Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ξέρει κανείς γι αυτό το προσοφθάλμιο?

http://www.opticsplanet.net/vixen-telescope-accessories-39301.html

Στην σελίδα της Vixen US τον έχει.

http://www.vixenoptics.com/acc/lvw_eyepieces.html

(στο κάτω μέρος της σελίδας)

Στην vixen-europe

http://www.vixen-europe.com/htm/zubehoer/okulare/lvw.htm

Δεν τον βρήκα πουθενά.

Γενικά δεν βρήκα review.

Μόνο κάποιες αναφορές στο cloudynights.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη από ότι έχω ακούσει γενικά - όπως είπες κανένα review - είναι καλός, αλλά γιατί δεν βάζεις κάτι παραπάνω να πας στον 28άρη WO UWAN;

Απ' ότι κατάλαβα μάλλον τα σχέδια για nagler 31 εγκαταλήφθηκαν; :(

Δημοσιεύτηκε

Ηλία ο UWAN είναι στα υπόψιν όπως κ άλλοι.ΒΑσικά όπως είπες ο κρυφός μου πόθος είναι ο 31mm nagler αλλά πάει πολύ.Θα δείξει πόσο μακριά θα φτάσει η τσέπη μου αργότερα.

Τον Vixen τον εξετάζω γιατί οι LVW μου αρέσουν πολύ.Απ όσους κ αν έχω δει μου αφήνουν μία πολύ καλή ανάμνηση.Ασε που τον βρίσκω μόνο

164.404 ευρώ εδώ.

http://www.kkohki.com/English/kkohkiparts.html

Εχει κ εκπληκτικές τιμές στους Pentax.Μόνο 254.021 ευρώ ο 10mm που λιγουρεύομαι.

Δημοσιεύτηκε

Η τιμή είναι πολύ καλή αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα μεταφορικά και κατά πόσο μπορούν να σε "διευκολύνουν" στη δηλωμένη τιμή αγοράς :-k

Για τους pentax τι να πω, από τα 10μμ και κάτω είναι κορυφαίοι!

Δημοσιεύτηκε
Η τιμή είναι πολύ καλή αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα μεταφορικά και κατά πόσο μπορούν να σε "διευκολύνουν" στη δηλωμένη τιμή αγοράς :-k

Κ εγώ δεν ξέρω αλλά πριν προβώ σε οποιαδήποτε κίνηση θα το πσάκσω.Ούτε καν ξέρω πόσο αξιόπιστο μαγαζί είναι.

Για τους pentax τι να πω, από τα 10μμ και κάτω είναι κορυφαίοι!

Ηλία φαντάζομαι πως κ ο 14mm (χωρίς ν α έχω δει ποτέ από αυτόν) μιας κ έχει την ίδια σχεδίαση θα έχει την ίδια κορυφαία απόδοση.Εσύ τι λες?

Δημοσιεύτηκε
Παναγιώτη δεν τον έχω χρησιμοποιήσει, αλλά από ότι έχω ακούσει από χρήστες είναι ο χειρότερος της σειράς. Από 10μμ και κάτω η televue βασιλεύει :mrgreen:
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη τον XW14 τον έχω και μπορώ να πώ ότι είναι πολύ καλός. Δεν τον έχω συγκρίνει βέβαια με έναν 13Τ6 αλλά σε σχέση με τους άλλους XW που είχα δεν θυμάμαι διαφορές.

Όσο για το μαγαζί που αναφέρεις έχω ψωνίσει απο εκεί και είναι πολύ εξυπηρετικοί. Φρόντισε να επικοινωνήσεις μαζί τους για οτιδήποτε θελήσεις.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Όσο για το μαγαζί που αναφέρεις έχω ψωνίσει απο εκεί και είναι πολύ εξυπηρετικοί. Φρόντισε να επικοινωνήσεις μαζί τους για οτιδήποτε θελήσεις.

Α ωραία.Τώρα μένει να δω τι θα κάνω με το οικονομικό.Σίγουρα θα το καθυστερήσω μπας κ στο τέλος μου βγει ο nagler

Δημοσιεύτηκε

Σου το εύχομαι Παναγιώτη γιατί είναι ένα προσοφθάλμιο στο οποίο θα "παρκάρεις" και δεν θα ξανα-ασχοληθείς με το "τι καλύτερο να πάρω" σε αυτές τις εστιακές :cheesy:

Όσο για τον 14άρη pentax, ψάξε το θέμα και μέτρησε περισσότερο τα λόγια του Τάκη63 παρά τα δικά μου σχόλια τα οποία όπως υπογράμμισα δεν προέρχονται από προσωπική μου εμπειρία. Σε σχέση με τους nagler, έχει περάσει από τα χέρια μου ο 13άρης αλλά δεν έμεινε. Δεν αλλάζω με τίποτα τον 12άρη Τ4! :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Όσο για τον 14άρη pentax, ψάξε το θέμα και μέτρησε περισσότερο τα λόγια του Τάκη63 παρά τα δικά μου σχόλια τα οποία όπως υπογράμμισα δεν προέρχονται από προσωπική μου εμπειρία.

Ο 14mm δεν με ενδιαφέρει.Απλά το είχα απορία μιας κ όπως σου είπα έχει την ίδια σχεδίαση με τους 10mm κ 7mm.

Σε σχέση με τους nagler, έχει περάσει από τα χέρια μου ο 13άρης αλλά δεν έμεινε. Δεν αλλάζω με τίποτα τον 12άρη Τ4! :mrgreen:

Καλά αυτός ο προσοφθάλμιος πρέπει να έχει μόνο εχθρούς ή φίλους.Καμία ενδιάμεση κατάσταση.Πρέπει να τον δω.Απ όσα είχεις γράψει κάποτε πιστεύω πως θα μου αρέσει πολύ.

Δημοσιεύτηκε

Σε σχέση με τους nagler, έχει περάσει από τα χέρια μου ο 13άρης αλλά δεν έμεινε. Δεν αλλάζω με τίποτα τον 12άρη Τ4! :mrgreen:

Καλά αυτός ο προσοφθάλμιος πρέπει να έχει μόνο εχθρούς ή φίλους.Καμία ενδιάμεση κατάσταση.Πρέπει να τον δω.Απ όσα είχεις γράψει κάποτε πιστεύω πως θα μου αρέσει πολύ.

Ηλία φίλος.

Εγκώ εχθρός.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Σε σχέση με τους nagler, έχει περάσει από τα χέρια μου ο 13άρης αλλά δεν έμεινε. Δεν αλλάζω με τίποτα τον 12άρη Τ4!

Ηλία εξήγησε λίγο άν μπορείς αυτό. Έχω τον 13άρι και το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το μικρό eye relief. Τί διαφορές έχει με τον 12άρι?

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Στάθη να αρχίσω από αυτά που ενοχλούν τον κόσμο (βλ. Δήμήτρη-εγκώ-εχθρός :mrgreen: :lol: ) : Το που θα τοποθετήσεις το μάτι σου σε σχέση με το γυαλί του προσοφθαλμίου είναι μάλον κρίσιμο προκειμένου να αποφύγεις φαινόμενα τύπου kidney bean και απαιτεί μια περίοδο προσαρμογής: για άλλους δύο λεπτά για άλλους 10 για άλλους ...ποτέ. Η televue συνοδεύει όλους τους Τ4 με ένα πλαστικό διάφραγμα που διευκολύνει στο να αποφύγεις τα μπλακ-άουτ αλλά κατά τη γνώμη μου περιορίζει ελαφρώς το πεδίο και καταστρέφει αυτή την ιδιαίτερη "αίσθηση" που περιγράφω παρακάτω.

Ένα άλλο αρνητικό σημείο είναι το instadjust, o τρόπος δηλαδή που το εξωτερικό μεταλλικό περίβλημα ανεβοκατεβαίνει, όχι "βιδωτά" όπως συμβαίνει σε άλλους προσοφθάλμιους με μεγάλο eye relief, αλλά με διαδοχικά κλικ τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα σταθερά. Πολλές φορές κατά το βάλε-βγάλε στον εστιαστή, το instadjust μπορεί να γλυστρίσει 2-3 κλίκ προς τα κάτω, κάτι που μπορεί να γίνει ενοχλητικό.

Στα θετικά τώρα, όταν βρεις τη θέση που σε βολεύει στο instadjust, ο 12άρης συγκρινόμενος με τον 13άρη είναι σαν να συγκρίνεις nagler με ...panoptic. Εντάξει είμαι υπερβολικός :mrgreen: , αλλά σου δημιουργείται αυτή την αίσθηση: ότι δηλαδή το εύρος πεδίου είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τον 13άρη. Την ίδια στιγμή λόγω του μεγάλου eye relief έχεις όλο το πεδίο "πιάτο" μπροστά στα μάτια σου. Την ίδια ακριβώς αίσθηση είχα σε σύγκριση του 16άρη Τ5 με τον 17άρη Τ4. Βέβαια αυτό το πράγμα είναι όπως είπα απλά "αίσθηση", γιατί αν εξετάσεις πιο προσεκτικά το ζήτημα θα δεις ότι το πραγματικό FOV είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Το άλλο θετικό - γι αυτό το λόγο εξάλλου η σειρά παραμένει στην παραγωγή της televue - είναι το μεγάλο και άνετο eye relief (που ήδη αναφέρθηκε) και - προσωπική άποψη, όχι απαραίτητα σωστή - το ελαφρώς καλύτερο κοντράστ σε σχέση με τους Τ6.

Επίσης οι Τ4 είναι οι πιο flat προσοφθάλμιοι που έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής της televue. Ενώ σε όλους τους nagler παρατηρείται ως ένα βαθμό το φαινόμενο pincushion, στους Τ4 είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται να ψάξεις για να το δεις, το βλέπεις μπροστά σου: flat πεδίο από άκρη σε άκρη.

Ένα άλλο σημείο που με βόλεψε (για άλλους αυτό είναι άβολο) είναι ότι έχει 2ιντση "φούστα" που επιτρέπει τη χρήση απευθείας σε εστιαστή 2" και έτσι από 31 μέχρι τα 8μμ όλα τα προσοφθάλμιά μου είναι σε πρακτικό επίπεδο 2ιντσα.

Πολλά σημεία από τα παραπάνω έχουν αναφερθεί και σε παλαιότερες κουβέντες, απλά μια και ο Στάθης ζήτησε κάποια παραπάνω σχόλια θεώρησα σκόπιμο να μην τον παραπέμψω σε παλαιότερες συζητήσεις και να δώσω μια ενιαία απάντηση. Ελπίζω να βοήθησα και συγνώμη για το μακροσκελές post ..

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης