planetman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2009 Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις: 1) Στον 6.3mag ουρανό που πάω και φωτογραφίζω έχω προσέξει πως με ISO800 μπορώ να κάνω ακόμη και 20 λεπτά έκθεση χωρίς να πνιγεί το θέμα μου στη φωτορύπανση. Πρακτικά όμως κάνω το πολύ μέχρι 8-10 λεπτά επειδή αν κάνω μεγαλύτερες τότε δεν θα έχω χρόνο να πάρω πολλές, άσε και πολλές θα βγουν κουνημένες οπότε θα πετάξω πολλές και θα μείνουν πολύ λίγες για να επεξεργαστώ. Σκεφτόμουν αν χρησιμοποιούσα ISO1600 και έκθεση π.χ. 6λεπτά που ουσιαστικά θα έχω πληροφορία σαν 12 λεπτά στα ISO800, θα ήταν καλύτερα συνολικά; Δηλαδή θα ήταν καλύτερα με ISO1600 και περισσότερες εκθέσεις ή ISO800 και λιγότερες εκθέσεις; Το ξέρω πως σε ISO1600 ο θόρυβος είναι πολύ περισσότερος αλλά αν συμπεριλάβουμε και darks σε ISO1600 το αποτέλεσμα που θα είναι καλύτερο; 2) Πώς μπορώ να καταλάβω ποιός είναι ο μέγιστος χρόνος πέρα από τον οποίο πνίγεται το θέμα από συγκεκριμένο ουρανό; Π.χ. με 3λεπτες εκθέσεις από το σπίτι μου στα levels στο photoshop το ιστόγραμμα βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το κέντρο. Πού πρέπει να είναι ώστε να έχω τον maximum αξιοποιήσιμο χρόνο; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2009 Στο 1/3 του ιστογράμματος. Εγώ τραβάω με iso 1600 με την 450d. Έχει χαμηλότερο θόρυβο από την 400d. Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα τέστ να δείς πόσο μπορείς να φτάσεις με iso 1600. Το να τραβήξεις 20 λεπτά ή και 15 με iso 800 δεν είναι τόσο καλό διότι αφενός θέλεις πολύ καλή οδήγηση και φυσικά περισσότερο χρόνο όπως είπες και αφετέρου δεν είναι καλό να τραβάς λήψεις μεγαλύτερες των 15 λεπτών με την dslr. Ζεσταίνεται αρκετά το τσιπάκι. Καλύτερα 8-10 mins και iso 1600. starrynights.blog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα