Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γεια σε ολους!!! Αποφασισα να αγορασω ενα ρομποτικα τηλεσκοπιο! με λιγα λεφτα....βρηκα λοιπον αυτο! Celestron NexStar 130 SLT REFLECTOR Telescope! τι εχετε να πειτε?? Περιμενω απαντηση!!!!

Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνει

Oχι για να μας απομακρύνει.....

Δημοσιεύτηκε

To ειχα εγω αυτο και ναι ειναι καλο. Το goto του λειτουργει καρφι και το tracking του ειναι αψογο.

Βεβαια σε σχεση με ενα οχταρι dob δειχνει πολυ λιγοτερα πραγματα...

Το 8αρι ειναι 2,5 φορες μεγαλυτερο, οποτε τα δειχνει ολα 2,5 φορες καλυτερα και ναι η διαφορα μεταξυ του 8αριου και του 5αριου nexstar ειναι τεραστια.

Εσυ αποφασιζεις... 5αρι και ρομποτικο ή 8αρι, 2,5 φορες μεγαλυτερο δηλαδη και σμπρωξιμο με το χερι;

Δημοσιεύτηκε

Καλοσηλθες φιλε μου στο χομπυ της αστρονομιας, ο Laskos τα λεει πολυ καλα, εξαρταται απο σενα τι φορτιο θελεις να κουβαλας καθε φορα που θα το βγαζεις εξω, και τι ακριβως θες να παρατηρεις

1 εαν δεν εχεις προβλημα στην μεταφορικοτητα σου συνιστω ενα dob (με λιγα λεφτα) ενα παλι εχεις προβλημα τοτε το ρομποτικο.

2 Αν θες να παρατηρεις πχ deep sky κτλ οι διαμετρος του ρομποτικου δεν κανει. Χρειαζεσαι ιντσες.... απο εξι και πανω ειναι οι ιδανικες..αν και μην ξεχνας οτι πολυ σημαντικο ρολο δινει το προσοφθαλμιο που θα χρησιμοποιησεις, που ιδιος αυτα που ειναι μαζι με το τηλεσκοπιο υστερουν σε πολλα σημεια, πραγμα που στο μελλον θα ειναι και η επομενη σου αγορα ενος καλου προσοφθαλμιου..

3 με το ρομποτικο δεν προκειται να μαθεις καλα τον ουρανο, γιατι θα τα κανει σχεδον μονο του το τηλεσκοπιο..... με ενα dob ας πουμε ..θες δεν θες θα μαθεις τον ουρανο για να βρισκεις στοχους.....

Αυτα... και μια γνωμη δικη μου ,εγω με ενα παρομοιο ρομποτικο αρχισα.. δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος... 1000φορες το dob, φιλικα και καλωσηλθες!! \:D/

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
3 με το ρομποτικο δεν προκειται να μαθεις καλα τον ουρανο, γιατι θα τα κανει σχεδον μονο του το τηλεσκοπιο..... με ενα dob ας πουμε ..θες δεν θες θα μαθεις τον ουρανο για να βρισκεις στοχους.....

Αυτα... και μια γνωμη δικη μου ,εγω με ενα παρομοιο ρομποτικο αρχισα.. δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος... 1000φορες το dob, φιλικα και καλωσηλθες!! \:D/

Συμφωνώ με όλα αλλά ειδικά με το παραπάνω 1000%...

Παίζει σημαντικό ρόλο το να μάθεις τον ουρανό.. είναι ένα βασικό κομμάτι στο hobby αυτό το οποίο δεν θέλεις να το χάσεις. :)

Celestron OMNI 150 XLT

Φακοί:25mm 150XLT, Hyperion 17mm & 3,5mm, UW 6mm, UO H.D Abbe Orthos 5mm 9mm

Barlow: Televue 2x

Φίλτρα: Baader Planetarium UHC-S, Meade 4000 Moon Filter

Δημοσιεύτηκε
Γεια σε ολους!!! Αποφασισα να αγορασω ενα ρομποτικα τηλεσκοπιο! με λιγα λεφτα....βρηκα λοιπον αυτο! Celestron NexStar 130 SLT REFLECTOR Telescope! τι εχετε να πειτε?? Περιμενω απαντηση!!!!

Ρίξε και μια ματιά στο www.meade.gr για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη σε τιμές και μοντέλα

Δημοσιεύτηκε
Εχεται δικαιο! Απλα ηθελα να ασχοληθω κ λιγο με τν αστροφωτογραφηση! Παντα οικονομικα για αρχη κ εψαξα για ρομποτικο! αααα βρηκα ενα Brand New Meade ETX-125 AT Telescope 600 δολαρια! Αξιζει ε?? :-k

Δημοσιεύτηκε
τελικα τωρα με το θεμα του Dobson, το εχω αφησει το ονειρο για ενα ρομποτικο!!! Ξανα στα παλια!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης