roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2009 Το ερώτημα μου δημιουργήθηκε γιατι διαπιστώνω οτι για αρκετούς στόχους, για να εχω το αποτελεσμα που θα ειθελα (οσο αφορα το framing / αναλυση κλπ) πρεπει να κατεβω στο 1.5 arcsec / pixel, ισως και στο 1. Καταλαβαινω οτι υπαρχει ο περιορισμός τοσο του seeing όσο και της κεφαλής/οδηγησης. Η βάση / οδήγηση ειναι κατι που μπορω να το παλέψω, το seeing ομως ειναι εκτος ελεγχου. Υπαρχει λύση; το εχω πιασει σωστα, ή κατι μου διαφεύγει;
raxxla Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2009 Μπορείς να δώσεις Γιάννη κάποια παραδείγματα στόχων και γιατί απαιτούν τόσο μικρό image scale; Τα πράγματα δυσκολεύουν σε αυτά τα νούμερα είναι η αλήθεια αλλά μπορείς παρ'ολα αυτά να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Δες π.χ. την τελευταία φωτό του Σταμάτη που έχει περίπου τέτοιο scale. Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2009 Α, απλό ειναι, πχ το αγαπημενο μου: M81+M82 με EOS300D. Ξεχνα για την ωρα την πολη και την αλλαγή καμερας. Για να τα βγαλω στο frame που θα θελω, και με 6Μpixels, πρέπει να κατεβω στα 1,5 και κατω. Μην μιλήσω για τον Μ51, το 1 ειναι πολύ, 0,6 θα ειναι ιδανικό. Μ13, μια απο τα ίδια, μην παω σε Μ57, εκει πρεπει να κατεβω κατω απο 0,5. Και υπαρχουν και αλλα πολλά (και δεν πηγαινω στην πλανητική, εκει αλλαζουν ολα). Βεβαια δεν εχω ακομη κοιταξει για αλλη κάμερα, αλλα δεν νομιζω ότι θα κερδίσω τίποτα ετσι. Με τον υπαρχων εξοπλισμο φυσικα δεν το συζηταω (για πολλούς λόγους). Μου εχει λήψει η διακριτική ικανότητα απο το 8" αλλα ειναι πολύ βαρύ για να ανέβει στην βαση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα