Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τυχαίνει να έχω τον ίδιο φορητό υπολογιστή. Κάθε πατέντα έχει την χάρη της, αλλά μια δεύτερη μπαταρία για το laptop και μια μικρή θυσία επανεκκίνησης (όταν θα χρειαστεί), διπλασιάζει τον χρόνο λειτουργίας και είναι υπέρ προς την εύκολη μεταφορά όλου του εξοπλισμού.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις σου βέβαια.

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Δημοσιεύτηκε
Όταν έχεται μεγάλες μπαταρίες γιατί δεν χρησιμοποιήτε ένα Inverter των 30€ για να τροφοδοτήσετε το PC σας κανονικά.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Εγώ δε το χω κάνει ακόμα, γιατί φωτογραφίζω απ την ταράτσα όπου υπάρχει ρεύμα. Την μπαταρία την υιοθέτησα κυρίως για θέμα ασφάλειας, λόγω του σταθερού συνεχούς ρεύματος, που είναι ότι καλύτερο για ευαίσθητα ηλεκτρονικά των ccd κλπ. Αν θέλω να βγω στο ύπαιθρο όμως θα φροντίσω να προμηθευτώ έναν τέτοιο inverter :D
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Η λύση είναι inverter καθαρού ημιτόνου "pure / true sine-wave". Period! Αυτούς χρησιμοποιούν όλοι οι σοβαροί αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι φθηνοί αλλά δίνουν την ασφαλέστερη και "καθαρότερη" παροχή ρεύματος στην ύπαιθρο.
Δημοσιεύτηκε

Προσωπικα το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με το λάπτοπ αλλα το έλεισα πέρνωντας μία μπαταρία 70Αh 12V

Πήρα και μία κυψέλη-Πάνελ Ηλιακης ενέργειας που παράγει 20w ανα ώρα στα 12 βολτ είναι με ένα κυκλωματακι για να σταματάει η φόρτιση όταν γεμίση η Μπαταρία. και την βγάζω απο θέμα ρέυματος.

Όλα μαζι δεν τα βάζω σε λειτουργία εκτος αν συνδέσω σε κάθε συσκευή και μία ξεχωριστή μπαταρία ,γιατι αλλιως Γονατίζει η μπαταρία, Την Ημέρα τις φωρτώνει το κύκλωμα όλες μαζι.

Έχω Και εφεδρικες σε Περίπτωση Ολονύχτιας Παρατήρησης και φωτογράφησης

Μου κόστισε 180ευρώ το πάνελ που βγάζει Ρέυμα. αλλα κάλυψε την αναγκη της Φόρτωσης της Μπαταρίας.

Χωρίς Να επιβαρύνομαι στο Λογαριασμό,Ενω κάθομαι το Καλοκαίρι στο βουνό και δεν έχω ανάγκη απο ρέυμα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης