Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σε μία έκθεση που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του περιοδικού Nature Γερμανοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Max-Plancκ υποστηρίζουν ότι μέχρι τώρα είχαμε λάθος αντίληψη για την απόσταση του Γαλαξία της Ανδρομέδας από τον δικό μας.

 

Τα νέα δεδομένα από τον δορυφόρο της ESA Goche άφησαν άφωνους τους ερευνητές οι οποίοι πλέον αναθεωρούν την απόσταση του Γαλαξία της Ανδρομέδας από τον δικό μας Milky Way. Η προηγούμενη απόσταση των 2,9 εκατομμυρίων ετών φωτός έχει εξανεμιστεί με την βαρυτική επιρροή των δύο γαλαξιών να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

 

Ο υπεύθυνος του Ινστιτούτου Karl Ernst Ludwig αναφέρει ότι τα τελευταία δεδομένα του Goche αναθεωρούν τις αποστάσεις στο Σύμπαν και περαιτέρω υπολογισμοί των δεδομένων θα δείξουν ότι το σύμπαν είναι πολύ μικρότερο από ότι υπολογίζαμε φέρνοντας το σε 9 δισ. έτη φωτός σε σχέση με τα 13,5 δισ. έτη φωτός που υπολογίζαμε ότι είναι μέχρι τώρα.

 

Πάντως η αλληλεπίδραση των δύο γαλαξιών δεν είναι ανησυχητική, υποστηρίζει ο επιστήμονας μιας που έχουν παρατηρηθεί δεκάδες τέτοιες συγκρούσεις γαλαξιών στο σύμπαν και δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει το ηλιακό μας σύστημα μιας που η αλληλεπίδραση γίνεται στην άλλη πλευρά του Γαλαξία μας.

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε

Μου μυρίζει πρωταπριλιάτικο.

Πρωτα απ ολα το GOCE θα μετρήσει το βαρυτικό πεδίο της Γης και την κυκλοφορία των ωκεανών. Και έπειτα δεν έχει αρχίσει ακομη την αποστολή του...

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης