DjEvan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Πρσόσφατα αγόρασα αυτόν τον εστιαστή http://www.opticalvision.co.uk/astronomical_accessories/Focusers/skywatcher_auto-focuserκαι έχω ένα κατοπτρικό skywatcher.το θέμα είναι ότι ενώ το αγόρασα γιατί έλεγε ότι ταιριάζει στο δικό μου, δεν μπαίνει πάνω χωρίς πατέντα. Μία φωτογραφία από το μοτέρ του εστιαστή ο εστιαστής του τηλεσκοπίου Στην δεύτερη φωτογραφία εκεί που δείχνει το βελάκι όταν λύνω το άλλεν ακριβώς δεξία του βγαίνει όλο μαζί με αποτέλεσμα να μένει ένα λεπτό κομμάτι μέταλλοτο οποίο κολυμπάει μέσα στον προσαρμογέα του αυτόματου εστιαστή.Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι το μοτέρ δεν βιδώνει πουθενά στον εστιαστή ώστε να κάθεται σωστά και να μπορεί να τον γυρίσει. Ούτε καν στο περίπου...Ακούω ιδέες και προτάσεις... σίγουρα κάποιος έχει βάλει πάνω στο τηλεσκόπιό τουΕυχαριστώ
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Απο οτι το βλέπω πρεπει να εχεις το bracket και τον shaft coupler για τον crayford. Θα ψαξω να δω που εχω βαλει τα εξαρτηματα που μου περισεψανε απο τον accufocus (το ίδιο ειναι) και θα σου στειλω φωτογραφιες.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2009 Λοιπον 1) Λαθος λαμακι, θες αυτο για τον crayford 2) εχεις βαλει το λαμακι αναποδα, το Γ δεν ειναι προς τα πανω, αλλα προς τα κατω δες http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9259εγω δεν ειχα 4 βιδες να το στηριξω και το βιδωσα οπως δειχνω,εσυ εχεις τις 4 βιδες 3) Θες τον ασημενιο shaft coupler, αυτος ειναι για Rack & Pinion, δες τις φωτο:
DjEvan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2009 Σ'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου δεν είχα ιδέα ότι έχει και άλλο λαμάκι,τον έχω πάρει από το ebay σε πολύ καλή τιμή απλά του λείπει το λαμάκι για crayford και το shaft coupler απ'ότι βλέπω.Θα πάω σε μηχανουργείο να τα φτιάξω εκτός αν μπορώ να τα βρω από κάπου.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2009 Το λαμάκι ισως μπορεις να το βρεις απο τον accufocus, η Orion στην Αμερική το δινει καπου $10, κοιτα σε ευρωπαίους αντιπρόσωπους (πχ την δικιά μας την Ακτις ή τον Telescope Service στην Γερμανια). Και στο ebay ισως το βρεις. Shaft coupler πιθανών να μπορεις να βρεις και σε τοπικά μηχανουργεία, αλλιως εγω εφερα (κάπου $5) απο ebay απο Κίνα, αρκει να μετρήσεις ακριβώς τις διαμετρους που σου χρειαζονται. Καλή συνέχεια
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2009 roryt επειδη κανω ενα κυκλωμα για τον focuser του δικου μου dob αν ειναι δυνατον μπορεις να μου πεις τις διαστασεις που εχει το λαμακι για τον εστιαστη crayford? επισης αν ειναι δυνατον προρεις να βαλεις φωτο απο το εγειριδιο για το πως το τοποθετεις στο τηλεσκοπιο; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2009 Αν και δεν τα πηγαινα ποτε καλα με το μηχανολογικο σχεδιο, δες το παρακατω, νομιζω ειναι οκ. Ειναι το λαμακι που ΔΕΝ φενεται στην ποιο πανω φωτογραφια, αλλα εδω Οι διαστασεις ειναι σε δεκατα του χιλιοστου (αρα πχ 50=5mm, αναθεμα αν μαθω ποτε αυτο το CAD )Υποψην, μερικες διαστασεις (κυριως τα κεντρα για τις τρυπες και οι διαμετροι τους) ειναι κατ' εκτιμηση, οποτε καλυτερα να επιβεβαιωσεις πρωτα με το τι πραγματι εχει ο εστιαστής σου. Αν προσεξεις στο σημείο που ακουμπαει στον εστιαστή το λαμακι κανει μια μικρή καμπυλωση για να προσαρμοζει καλα στον εστιαστή Οι οδηγιες ειναι αυτες που εχω βαλει ποιο πανω, δεν εχει κατι αλλο. Βιδωνεις το λαμακι στις 4βιδες πανω στον εστιαστη, βαζεις και βιδωνεις το κινητηρα, ευθυγραμμιζεις τους αξονες, σφυγκεις τις βιδες στο καπλερ Λαμακι accufocus για crayford
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2009 Μια διόρθωση στο σχεδιο , ολες οι διαστασεις για τις τρυπες ειναι ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ όχι ακτίνα, οπως ισως φενεται. Πχ οπου λέει 30, ειναι Φ3mm και όχι ακτίνα 3mm
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2009 thanx Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα