Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα παιδια

τις τελευταιες μερες ψαχνω σε sites ελληνικα και ξενα για εξοπλισμο και εχω μπερδευτει λιγο εως πολυ.

αυτη τη φορα το μπερδεμα εχει να κανει με του διαφορους τυπου φακων πρισματων και καθρεπτων.εχω βρει λοιπον τα παρακατω

πολυεπιστρωμενα

πληρως επιστρωμενα

FMC(επιστρωση)

BAK-4

BAK-7

porro prism

roof prism

και πολλα αλλα.

μπορει καποιος που γνωριζει να πει ξεχωριστα για το καθενα τι ειναι και τι να προτιμαμε ,γενικα τι ειναι καλυτερο??

πιστευω ,θα ηταν πολυ χρησημο για ολους εμας που τωρα ξεκιναμε και συχνα πυκνα πελαγωνουμε με τοσους καινουριους ορους.

ευχαριστω

Δημοσιεύτηκε

τις ίδιες απορίες είχα και εγώ πριν 1 χρόνο.

μέχρι να ξαναβρώ τα σχετικά άρθρα να θυμάσαι:

1. το καλό πληρώνεται.

2. οι φακοί και τα πρίσματα που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι πλήρως πολυεπιστρωμένα. λόγω κόστους αρχίζουν οι περικοπές στην επεξεργασία τους 'αρα και στην απόδοση τους

3. roof πρίσματα είναι τα πιο μικρόσωμα και ίσια κυάλια.

4. bak-4 θεωρούνται λίγο πιο καλλά σε απόδοση και χρησιμοποιούνται στα ΄΄καλά΄΄ κυάλια.

Δημοσιεύτηκε
Συνηθως τα ΒΑΚ4 ειναι σε μεγαλα κυαλια , και τελευταια τα βλεπουμε πολυ σε δυοφθαλμια, γενικα εχουν καλη διαπερατοτητα, συγκεκριμενα εχω ενα δυοφθαλμιο το skywatcher το οποιο εχει φακους ΒΑΚ4 αν και δεν εχω κανει συγκρισει με αλλα δυοφθαλμια (θα ηθελα ομως) ειμαι παραπολυ ευχαριστημενος, μαλιστα τα συγκεκριμενα δυοφθαλμια διαφημιζονται κυριος επειδη εχουν ΒΑΚ4
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Ναι αγορι, μονο που το μονο ελατωμα στα διαγωνια ειναι οτι οταν βαζεις δυοφθαλμιο μεσα λογο μεγαλης αποστασεως απο τον εστιαστη εχει σαν αποτελεσμα στο να μην ΕΣΤΙΑΖΕΙ, εκει μπαινει corrector η αν υπαρχει κανενας barlow, τοτε εστιαζει μια χαρα,αλλα το μονο ελατωμα ειναι οτι βλεπεις στο binoviewer απο χ2 και πανω... αν και θελω να το ρωτησω αυτο μηπως και υπαρχει κανενας corrector στο να μην μεγενθυνει καθολου...

Τωρα σαν εικονα...... διοπτρικο + binoviewer = :cheesy:

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδια, αν καποιος ξερει κατι παραπανω θα βοηθουσε ακομα περισσοτερο

πχ για τα ΒΑΚ-7

ή για την επιστρωση FMC..............

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης