Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Προκειμμένου να έχουμε ένα pec training που να ανταποκρίνεται τουλάχιστον από το ζενίθ μέχρι και 45 μοίρες προς τα κάτω και γύρω από το ζενίθ σε τί υψος πρέπει να βρίσκεται ό αστέρας οδηγός του PEC. Ο μεσημβρινός παίζει ρόλο?

Προσωπικά έχω δοκιμάσει σε dec 0 εως +10 και μεσημβρινό αυτόν του πολικού, με πολύ καλά αποτελέσματα τουλάχιστον σε λήψεις έως 35 μοιρες από το ζενίθ περίπου αλλά όχι σε όλη την περιφέριά του, πχ βόρεια παρουσίαζε κάποια ολίσθηση. Δοκιμάζοντας σε ψηλότερο αζιμ. τα πράγματα ήταν σαφώς χειρότερα.

Κάποιοι που δουλεύουν το PEC ας καταθέσουν τις απόψεις τους να δω που κάνω λάθος.

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν για όποιον ενδιαφέρεται για το εν λόγω θέμα και εφόσον δεν έλαβα απάντηση καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία μετά από πολλές ώρες πειραματισμού.

Πρώτον άριστη ευθυγράμμιση με τη μέθοδο drift και καλό ζύγισμα.

Δεύτερον, επιλέγουμε αστέρα γύρω από τον ουράνιο ισημερινο

+-3η4μοίρες και περίπου στόν μεσημβρινό του πολικού.

Τρίτον, μεγένθυνση πάνω από 250Χ και προχωράμε σε PEC TRAINING με την μικρότερη ταχύτητα.

Με τα παραπάνω κατάφερα εκθέσεις μέχρι και 240sec με νευτώνειο 12".

Καλή επιτυχία...

Δημοσιεύτηκε
Δε μας ειπες ομως με τι οδηγησες?
''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε
Δε μας ειπες ομως με τι οδηγησες?

Τι θα πεί με τι οδήγησα?

Αν κατάλαβες έκανα διόρθωση περιοδικού σφάλματος με προσοφθάλμιο με φωτεινό σταυρονήμα και για αυξηση μεγένθυνσης powermatex2.5.

Μετά απο αυτό έδωσα οδήγηση στη βάση (EQ6) PEC+SIDERAL και αυτό ήταν.

Δημοσιεύτηκε

Το ειχα καταλαβει απλα ηθελα να δω αν ειχες οδηγητικο ή προσοφθαλμιο με φωτιζομενο σταυρονημα.

 

4 λεπτα ειναι πολυ καλα με τετοια μεθοδο απλα φανταζομαι πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος με τις ρυθμησεις.

 

Σκεφτομαι κι εγω να παρω ενα radial guider και ενα προσοφθαλμιο με φωτιζομενο σταυρονημα και να εκμεταλλευτω το PEC της HEQ5 μου.

Τουλαχιστον θα τρεχω λιγοτερα πραγματα μαζι μου...!!!

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε
Κωστα, απο περιεργεια,

τι θα σου προσφερει να παιδευτεις σε τετοιο βαθμό με το PEC ;

Δεν θα κανεις οδήγηση;

Και να ήθελα να κάνω δεν μπορώ για διάφορους λόγους, όπως

α)Το βάρος του ORION OPTICS 12" είναι στα όρια της βάσης και δεν γίνεται να μπει πάνω και οδηγητικό

β)Για να κάνω οδήγηση και φωτογράφηση με μικρότερο τηλεσκόπιο (ed80) χρειάζομαι και δεύτερο μικρό τηλεσκόπιο η off axis guider

γ)Δοκίμασα μιά φορά με μιά SPC900 που έχω αλλα απελπίστικα. Δεν έβρισκε φωτεινό αστέρι. πάλευα όλη νύχτα με τις ευαισθησίες της κάμερας, μου κόλλαγε το κομπιούτερ και άστα να πάνε. Μέχρι που τα βρόντηξα και είπα να εκμεταλευτώ το pec.

Σκεφτομαι κι εγω να παρω ενα radial guider και ενα προσοφθαλμιο με φωτιζομενο σταυρονημα και να εκμεταλλευτω το PEC της HEQ5 μου.

Τουλαχιστον θα τρεχω λιγοτερα πραγματα μαζι μου...!!!

Τι να το κάνεις αυτό το πράγμα? Από την στιγμή που τελειώσεις το Pec training με το προσοφθάλμιο, τα πετας όλα βάζεις την φωτο πάνω, εστιάζεις και επιλέγεις στόχο.

Δημοσιεύτηκε
Και να ήθελα να κάνω δεν μπορώ για διάφορους λόγους, όπως

α)Το βάρος του ORION OPTICS 12" είναι στα όρια της βάσης και δεν γίνεται να μπει πάνω και οδηγητικό

 

Και δεν βαζεις κατι τετοιο : http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=105-182-220-223-6679 (καπου το ειχα δει και στο Πλανηταριο αλλα τωρα δεν μπορω να βρω το λινκ), να του βαλεις πανω ενα φακο Μ42 στα 500mm με μια DSI Pro, και να αφερεσεις το βαρος τους απο τα αντιβαρα ; Βεβαια στα 1800 που θα οδηγείς ζοριζονται τα πραγματα, αλλα αν δε σε παιρνει για off-axis+καμερα λόγω βαρους, αυτο ισως να σε βολέψει. (λεμε τωρα....)

 

Και αν εσυ με τον ουρανο σου απελπιστηκες με το να βρεις αστερι, τι να πουμε και εμεις :) Παντως εγω με την DSI Pro δεν εχω παραπονο, ακομη και μεσα απο Αθηνα

 

Και οπως να το κανεις, αλλο πραγμα η οδήγηση!!!

Δημοσιεύτηκε
Και οπως να το κανεις, αλλο πραγμα η οδήγηση!!!

Το ξέρω...

Οταν φτιάξει ο καιρός θα δούμε...

Πάντως δεν είμαι για παραπέρα έξοδα τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι, οπότε καταλαβαίνεις γιατί το πολεμάω έτσι...

Δημοσιεύτηκε

Απλα φοβαμαι οτι με μονο PEC θα παιδευτείς τσαμπα.

 

Το συστημα Μ42+καμερα (dsi ή SPC+sc1, αν και με τον ουρανο που εχεις και σκετη SPC πρεπει να κανει αν μαθεις να την δουλευεις) μπορεις να το βαλεις και κατω απο τον σωληνα και κοντα στη βαση, δεν ειναι τοσο βαρυ (αυτο ειναι προταση απο φιλο εμπειρο που τον ρωτησα την γνωμη του). Και ο τηλεφακος δεν ειναι αναγκη να ειναι 500ρης οπως ειπα, απο το τιποτα και ενας 200ρης μια χαρα θα ειναι.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης