Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.999243 Έχεις χρησιμοποιήσει κανείς αυτό ή το κοινό "ματάκι" πόρτας σε webcam ? Θα έχει ευαισθησία να βλέπει νέφη κατά τη διάρκεια της νύχτας??.. IK Observing System
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Ψαχνεις για αισθητηρα συννεφων για dome ; Κοιτα για καμερες με night vision. Αυτη βλεπει πχ: http://www.cameras-cctv.com/board-cameras/board-camera-1004x-ccir-pal/ (ειναι πλακέτα χωρις κουτι και τροφοδοτικο, αλλα ενα κουτακι ειναι φτηνο και η τροφοδοσια ειναι 12V). Την εχω και ναι βλεπει. Αν μαλιστα της κανεις και την ελαχιστη μετατροπή (απο τοn Chambers παρακαλώ) για το gain (εχει autogain κανονικά) τοτε την ελεγχεις πολύ καλύτερα. Το ιδιο και http://www.cameras-cctv.com/cctv-cameras/low-light-cameras/2005xa-pinhole-camera/ και http://www.cameras-cctv.com/cctv-cameras/low-light-cameras/2005xa-camera/ , το ιδιο ειναι ολες. Αυτη που λες δεν ξέρω δεν εχει χαραχτηριστικα και μερικες φορες δεν ειναι φιαγμενες παρα για ημερα
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Ευχαριστώ πολύ roryt!!! IK Observing System
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Παιδια ξερετε καποιον που να κανει τη μετατροπη για τη 1004X στην Ελλαδα ? Βρηκα για να τη στειλω στη Χαβαη για μετατροπη αλλα ελεγα μηπως εβρισκα καποιον λιγακι πιο κοντα για να γινει πιο γρηγορα . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Τι μετατροπη θες ; Για long exposures ή απλα για gain ; Το ερωτημα μου το κανω γιατι - ΙΜΗΟ - δεν πολυαξιζει για long exposures εκτος αν εχεις πολυ περιορισμενο budget ή/και ψαχνεσαι μονος σου (μια DSI PRo mono ειναι ποοοολύυυυ ποιο ευκολη στην χρηση και βρισκεται αρκετα φτηνα μεταχειρισμενη) Υποψη, η αρχική μετατροπή απο τον JG για Long exposures που θα βρεις στο Ιντερνετ μπορει (πολύ πιθανων) να μην ειναι αμεσα εφαρμωσιμη στην πλακετα τωρα - σε εμενα δεν ητανε και επρεπε να δω πως πανε οι πιστες πανω στην πλακετα και τι εχει αλαξει για να την κανω (βγηκε τελικα ποιο ευκολη απο οτι ειχε κανει ο JG)
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Κυριως το gain με νοιαζει .Θελω να τη δοκιμασω στον Ηλιο . Ισως και να μη πειραζει που ειναι αυτοματο . Το εχει δοκιμασει κανεις σας ? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Το gain αν θυμαμαι καλα ειναι δυο καλωδια, μια αντισταση και ενα ποτενσιομετρο (η μετατροπη του Chambers), δεν θελει πολυ γνωση/δεξιοτεχνια. Αν θες να το ψαξω. Δεν εχεις κοντα σου κανενα ηλεκτρονικο, ή τελος παντων καποιον που να πιανει λίγο απο κολλητηρι; Ειναι πανευκολη μετατροπη Τωρα για το αν θα σου χρειαστει..... αν ηδη εχεις την καμερα, καλυτερα δοκιμασε το στην πραξη. Εγω το χρειαστικα αν θυμασαι στον Κρονο, γιατι χωρις χειροκινητο ελεγχο του gain, η καμερα "εβλεπε" το μαυρο γυρω απο τον Κρονο (κανει mettering σε ολη την εικονα) και εβαζε το gain τερμα γκαζια, με αποτελεσμα το Κρονος να βγαινει καμενος. Στον Ηλιο, και με την υποθεση οτι θα σου γεμιζει ολο το πεδιο (ειναι ετσι; ) λογικα και το αυτοματο gain πρεπει να κανει σωστη δουλεια, οποτε δεν χρειαζεσαι καν μετατροπη.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δε την εχω τη καμερα .Αλλα θελω να τη παρω για να πειραματιστω . Μηπως εχετε καποιο link για τη τροποποιηση του gain ? Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια Αλέξανδρος Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Αλέξανδρε, δεν ξερω αν ειχες παρακολουθησει τα 2-3 θεματα που ειχα ανοιξει εδω παλιοτερα για αυτην(ψαξε για 1004χ). Δεν θελω να σε αποτρεψω, αλλα ΙΜΗΟ δεν αξιζει για κατι περισσοτερο απο αυτο που την θελει ο Ιφικρατης ή για ψιλο-live απο μεγαλο τηλεσκοπιο, πχ για occultations ή για να εντυπωσιαζεις τους φιλους σου με εικονες σε οθονη (αστρα ναι, αλλα μην φανταστεις τιποτα DSO, μονο τα πολύ φωτεινα και αυτα με δυσκολια). Η μηχανη ειναι video αρα αμεσως εχεις μερικά ενδιαφεροντα πραγματα να υπολογισεις : οτι πχ θες μετατροπεα video (grabber) για να παρεις εικονα στο PC (και οι καλοι ειναι ακριβοι, εγω εχω ακομη εναν που ειχα αγορασει τοτε 80 ευρω). Το οτι το σημα "κωδικοποιηται" σε video πριν καταληξει σε εσενα προσθετει θορυβο και artifacts, δεν περνεις raw ποτε. Για πλανητική θα πρεπει να υπολογισεις οτι ειναι ασπρομαυρη αρα θες φιλτρα για Δια/Κρονο, συν το οτι θα πρεπει να υπολογισεις την περιστροφη τους. Για Σεληνη/Ηλιο δεν νομιζω οτι προσφερει κατι παραπανω απο μια Philips. Και η Philips ειναι απειρως ποιο ευκολη στον χειρισμο. Για long exposures ειναι πολύπλοκη η μετατροπη (αν και νομιζω ποιο ευκολη απο το SC1 για Philips) και το τελικο αποτελεσμα ειναι αρκετα δυσκολο να το επεξεργαστεις * Ποιο ειναι το μονο καλο σε αυτην; Οτι "φωραει" ενα απο τα ποιο ευαισθητα CCD που εβγαλε ποτε η Sony, αλλα ολλα τα αλλα ακυρωνουν αυτον το παραγοντα. Εγω ειχα κανει ολες τις μετατροπες , μαζι και ψυξη με peltier, και μου εχει μηνει στο ντουλαπι αν ποτε εχω τον χρονο (και τον λογο) να ασχοληθω μαζι της . Ενδιαμεσα, μια Philips για πλανητική ή/και μια DSI Pro I για οδηγηση/DSO ειναι πολύ καλυτερη επιλογη , ποιο ευκολη στον χειρισμο, και πιθανοτατα ποιο οικονομικη. *) Σημειωση: για αυτους τους λογους και ο Chambers ποτε δεν την γουσταρε και η μηχανη δεν χρησιμοποιηθηκε στην σειρα Artemis
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2009 Και παλι ευχαριστω .Για τη 1004Χ σκευτομαι . Τα εχω σκευτει ολα αυτα , αλλωστε θα στειλω τη SC1 NexImage για να γινει μονοχρωμη . Απλως τη θελω για πειραματισμο .Σιγουρα ειναι πιο ευαισθητη απο μια NexImage και για αυτο ισως να αξιζει για πειραματισμο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Εγω παντως σου προτεινω να ξετιναξεις πρωτα την καμερα που εχεις τωρα. ΘΑ σε ικανοποιησει περισοτερο απο αυτο. Η αυξημενη του ευαισθησια αξιζει μονο σε ειδικές περιπτωσεις (πχ occultations ή πολύ απαιτητικά project για DSO), σε κανονικές συνθηκες που αντιμετωπιζουμε εμεις σαν ερασιτεχνες δεν λεει και τοσο πολύ, ειναι δυσχρηστο. Αν τελικά ασχοληθεις παντως, στειλε μου ενα πμ ή ενα email να ξεθαψω το δικό μου και να σου πω τι διαφορες ειχα βρει με την αρχική μετατροπη στην πλακετα, καθως και το τι κυκλωμα ελέγχου του εβαλα (δεν εβαλα αυτο του JG, σχεδιασα ενα δικό μου αυτονομο). Υπαρχει και ενας Τσεχος που ειχε τροποιησει ενα παρομοιο (νομιζω λεγοτανε 1005Χ ; ) με ελεγχο απο μικρουπολογιστή, που ητανε πολύ ποιο κομψη λύση. Αν ψαξεις για 1004Χ εδω μεσα θα βρεις καποια απο τα λινκς που ειχα χρησιμοποιησει Καλή συνεχεια
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Ευχαριστω πολυ!! Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα