sportikus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Φιλοι αστρονομοι ερασιτεχνες θα ηθελα τα φωτα σας σχετικα με το συγκεκριμενο μοντελο.Το εχω αγορασει και θα ηθελα να μου πειτε αν ειστε ιδιοκτητες του συγκεκριμενου μοντελου γιατι τα βλεπω ολα "μαυρα".Τι εννοω?Εχω εικονα στο eyepiece μονο οταν εχω το flip mirror control σε θεση down.Οταν το εχω σε θεση up για παρατηρηση δεν βλεπω τιποτα(μαυρο).Ειμαι στην πρωτη μου εβδομαδα ενασχολησης με το αντικειμενο και δεν γνωριζω σχεδον τιποτα...αλλα υπαρχει ορεξη και καλη θεληση για να μαθω πραγματα σε οτι αναφορα το hobby.Ευχαριστω εκτον προτερων για τον χρονο που κανατε για να διαβασετε το post μου.Υ.Γ Αν ξερει κανεις πως να στεισω την φωτογραφικη μου στο συγκεκριμενο μοντελο θα ητανε επισης μια πολλη καλη βοηθεια.(Εχω παρει το t-ring της celestron και τον ανταπρορα τις vixen για canon.D-20 και d-5) ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
vaxevana Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Καλησπέρα, έχω το ίδιο τηλεσκόπιο και είμαι επίσης αρχάριος. Με μπερδεψες λίγο. Σε μια από τις δύο θέσεις θα πρέπει να βλέπεις από πάνω. Η άλλη είναι για να συνδέσεις φωτογραφική μηχανη.
sportikus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Καλησπέρα, έχω το ίδιο τηλεσκόπιο και είμαι επίσης αρχάριος. Με μπερδεψες λίγο. Σε μια από τις δύο θέσεις θα πρέπει να βλέπεις από πάνω. Η άλλη είναι για να συνδέσεις φωτογραφική μηχανη. Λοιπον το προβλημα ειναι οταν κοιταω απο πανω μεσα στο eyepiece και με το flip mirror σε θεση up δεν βλεπω τιποτα.Καποιος φιλος μου ειπε οτι μαλλον στοχευω στο απειρο και γι`αυτο δεν βλεπω κατι στο eyepiece.Μιας και εχεις το ιδιο μοντελο θα ξερεις να μου πεις σε πια θεση πρεπει να ειναι κανονικα.Up?h down? ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
vaxevana Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 Καλησπέρα, έχω το ίδιο τηλεσκόπιο και είμαι επίσης αρχάριος. Με μπερδεψες λίγο. Σε μια από τις δύο θέσεις θα πρέπει να βλέπεις από πάνω. Η άλλη είναι για να συνδέσεις φωτογραφική μηχανη. Λοιπον το προβλημα ειναι οταν κοιταω απο πανω μεσα στο eyepiece και με το flip mirror σε θεση up δεν βλεπω τιποτα.Καποιος φιλος μου ειπε οτι μαλλον στοχευω στο απειρο και γι`αυτο δεν βλεπω κατι στο eyepiece.Μιας και εχεις το ιδιο μοντελο θα ξερεις να μου πεις σε πια θεση πρεπει να ειναι κανονικα.Up?h down? Λοιπόν εφόσον έχεις εικόνα σε μία από τις δύο θέσεις, δεν βλέπω το λόγο να ασχολείσαι με την άλλη θέση, η οποία δεν είναι για να δίνει "έξοδο" από πάνω.Σχετικά με το focus που λέει ο φίλος σου, το έχω πάθει και εγώ. Δηλ. ενώ στόχευα σωστά με τον ερευνητή, δεν έβλεπα το φωτεινό σημείο στο τηλεσκόπιο. Τελικά παίζοντας με το focus το είδα.Το τηλεσκόπιο μου δεν είναι προσβάσιμο αυτό τον καιρό, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω περισσότερο συγκεκριμένα
sportikus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 Καλησπέρα, έχω το ίδιο τηλεσκόπιο και είμαι επίσης αρχάριος. Με μπερδεψες λίγο. Σε μια από τις δύο θέσεις θα πρέπει να βλέπεις από πάνω. Η άλλη είναι για να συνδέσεις φωτογραφική μηχανη. Λοιπον το προβλημα ειναι οταν κοιταω απο πανω μεσα στο eyepiece και με το flip mirror σε θεση up δεν βλεπω τιποτα.Καποιος φιλος μου ειπε οτι μαλλον στοχευω στο απειρο και γι`αυτο δεν βλεπω κατι στο eyepiece.Μιας και εχεις το ιδιο μοντελο θα ξερεις να μου πεις σε πια θεση πρεπει να ειναι κανονικα.Up?h down? Λοιπόν εφόσον έχεις εικόνα σε μία από τις δύο θέσεις, δεν βλέπω το λόγο να ασχολείσαι με την άλλη θέση, η οποία δεν είναι για να δίνει "έξοδο" από πάνω.Σχετικά με το focus που λέει ο φίλος σου, το έχω πάθει και εγώ. Δηλ. ενώ στόχευα σωστά με τον ερευνητή, δεν έβλεπα το φωτεινό σημείο στο τηλεσκόπιο. Τελικά παίζοντας με το focus το είδα.Το τηλεσκόπιο μου δεν είναι προσβάσιμο αυτό τον καιρό, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω περισσότερο συγκεκριμένα Το προβλημα ειναι στο manual λεει οτι πρεπει να ειναι το flip mirror σε θεση up οταν κοιτας απο πανω ενω εγω εχω εικονα μονο σε θεση down γι`αυτο εχω μπερδευτει και ζητησα καποια γνωμη απο κατοχους του συγκεκριμενου μοντελου.Ευχαριστω για τον χρονο σας. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
mars1980 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2009 φιλε καλησπερα...οντως το manual το εχει αναποδα απ'οτι θυμαμαι και εγω..μην σε προβληματίζει ομως...εσυ βαλε το flip mirror ετσι ωστε να βλεπεις απο το προσοφθαλμιο...η αλλη θεση ειναι για να δινει εικονα στο πισω μερος και αφου εχεις συνδεσει φωτογραφικη μηχανη.. celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα