Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μήπως πρέπει να το υλοποιήσουμε ?

Μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι είναι επίσης μια καλή ευκαιρία οι άνθρωποι των πόλεων να δούν και μερικά παραπάνω αστέρια ?

http://www.earthhour.org/news/gr:el/article?id=eh1796764542478118745

Φιλικά,

Δημήτρης Πρασόπουλος

Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή

http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε
Είναι μια καλή συμβολική διαμαρτυρία. Ας φροντίσει ο καθένας μας να ελέγξει αν το γνωρίζουν οι τοπικές αρχές (μικροί δήμοι) ώστε να συμετάσχουν έγκαιρα. Θα το προσπαθήσουμε κι εδώ στη Σκιάθο.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδη απο οτι καταλαβα ακομη και στην ταρατσα μου θα βλεπω γαλαξιες για μιαμιση ωρα ? ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ ? ? ? :-k :-k :-k

its to good to be truth...

Φανταστειτε αν δεν υπηρχε καθολου φωτορυπανση.. και Η Αθηνα ειχε ενα 7mag... ποσα τηλεσκοπια θα πουλαγανε αραγε..... :-({|=

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Ο συνήγορος του ΔΙΑΒΟΛΟΥ.

Γιατί αραγε το κάνουν περίπου με την αλλαγή της Θερινής ώρας;

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Μακάρι να γινόταν και εδώ στην κοζάνη.Δεν έχουμε πρόβλημα ιδιαίτερο θα έλεγα αλλά δεν παύει να είναι αρκετή για να χάνουμε την πλήρη μαγεία του έναστρου ουρανού!!!!

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Ο Δήμος Κοζάνης έχει δηλώσει συμμετοχή (καθώς και πολλοί άλλοι δήμοι).

Το μόνο που έχει να κάνει ο καθένας (σύλλογος ή ερασιτέχνης αστρονόμος) είναι να καταγράψει τι μπορεί να είναι ορατό με "σβηστά φώτα" και να προτρέψει τους συνδημότες του να "πάρουν τις ταράτσες" ή τουλάχιστον να ριξουν μερικές κλεφτές ματιές στον ουρανό.

Φτιάχνονται μερικοί απλοί αστρικοί χάρτες, γράφονται μερικά κείμενα, και στέλνονται στις τοπικές εφημερίδες.

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κοιτούν τον ουρανό, άσχετα αν δεν ξέρουν ποιά είναι η διαφορά της Αφροδίτης και του Κρόνου ή του Άρη.

Πολλές φορές με έχουν πάρει άτομα τηλέφωνο για να ρωτήσουν αν το "φωτεινό αστέρι" που βλέπουν από το μπαλκόνι τους είναι η Αφροδίτη ή αεροπλάνο και μπορώ να πω ότι ενθουσιάσθηκαν όταν σιγουρεύθηκαν ποιό "αστέρι" είναι η Αφροδίτη και ότι κατάφεραν να την εντοπίσουν.

Μια φορά θυμάμαι μια μεγάλη σε ηλικία κυρία που μου είπε : "ο παππούς μου, μου μάθαινε τον ουρανό και μερικά αστέρια και χάρηκα πολύ που μου λύσατε την απορία αν είναι αυτή η Αφροδίτη ή γιατί φαίνεται κόκκινος ο Άρης."

Αδέρφια, η ερασιτεχνική αστρονομία δεν είναι μόνο αυτό που σκεφτόμαστε εμείς, είναι και αυτό που σκέφτονται όλοι. Ο ουρανός.

Χαίρομαι που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει.... αλλά δεν ξέρω αν οι κόμβοι της Εγνατίας οδού συμμετέχουν και έχουμε 3 σε μικρή σχετικά απόσταση.

Φιλικά,

Δημήτρης Πρασόπουλος

Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή

http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε
Θα συμμετέχει και ο δήμος Αλεξανδρούπολης ?? Γιατί σκεφτόμουν να ξεκινήσω διαδικασίες να το προτείνω! Μπράβο μας :D Επιτέλους να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος!
Δημοσιεύτηκε

Εχει συνηθισει ο κοσμος τον ουρανο της Αθήνας πλεον, οι περισσοτεροι ειμαστε γεννημενοι κιολας.. οποτε ολοι οι Αθηναιοι εχουν συνηθισει να βλεπουν μια ζωη αυτον τον φωτεινο και μουντο ουρανο.

Οταν ερχετε καλοκαιρι και οι μισοι φευγουν , καθως γυρνανε απο τις διακοπες, τους εχουν μεινει ασυνειδητα καποιες εικονες, χωρις να εχουν προσεξει οτι κατα μεγαλο βαθμο επαιξε μεγαλο ρολο ο βραδινος ουρανος που ηταν γεματος με αστρα.. και αυτο γιατι δεν εχουν ολοι την ασχολια της αστρονομιας. Μενει ομως στο ασυνειδητο τους, πράγμα που βρισκω πολυ σημαντικο, γιατι το μονο που θελουν ειναι ενα σπιρτο... πως ομως ?

Και λεω και εγω τωρα

ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ), ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΔΕΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.. \:D/ :cheesy:

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
Ο Δήμος Κοζάνης έχει δηλώσει συμμετοχή (καθώς και πολλοί άλλοι δήμοι).

Aλήθεια?? :cheesy: Μπράβο μπράβο..Το μαθαίνω τώρα... :cry: Δεν πειράζει... :D

Επιτέλους και σε κάτι που συμμετέχουν πολλοί δήμοι....Μπράβο! =D>

Ας είναι η αρχή για κάτι πιο ουσιαστικό στο μέλλον...

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά πως γίνεται ακριβώς η διαδικασία συμμετοχής για κάποιο δήμο ή για κάποιο σχολείο ; Ο Δήμος Λαρισαίων είδα πως έχει δηλώσει αλλά ο Δήμος Τυρνάβου δεν νομίζω να το έχει μάθει καν. Σκέφτομαι να το προτείνω και στο σχολείο μου.

Πιστεύω πως άν καταφέρουμαι όλοι μας να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση θα έχουμε βάλει και εμείς ενα λυθαράκι στο να καταλάβει ο απλός κόσμος τη σημασία και τη μαγεία του καθαρού και έναστρου ουρανού !!

ΑΣΤΡΟΝΌΜΟΣ
Δημοσιεύτηκε

αντε βρε παιδια εγω θα το κανω αν και δν νομιζω οτι εχει ενημερωθει σχετικα ο δημος της περιοχης μου!

μακαρι οι κατοικοι των πολεων να εντυπωσιαστουν απο τα αστερια που θα δουν και να μην ανοιξουν ξανα τα φωτα!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης