gbirsianis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2009 Η Αστροπαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας συμμετέχοντας στον εορτασμό του 2009 ως Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας διοργανώνει στα πλαίσια της 3ης Διεθνούς Βραδιάς Αστρονομίας ανοιχτή εκδήλωση παρατήρησης των ουράνιων αντικειμένων.Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 4 Απριλίου 2009 στο προαύλιο του 6ου Λυκείου στη Νεάπολη της Λάρισας στις 20:00. 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Τρελός επιστήμονας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 gbirsianis μήπως ξέρεις εάν σήμερα στο Αστεροσκοπείο έχει κάποια εκδήλωση στα πλαισια των 100 Ωρών Αστρονομίας ΑΣΤΡΟΝΌΜΟΣ
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Ηλία, στο χθεσινό φύλλο της "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" υπάρχει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αστεροσκοπείου. Νομίζω ότι υπάρχει εκδήλωση και σήμερα αλλά και το Σάββατο το πρωί. Το Αστεροσκοπείο μας δεν θα μπορούσε να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Τρελός επιστήμονας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Στέφανε κάτι μου είπε ο πατέρας χθες αλλά έψαξα πάντου και δεν βρήκα τίποτα. Γι αυτό ρωτησα για να το επιβεβαιώσω. Σίγουρα το Αστεροσκοπείο μας δεν θα μπορούσε να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Πιστεύω πως θα είναι πολύ όμορφα και σημερα και το Σάββατο.Τα λέμε εκεί . ΑΣΤΡΟΝΌΜΟΣ
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Μικρέ Τρελέ Επιστήμονα κάλεσε στο 241059100- για να ενημερωθείς για το πρόγραμμα του Σαββάτου, πλέον.Καλό βράδυ. 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Ο καιρός μπορεί να είναι λίγο ασταθής σήμερα, αλλά αναμένεται βελτίωση μετά το μεσημέρι (το poseidon τουλάχιστον δίνει τελείως ανοιχτό ουρανό για το απόγευμα/βράδυ). Θα είμαστε λοιπόν στη θέση μας «ετοιμοπόλεμοι» με τηλεσκόπια από 80mm ώς 300mm. Η παρατήρηση θα αρχίσει μόλις βραδιάσει (περ. 20:00). Όσοι φίλοι μένουν στη Λάρισα ή κάπου κοντά θα είναι χαρά μας να έρθουν! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
koyote Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Ευχομαι για μια ακομη φορα να περασετε τελεια στην αποψινη αστροβραδυα,και καθαρους ουρανους!!!!Δυστυχως λογω υποχρεωσεων(πανελληνιες)δε θα μπορεσω να ερθω,αλλα στο μελλον σιγουρα!! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Γιώργο, ήλπιζα ότι θα τα κατάφερνες να έρθεις, αλλά δεν πειράζει. Ο σκοπός είναι ιερός! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Ο καιρός μπορεί να είναι λίγο ασταθής σήμερα, αλλά αναμένεται βελτίωση μετά το μεσημέρι (το poseidon τουλάχιστον δίνει τελείως ανοιχτό ουρανό για το απόγευμα/βράδυ). μην εμπιστευεστε και πολυ το poseidon δν ειναι και τοσο αξιοπιστο(το λεω απο εμπειρια,καθως παρακολουθω συστηματικα τις προβλεψεις,ιδιαιτερα το καλοκαιρι) ελπιζω ομως αφου ο σκοπος ειναι ιερος να ειναι οντως καλος ο καιρος! καλα να περασετε! stargazeshots.com
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Το poseidon όντως δεν είναι πάντα ακριβές αλλά τις τελευταίες μέρες που κοιτάζω, meteo και ΕΜΥ δείχνουν συνεχώς συννεφιά γιά Σκιάθο και Βόλο αλλά οι λιακάδες τα διαψεύδουν. Το poseidon έδινε πιό ρεαλιστικές προβλέψεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. (Παραπάνω που έγραψα "ο σκοπός είναι ιερός" εννοούσα τις πανελλαδικές για το Γιώργο) "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Τρελός επιστήμονας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2009 Μόλις επέστρεψα από την εκδήλωση και το μόνο που έχω να πω είναι ότι ήταν πολύ όμορφη και ότι αρκετός κόσμος ήρθε και είδε μέσα από τα τηλεσκόπια τον Κρόνο , τη Σελήνη , το Σείριο, το νεφέλωμα του Ωρίωνα , τις Πλειάδες κ.α. Ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα σε εκδήλωση με την Αστροπαρατηρισιακή Ομάδα Λάρισας και είμαι πολύ χαρούμενος. Ένιωσα πολύ όμορφα όταν απάντησα σε ερωτήσεις του κόσμου σχετικά με τη Σελήνη , τον Κρόνο κ.α. Είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρίσκομαι εκεί μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας . ΑΣΤΡΟΝΌΜΟΣ
gbirsianis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2009 Ήλια δεν θα το πιστέψεις ότι μόλις τώρα, που διάβασα το τελευταίο post σου, κατάλαβα ότι είσαι εσύ!!!Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετέχεις ενεργά στις εκδηλώσεις μας.Δυστυχώς χθες, με τόσο πολύ κόσμο, δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να τα πούμε.Πάντως η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς ο κόσμος ήταν αρκετός, κυρίως παιδιά και νέα άτομα.Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως των παιδιών, καθώς και οι γνώσεις που είχαν αρκετά από αυτά.Ο καιρός τελικά στάθηκε συμμαχός μας και δεν μας δημιούργησε κανένα πρόβλημα.Φωτογραφίες από την εκδήλωση θα αναρτηθούν σύντομα.Επίσης δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε το Διευθυντή του σχολείου, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.Καλημέρα σε όλους.Γιώργος 1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2009 Ευτυχώς, η αισιοδοξία μας για τον καιρό επαληθεύτηκε και έτσι η βραδιά ήταν πετυχημένη! Είχαμε τελικά 9 τηλεσκόπια κι ο κόσμος μπορούσε να μοιράζεται και να μένει περισσότερο μπροστά στον προσοφθάλμιο (ή στο μόνιτορ για Σελήνη/Κρόνο live) και να ρωτά αυτά που ήθελε. Μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα η παρουσία πολλών μαθητών, ανάμεσα στους οποίους κάποιοι ήταν ήδη αρκετά ενημερωμένοι σε θέματα Αστρονομίας και έθεταν εύστοχες απορίες. Μακάρι κάποιοι να αποφασίσουν να επιλέξουν το μάθημα της Αστρονομίας ή να αποκτήσουν ένα τηλεσκόπιο για τα προσωπικά τους ταξίδια στο νυχτερινό ουρανό... Πάντως, μετά από τις αστροβραδιές που έχουμε διοργανώσει στη Λάρισα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει σταθερά κόσμος που διψάει για μια μικρή έστω ευκαιρία παρατήρησης των ουρανίων σωμάτων και έρχεται σε κάθε τέτοια εκδήλωση. Κάποιοι μας το έλεγαν με περηφάνια: "ήμουν και στην άλλη εκδήλωση τότε στο..." Μακάρι να μπορούσαμε να δείχνουμε κάθε φορά και διαφορετικά αντικείμενα αλλά η φωτορύπανση της πόλης μας περιορίζει μόνο στα πιό εύκολα αντιληπτά για άπειρο παρατηρητή. Ακόμη κι έτσι πάντως ο κόσμος ευχαριστιέται αυτές τις μίνι παρατηρήσεις για το κοινό. Και μας δίνει ενθουσιασμό και λόγο να τις συνεχίζουμε!... (Ηλία, δεν καταφέραμε να μιλήσουμε καθόλου, ελπίζω την επόμενη φορά. Είσαι ο πιό μικρός αστρονόμος με τηλεσκόπιο σε εκδήλωση για το κοινό! Μπράβο σου!) "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Πάντα τέτοια στην Ομάδα της Λάρισας! μην εμπιστευεστε και πολυ το poseidon δν ειναι και τοσο αξιοπιστο(το λεω απο εμπειρια,καθως παρακολουθω συστηματικα τις προβλεψεις Εξαιτίας των προβλέψεων του Poseidon θυμάμαι είχε ακυρωθεί η βραδυνή αστροπαρατήρηση στο Πανελ. Συνέδριο Ερ. Αστρονομίας της Πάτρας. Παρά την πρόβλεψη για νέφωση τελικά ο ουρανός ήταν γυαλί!Απ' ότι έχω παρατηρήσει πάντως οι προβλέψεις πέφτουν έξω ειδικά όταν προβλέπεται αραιή νέφωση (όπου τελικά μπορεί ο καιρός να παραμείνει αίθριος).Σε περίπτωση πρόβλεψης πυκνότερης νέφωσης το Poseidon συνήθως επαληθεύεται. Νομίζω ότι οι προβλέψεις του Παν. Αθηνών είναι γενικά πιο δυσοίωνες ως προς τη νέφωση σε σχέση με αυτές του Poseidon:http://forecast.uoa.gr/rams6.0.php
csot Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 μπράβο παιδιά, εμείς είχαμε σύννεφα και βροχή οπότε μεταφέρουμε το ISAN για αργότερα στο μήνα μέσα. Πάντα επιτυχίες! Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
koyote Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Χαιρομαι που η εκδηλωση ειχε επιτυχια,αν και ηταν αναμενομενο!Να ειστε σιγουροι οτι στην επομενη δε θα λειψω! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα