xaralam Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Η Κεντρική παρεμπόδιση είναι ορατη με focal reducer + prime focus setup ?Το τηλεσκόπιο είναι Nexstar 5 Se f/10 SC και η camera Olympus E-420 !!! Επίσης έχω υπολογίσει μεγέθυνση χωρις focal reducer περίπου 25x, με focal reducer π.χ 0.63 για να παω σε f/6 θα μειωθεί κατά 60 % ? Θα έχω πρόβλημα με την κεντρική παρεμπόδιση τότε ?Ευχαρισστώ
koulosb Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Πως υπολογισες την μεγενθυση χωρις reducer?Εχω την ιδια μηχανη olympus αλλα δεν την εχω δοκιμασει ακομα....πως σου φαινεται? ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Βαγγελη και εμενα με μπερδεψε... χωρις reduser ειναι απλα η μεγενθυση του τηλεσκοπιου. Χαραλαμπε δεν νομιζω να εχεις προβλημα με την κεντρικη παραμποδιση. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Ο τύπος για να υπολογίσης την μεγένθυση είναι η Εστιακή του τηλεσκοπίου διά την διαγώνιο του chip της μηχανής & το καρέ σου η εστιακή διά κάθε μία από της πλευρές του chip, βάβαια όλα σε mm.Έτσι βγάζεις την μεγένθυση του υποτιθέμενου κύκλου & των πλευρών του καρέ για να βρεις μετά το πεδίο. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
xaralam Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Πως υπολογισες την μεγενθυση χωρις reducer?Εχω την ιδια μηχανη olympus αλλα δεν την εχω δοκιμασει ακομα....πως σου φαινεται?Οι photos είναι χωρίς πολική ευθυγράμμιση με alt azim οδήγηση 50 images των 25 sec 30 sec και 50 sec , 60 sec iso 1600 συνολικά 24 min περίπου και επεξεργασία με Deepskystacker photoshop + iris + neatimage
xaralam Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 Ο τύπος για να υπολογίσης την μεγένθυση είναι η Εστιακή του τηλεσκοπίου διά την διαγώνιο του chip της μηχανής & το καρέ σου η εστιακή διά κάθε μία από της πλευρές του chip, βάβαια όλα σε mm.Έτσι βγάζεις την μεγένθυση του υποτιθέμενου κύκλου & των πλευρών του καρέ για να βρεις μετά το πεδίο.Είχα βρει κάτι διαφορετικό στο internet και είχα υπολογίσει το 25χ. Σύμφωνα με αυτο που μου λες έχουμε Nexstar 5 SE με F = 1250 (εστιακός λόγος f/10)Olympus E-420 chip 17,3 mm x 13 mm πυθαγόρειο και διαγώνιος του chip περίπου 21,5 mm Άρα η μεγέθυνση με prime focus θα είναι 1250 / 21,5 = 58 x ? Με τον FOCAL REDUCER που ο εστιακός λόγος θα γίνει 6.3 θα είναι σαν να έχω Εστιακή αποσταση τηλεσκοπίου F= 6.3 χ 127 mm ( διάμετρος κατόπτρου) = 787,5 . Άρα τώρα θα έχουμε μέγέθυνση με prime focus 787,5 / 21 ,5 = 36, 6 x ? Πιστεύω να κατάλαβα καλά ????
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2009 Λάθος 1250*,63= 788 Εστιακή Απόσταση. EDITΤο ίδιο λέμε.Αν δεν φοράς τα γυαλιά σου & δεν έχεις πάρει το καφεδάκι σου πρωί πρωί, αυτά παθαίνεις. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
xaralam Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2009 Ωραία και κάτι τελευταίο το FOV θα είναι ίδιο με πριν (χωρίς Focal reducer) αλλά πιο φωτεινό καθότι f/6.3 ή μεγαλώνει και το FOV αφού μικραίνει το f και η μεγέθυνση ?
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2009 Το πραγματικό πεδίο (TFOV) θα μεγαλώση με τον reducer.Ο τύπος είναι TFOV=FOVμηχανής/Μεγένθυση, σε μοίρεςΑλλά το FOV της μηχανής σου το ξέρεις; Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
xaralam Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2009 Ο τύπος για να υπολογίσης την μεγένθυση είναι η Εστιακή του τηλεσκοπίου διά την διαγώνιο του chip της μηχανής & το καρέ σου η εστιακή διά κάθε μία από της πλευρές του chip, βάβαια όλα σε mm.Έτσι βγάζεις την μεγένθυση του υποτιθέμενου κύκλου & των πλευρών του καρέ για να βρεις μετά το πεδίο. Όχι το FOV δεν το ξέρω αλλά πιστεύω ότι θα έχει κάποια σχέση με αυτα που μου έγραψες !!! Μήπως είναι εύκολο να μου πεις τον τύπο που υπολογίζει το FOV έχοντας όλα τα δεδομένα που περιγράφεις !! Σ' ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα πολύτιμες πληροφορίες !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα