Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Φωτογραφίες του διαστήματος από 4 μαθητές !!

 

Τέσσερις μαθητές από την Ισπανία, οι Gerard Marull Paretas, Sergi Saballs Vila, Marta­ Gasull Morcillo και Jaume Puigmiquel Casamort κατάφεραν κάτι πολύ εντυπωσιακό ως σχολική εργασία. Με κόστος 50 ευρώ περίπου, κατάφεραν να τραβήξουν φωτογραφίες του διαστήματος, στέλνοντας στη στρατόσφαιρα τη φωτογραφική τους μηχανή μέσα σε ένα μετεωρολογικό μπαλόνι.

 

Το μετεωρολογικό μπαλόνι έφτασε σε ύψος 33 χιλιομέτρων και εκτός από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, συγκέντρωσε στοιχεία για την ατμόσφαιρα. Τους 4 μαθητές του σχολείου La Bisbal ηλικίας 18-19 ετών, συντόνιζε ο καθηγητής τους ενώ η όλη παρακολούθηση του μετεωρολογικού μπαλονιού έγινε με τη χρήση αισθητήρων υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι επικοινωνούσαν με το Google Earth.

 

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αποστολής, ο Gerard Marull, 18 ετών, “μείναμε εντυπωσιασμένοι από τα αποτελέσματα, ειδικά από τις φωτογραφίες. Το να στείλεις δικής σου κατασκευής σκάφος στο διάστημα είναι απλά απίστευτο”.

 

Ο παράγοντας τύχη έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κατόρθωμα αυτό. Όπως δηλώνει ο Gerard “το μπαλόνι που επιλέξαμε ήταν γεμάτο με ήλιο και ζύγιζε 1,5 κιλό. Κατάφερε να μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό των αισθητήρων μαζί με τη ψηφιακή κάμερα Nikon Coolpix που ζύγιζε 1.5 κιλό. Το σημαντικό σημείο του πειράματος όταν ξεκινήσαμε στις 9.10 πμ ήταν αν το μπαλόνι θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 30.000 πόδια, το ύψος δηλαδή στο οποίο πετάνε τα αεροπλάνα των εμπορικών πτήσεων.

 

 

Μπραβο στα 4 παιδια και στον δασκαλο τους που αφησαν τα στερεοτυπα πειραματα και ακολουθησανε την φαντασια τους!

 

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

3330679307_8e545c87fa_b.thumb.jpg.cda3d62fe0b01b2d068006c5496147ab.jpg

3332216506_95f6dc07c5_b.thumb.jpg.c2afed993530e7924062d99e9d0d3bfa.jpg

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

 

 

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Πραγματικά απίστευτο. :shock:

Πολλά συγχαρητήρα σ'αυτά τα τέσσερα παιδιά και στον καθηγητή τους που με την φαντασία τους κατάφεραν να κάνουν κάτι πολύ εντυπωσιακό.

Και πάλι συγχαρητήρια :!:

ΑΣΤΡΟΝΌΜΟΣ
Δημοσιεύτηκε

Πολυ καλο!!!! Μακαρι ολοι οι μαθητες/καθηγητες να ηταν τοσο δραστήριοι και εξυπνοι.

 

 

Τηλέμαχε μου θυμηζει αυτο που ειχες κανει εσυ με τον χαρταετο!!! μονο που την εβαλαν στο μετεωρολογικό μπαλόνι. :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

:shock: :shock:

Μπράβο τους!!!!Καταπληκτική η πρωτοβουλία του καθηγητή και των μαθητών!!!Βέβαια και αποτέλεσμα ήταν τέλειο!!

Πολλά συγχαρητήρια!

=D> =D> =D> =D>

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

Φοβερο!

Αλλα πολυ συννεφια βρε αδερφε!

:cheesy:

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
Πραγματικά καταπληκτικό! Ποιος θα το περίμενε να φωτογραφίσουμε το διάστημα με ένα μπαλόνι? :shock: Ότι και να πούμε είναι λίγο. Η πρωτοβουλιά αυτή πιστεύω ότι θα δώσει παράδειγμα και σε άλλους να αξιοποιήσουν τα μέσα που διαθέτουν και να σταματήσουν να ασχολούνται με ανούσια κουτσομπολίστικα θέματα στα δελτία ειδήσεων, αλλά να εφευρίσκουν νέες μεθόδους βελτίωσης της επιστημονικής τεχνολογίας, ακόμη και με μετεωρολογικά μπαλόνια, παρά με μετεωρολόγους τύπου...Πετρούλας! :lol:

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Ξέρει κανείς πως μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο?
Χρειαζεσαι σιγουρα ενα μετεωρολογικό μπαλόνι (δεν γνωριζω που πουλανε...αλλα σιγουρα με ενα search στο google θα βρουμε)

 

για δες εδω: http://www.scientificsales.com/category-s/25.htm?gclid=CIzQ-LGmt5kCFQ5GQwodsWHc5w

 

εδω: http://www.google.com/search?hl=el&client=opera&rls=en&hs=BF9&num=100&q=buy+meteo+ballon&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&lr=

 

και εδω:http://www.google.com/search?hl=el&client=opera&rls=en&hs=sF9&num=100&q=Buy+Weather+Balloons&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&lr=

 

 

 

 

......

......

Μετα βεζουμε πανω μια φωτογραφικη μηχανη....απο εκει και μετα ξεκινουν τα δυσκολα...

 

καταρχαν βαζεις πανω και εναν πομπο με GPS, + εναν αναμεταδοτη οποιος θα μεταδιδη το σημα του μπαλονιου (για να ξερουμε που ειναι)

<σαν αυτους που βαζουν στα παιδια για να τα εντοπιζουν>

 

 

υπαρχουν αρκετοι τροποι για να τραβιξεις φωτογραφιες

ο πρωτος και πιο ευκολος (για εμενα)

βαζεις στην φωτογραφικη χρονοδιακοπτη και αρχιζει να τραβαει φωτογραφιες (τυχαια). Την φωτογρσφικη την εχεις τοποθετιση σε ενα αρκεετα σκληρο κουτι (αλλα τσυτοχρονα και ελαφρι, δεν ξερω ποσο βαρος μπορει να συκωσει το μπαλονι) και μετα απο αρκετη ωρα...ολα τα μπαλονια πεφτουν...οποτε θα εχεις βρει με το GPS την τελευταια του θεση...και θα ξεκινησεις την αναζητηση!!! και Ελπιζεις η καρτα μνημης της φωτογραφικης να μην εχει χαλασει απο την πτωση.

 

Τροπος δευτερος...βαζεις και ενα δορυφορικο τηλεφωνο (ή και ενα απλο...αναλογα το σημα στην περιοχη) και το συνδεες στην φωτογραφικη (μμε το σωστο προγραμμα) και το βαζεις να κανει αποστολη την καθε φωτογραφια που εχεις τραβιξει. τωρα δεν σε νοιαζει αν θα χαλασει η καρτα μνημης...απο την πτωση

 

Τροπος τριτος...σαν τον δευτερο μονο που οριζεις εσυ τις λυψεις που θα γινουν απο την φωτογραφικη. (πιο δαπανιρος τροπος γιατι χρειαζεσαι καλη επικοινωνια)

 

Τροπος 4ος, σαν τον 1ο τροπο αλλα με παραπανω απο 1 φωτογραφικες...ισως και 5 ή ακομη και 10 (αφου το κοστος θα ειναι μικροτερο απο την ασυρματη εποικοινωνια) σιγουρα καποια καρτα μνημης δεν θα εχει χαλασει.

 

Τροπος 5ος οτι ο 4ος σε συνδιασμο με τον 2ο ή τριτο...

 

Και μετα υπαρχουν και αλλοι τροποι...οπου αντι για δορυφορικο τηλεφωνο βαλουμε...καποιον πομπο στα fm ή στα am να κανει την αναμεταδοση του σηματος. ειτε για το στιγμα του gps ειτε για την αποστολη των εικονων.

κτλ κτλ...

 

 

Και βεβαια μπορεις να το κανεις και χωρις gps...αλλα θα πρεπει να εχεις οπτικη επαφη...στο που θα πεσει.

 

επισεις μπορεις να ρυθμισεις με βαση το υψομετρο που θες να σκασει το μπαλονι, και επισης να βγαλει κατι σαν αλεξιπτωτο την ωρα που πεφτει (σαν τις φωτοβολιδες που εχουν τα πλοια)

 

 

 

 

ΥΣ

δεν ειμαι ιδικος...αλλα παρομοια εφορμογη κανει η Νασα (αλλα και ερασιτεχνες) οταν κανουν δοκιμες σε πυραβλους (αυτοσχεδιους και μη), για να δουν σε τι υψος φτανουν κτλ. κτλ

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης