Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά guys,

για πες τε μου και σε μενα τον άπειρο πως θα τραβηξω φωτογραφίες με την αναλογική μου κάμερα. Διαθέτω τρίποδο και φακό 80-200mm Ultra sonic εξαιρετικής ποιότητας για την φωτογραφιση του γαλαξία μας.

Δωστε μου τα φώτα σας και την εμπειρεία σας.

Ξεκίνα ότι έχεις ξεκινήσει και θα το πετύχεις... :-s

Ο Thomas Edison προσπάθησε 24.999 φορές για να κάνει την πρώτη εν λειτουργία μπαταρία, τι θα έλεγες λοιπόν εάν είχες για κάθε μπαταρία που υπάρχει από 0.1 Ευρώ? :mrgreen:

www.carbon-aramid.com

Δημοσιεύτηκε

Ωχχχχ, δεν βλεπω απαντήσεις και με κάνετε να ανυσηχώ :cry: .

Τιποτα βρε παιδιά :-k

Ας σας κάνω λίγο την ζωη ποιο εύκολη, τι χρειαζομαι?

π.χ.

Ειδικό τρίποδο για αστρωφωτο?

Ειδικό φιλτρο?

Μένω στην Αθηνα και μπορώ να κάνω φωτο στον Διονυσο, ειναι καλά?

Μήπως θέλω φίλτρο για φωτορύπανση?

Εάν είναι κάτι που έχω ξεχάσει pls πες τε μου.

Ο Thomas Edison προσπάθησε 24.999 φορές για να κάνει την πρώτη εν λειτουργία μπαταρία, τι θα έλεγες λοιπόν εάν είχες για κάθε μπαταρία που υπάρχει από 0.1 Ευρώ? :mrgreen:

www.carbon-aramid.com

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα !

Δε ξερω να σου πω για τον Διουνσο που αναφερεις .

Αναλογως με το ειδος της φωτογραφησης που θελεις να κανεις θα χρειαστεις κι αλλα εξαρτηματα .

Π.χ. για star trails θα χρειαστεις ενα απλο τριποδο κι ενα ντεκλασερ .

Αν θες να φωτογραφησεις , μεσα απο το τηλεσκοπιο ή piggyback θα χρειαστεις ισημερινη στηριξη για να κρατας τον στοχο σου εντος πεδιου .

Καλα να εισαι

Αλέξανδρος

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Προτείνεις κάποιο χρόνο σε έκθεση με απλό τρίποδο για τον γαλαξία? με απλή φωτο.

www.carbon-aramid.com

Δημοσιεύτηκε

Χωρις ισημερινη , θα πρεπει να εχεις μικρο χρονο εκθεσης ,ωστε να μη φαβει η περιστροφη της Γης .δηλαδη πρεπει να αποφυγεις το trailing των αστεριων .

Για να <<βγει >> ομως ο Γαλαξιας με μικρο χρονο εκθεσης , χρειαζεσαι καλο ουρανο .

Δε εχω να σου πω καποιον στανταρ χρονο .

Ο χρονος για να αποφυγεις το trailing εξαρταται κι απο την αποκλιση κι απο το πεδιο του φακου σου .

Ειναι δυσκολο χωρις μια ισημερινη , οχι και καμια πολυτελειας .

Θα δοκιμαζα με εναν φακο μικροτερο απο 100mm κι εκθεσηεις γυρω στα 20 δευτερολεπτα .

Τον χρονο θα τον βρεις κανοντας δοκιμες .Επειδη εχεις φιλματη και δε μπορεις να δεις αμεσα τα αποτελεσματα , μη ξεχασεις να κρατας σημειωσεις .

Μακαρι να σε βοηθησα λιγακι .

Αλέξανδρος

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης