hgg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Καλησπέρα, Ένα στάδιο πού τρώει αρκετό χρόνο στήν επεξεργασία αστροφωτογραφιώνείναι ή αφαίρεσις τών Cool/Warm pixels. (άσε πού είναι καί βαρετό...) Από ότι βλέπω μέχρι τώρα ό αλγόριθμος τού CCDops είναι αρκετά αποτελεσματικός αλλά πρέπει νά επαναλαμβάνης τίς ίδιες κινήσειςγιά κάθε μία λήψη. Εάν έχης 30 λήψεις νά επεξεργασθής ή παραπάνω,καλό κουράγιο... Μήπως γνωρίζει κανείς έαν υπάρχη τρόπος νά αυτοματοποιηθή αυτό τόκομμάτι τής επεξεργασίας όπως γίνεται π.χ. μέ τά Darks/Flats/Bias ?Άλλο λογισμικό; Ελπίζω νά μήν χρειαστή νά προγραμματίσω macro... Εάν υπάρχη κάποια λύσις, θά γλύτωνε αρκετό χρόνο. hgg2016.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 DeepSkyStacker ; Εχει Tab "Cosmetic". Και το iris εχει το αναλογο. Τουλαχιστον αυτα τα δυο ξέρω (τωρα τα μαθαίνω και εγω)
hgg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Γιώργο μέ σκότωσες!... Από ότι φαίνεται, δέν τά γλυτώνω τά 160 ευρώ! Τουλάχιστον θά ξέρω ότι υπάρχει λύσις. Κανένα freeware.... hgg2016.
hgg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Γιάννη ξέρεις εάν τό DeepSkyStacker επεξεργάζεται φωτογραφίες από SingleShot όπως τήνST-2000XCM πρίν τίς μετατρέψης σέ LRGB; Θά τό κατεβάσω τώρα γιά δοκιμή. hgg2016.
hgg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Δοκίμασα τό DeepSkyStacker καί ενώ εμφανίζει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες γιά τά FITS, δέν μού κάνει καί τόσο καλή δουλειά. Επίσης έχω καί τό άλλο θέμα τής αυτόματης μετατροπής σέ L-R-G-Bπρίν τό stacking... Θέλω νά αυτοματοποιήσω δηλαδή τήν διαδικασίαLRGB_extraction( Cool_Warm_Correction( Dark( image(x) ) ) ) . Δέν μέ βλέπω νά γλυτώνω τόν προγραμματισμό macro. Γιώργο, μήπως ξέρεις εάν τό CCDStack κάνει αυτόματο LRGB extraction? hgg2016.
gvidos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Ξέρω ότι το υποστηρίζει αλλά δεν το έχω ψάξει. http://www.veil.gr
hgg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2009 Τελικά μού φαίνεται θά μέ κάνης νά τό αγοράσω. Θά στείλω email στήν CCDware νά τούς ρωτήσω. Ευχαριστώ πάντως. hgg2016.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Γιώργο, δεν ξέρω, οπως ειπα ειμαι ακομη στην αρχη. Μπορεις να κρινεις πολύ καλύτερα απο εμενα αν κανει. Αληθεια το iris (που εχει και RGB separation ) δεν σου κανει ; (Και παλι απλά my 2 cents, δεν ειμαι expert).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα