδια μου ,έχω χάσει αρκετές παρατηρήσεις που δεν θα τισ έχανα αν είχα κάτι πιο φορητό!!!!!Σκεφτόμουν ενα etx 125, με την ελευση του etx ls δεν ξέρω αν θα το αντικαταστήσει βεβαια,τα απλα etx pe τα έχουν φτηνηνει πολύ

Επισησ με ενδιαφέρει η επίγεια παρατήρηση ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ, πλανήτες κάποια σμηνη και γενικοτερα οτι μπορεί να φανεί μέσα απο μια πόλη,για σοβαρό dso που ακόμα και το οχτάρι σε σκοτεινό ουρανο ειναι οριακά αρκετό,δεν περιμένω θαύματα!!!!ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ?????

:-k :-k :-k :-k :-k

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εχεις δei το INTES MICRO ALTER ?

Ο σωληνας μονος του εχει 895 Ευρω στη Γερμανια .

Συνηθως τα maks εχουν καλυτερη αποδοση κι αν εχουν μεγαλο εστιακο λογο εχουν μικροτερη κεντρικη παρεμποδιση .

Τη διαφορα στο κοντραστ με ενα Schmidt θα τη καταλαβεις αμεσως .

Απο την αλλη η μεγαλυτερη κεντρικη παρεμποδιση θα σε βοηθησει στις μικροτερες μεγεθυνσεις οπου θες και πιο επιπεδο πεδιο .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης