chaos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Πρέπει να πω πως το μελετούσα πολύύύύύύ καιρό. Μια σκεφτόμουν αν αξίζει, μια μου κοβόντουσαν τα φτερά από τις πολύ τσουχτερές τιμές των αστροπαρατηρητηρίων. Τελικά την έκανα τη βουτιά και ομολογώ πως δεν το μετανοιώνω καθόλου. Σε μια εβδομάδα ήταν έτοιμο από ένα ντόπιο τεχνίτη και μάλιστα σε ασύγκριτα χαμηλότερη τιμή από αυτές που κυκλοφορούν.Επιτέλους έχω το δικό μου χώρο (2,60 μ διάμετρος και 2,60 υψος) για να στεγάσω τον εξοπλισμό μου με πιο σοβαρές προδιαγραφές τόσο για παρατήρηση όσο και για αστροφωτογράφηση. Μερικές φωτογραφίες. Βίδωμα της βάσης Με ανοικτή τη θυρίδα παρατήρησης \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Πολυ καλη δουλεια φιλε μου θελουμε να δουμε και μεσα πως ειναι και το πως γυριζει τo dome (σου λεω οτι μου ελεγαν και εμενα και επιτελους παιρνω το αιμα μου πισω )Επισης ποσο σου κοστισε κλπ. http://pegasusastro.com/
themis_kart Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Μπράβο φοβερό φανταστική κατασκευή....!!!Όταν μπορέσεις ανέβασε και άλλες φωτογραφίες να το δούμε καλύτερα και κανένα σχόλιο για την κατασκευή.Εύχομαι καθαρούς ουρανούς και καλές παρατηρήσεις-αστροφωτογραφήσεις!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Πολύ καλό! Καθαρούς ουρανούς! Δεν πρέπει και να έχεις και φωτορύπανση ιδιαίτερη εκεί. Θα το ευχαριστηθείς. starrynights.blog
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2009 Ε λοιπον, μου "εφιαξες" την ημερα, ΖΗΛΕΥΩ !!! Αλλα δεν θα βγω στην σύνταξη (ναι, αμε, καλα, πως το θελω ) θα το κάνω και εγω Να το χιλιοευχαριστηθείς φίλε μου και καθαρους ουρανους (αντε ρε παιδια, ας το λέμε αυτο μπας και καθαρισει καμια φορα )
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Ετοιμάζω κάτι στην ταράτσα της πολυκατοικίας αλλά για τέτοιο θα με φάει η πολεοδομία γμτ....!Συγχαρητήρια πάντως...
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Συγχαρητήρια. Πολύ όμορφο. Να το χαρείς.... Καθαρούς ουρανούς εύχομαι και από ό,τι βλέπω εκεί που είσαι θα είναι λαο σκοτεινοί..... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
seti Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Συγχαρητηρια πολυ ομορφο το καινουργιο σου στεκι,καλες παρατηρησεις.
ASTROC Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Να το χαρεις για πολλά πολλά χρονια.Καλες παρατηρήσεις. http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/
gratfriend Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 τι είπες τώρα, ΩΡΑΙΟΣ Ξεκίνα ότι έχεις ξεκινήσει και θα το πετύχεις... Ο Thomas Edison προσπάθησε 24.999 φορές για να κάνει την πρώτη εν λειτουργία μπαταρία, τι θα έλεγες λοιπόν εάν είχες για κάθε μπαταρία που υπάρχει από 0.1 Ευρώ? www.carbon-aramid.com
krisgym Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Παρα πολυ ωραια κατασκευη μπραβο. Φιλικα Χρηστοs.
takis63 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Ωραία κατασκευή. Εύχομαι να την χαρείς πραγματικά. Καθαρούς Ουρανούς!!! Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
chaos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις θερμές ευχές σας και με τη σειρά μου σας εύχομαι ότι καλύτερο. Σε απάντηση του φίλου Άγγελου σχετικά με την ποιότητα της κατασκευής πρέπει να πω ότι χρησιμοποιήθηκαν τόσο για τη βάση όσο και για το θόλο κιλοδοκοί 30Χ30. Επίσης χρησιμοποιήσαμε λαμαρίνα του 1 χιλιοστού. Κατασκευή δηλαδή μεγάλης αντοχής.Για την περιστροφή του θόλου και για το ανεβοκατέβασμα της θύρας παρατήρησης επιλέχθηκαν ειδικά ρουλεμάν. Πρέπει να πω πως το σύστημα περιστρέφεται τέλεια. Συνολικά το αστεροσκοπείο μαζί και με μία βάση με δυνατότητα εύκολου αλφαδιάσματος για την HEQ5 κόστισε 3000 Ευρώ. Αρχικά ξεκίνησα να κατασκευάσω ένα μικρότερο με 2 μέτρα διάμετρο αλλά όπως συζητήσαμε με τον τεχνίτη η διαφορά στην τιμή θα ήταν πολύ μικρή , περίπου 200 Ευρώ. Προς το παρόν , επειδή το πνεύμα του ανθρώπου ποτέ δεν ησυχάζει , μελετούμε τρόπο για προσθήκη μηχανισμού περιστροφής με μοτέρ που να συνεργάζονται με Η/Υ. Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες. \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
chaos Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Μερικές νέες φωτογραφίες από τη μεταφορά του αστεροσκοπείου. Χρειάστηκαν χέρια !!!! \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
chaos Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Ο θόλος επενδύθηκε με υαλοβάμβακα ενώ το κυλινδρικό τμήμα του με θερμομονωτικό υλικό 3 εκ. Το πάτωμα επενδύθηκε με φελιζόλ και μετά έξτρα με ηχομόνωση. \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
chaos Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Επίσης κατασκευάστηκε μια πιο στιβαρή στήριξη με ένα σύστημα αλφαδιάσματος αρκετά ακριβές. \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
chaos Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Τελικά μετά από μπόλικη δουλειά πρέπει να πω πως το σύστημα δουλεύει άψογα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δοκιμάστηκε σε αρκετά αντίξοες συνθήκες όπως βροχή αέρας και ζέστη. Τώρα απομένουν καθαροί ουρανοί και να παραμένουν κλειστά τα φώτα του γείτονα. \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
chaos Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2009 Μερικές φωτογραφίες από πρόσφατες απόπειρες με την canon 450d χωρίς σοβαρή επεξεργασία και χωρίς οδήγηση. \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
chaos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Τα σχολεία επιτέλους έκλεισαν !!! Έτσι βρήκα και το χρόνο για τα εγκαίνια του αστεροσκοπείου. Μαζευτήκαμε αρκετοί φίλοι μικροί και μεγάλοι και το απολαύσαμε.Ο ουρανός ήταν καθαρός και ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ! Έτσι παρατηρήσαμε το Μ51, Μ81,82 το Κρόνο κλπ.Βέβαια υπήρξε η δέσμευση κυρίως προς τους μικρότερους φίλους να ξανασυναντηθούμε και να παρατηρήσουμε Σελήνη ! \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
chaos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο πολύ καλός φίλος και συνάδελφος Κος Κορφιάς Στέφανος ,Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καλύμνου. \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
chaos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Ένα μέρος από τους παρευρισκόμενους \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Καλές παρατηρήσεις σε Μεγάλα & μικρά παιδιά. Καλή συνέχεια. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
chaos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Εδώ φαίνεται το εσωτερικό του αστεροσκοπείου. Το 8-ιντσο νευτώνειο, απέκτησε και αδερφάκι το πολυσυζητημένο ED80. Στο σημείο αυτό αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω θερμά τον Κο Παναγιώτη Οργαντζή, υπεύθυνο πωλήσεων του παραρτήματος του Πλανηταρίου Θεσ/νίκης στην Αθήνα , για τις πολύτιμες συμβουλές του και για την υπομονή που έδειξε στην επίλυση των συχνών αποριών μου. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους! Καλή υγεία και καλές ουράνιες αναζητήσεις. Φιλικά Διονύσης. \"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
seirios14 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Διονύση τα συγχαρητήριά μου!!! Και στην περιοχή που είσαι θα το ευχαριστηθείς!! Σου εύχομαι καλούς ουρανούς. Φιλικά, Λεωνίδας
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Hi Dionisos, Congratulations is in order.Your project turned out well and having an observatory definitely does help, as we all know.Wishing you many clear and stable nights. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα