Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σας κάνω copy-paste το mail που μου ήρθε απ'τον Φοιτητικό Αστρονομικό Σύνδεσμο του Φυσικού Αθηνών.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

2009 διεθνές έτος Αστρονομίας! Στα πλαίσια αυτά και καιρού θέλοντος αύριο, Κυριακή 5/4 και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση του Ηλίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Διοργανώνεται από τον κύριο Ξενοφώντα Μουσά, καθηγητή του τμήματος Φυσικής, Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχουμε και εμείς.

Σας περιμένουμε όλους!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο του συνδέσμου 6982220293.

Οπότε, όσοι πιστοί προσέλθετε αύριο το πρωί στα Προπύλαια...

Νομίζω θα είναι ωραία.Εύχομαι να μην το χαλάσει ο καιρός.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Άγγελε θα είχε πολυ ενδιαφερον να ξέρουμε τί τηλεσκόπια και εξοπλισμό θα έχουν (Ha, CaK, Hershel wedge κλπ)?

(παίρνω τηλέφωνο και δεν απαντά κανείς)

φιλικα Βαγγελης
Δημοσιεύτηκε

Βαγγέλη δεν ξέρω καθόλου τι θα υπάρχει από εξοπλισμό.

Πάντως φαντάζομαι ότι οποιοσδήποτε θα μπορεί να φέρει το δικό του τηλεσκόπιο και να βοηθήσει.

Ούτε για το τηλέφωνο ξέρω να σε διαφωτίσω, απλά προσπάθησε και αργότερα!

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε

Eχω την ενυπωση οτι θα υπαρχουν 4 τηλεσκοπια, 2 διοπτρικα celestron ενα 80αρι και ενα αλλο μεγαλυτερης διαμετρου αχρωματικο με καποιο ηλιακο φιλτρο, ενα coronado και ενα lunt..ολα αυτα στο περιπου...

Αν ξερει κανεις περισσοτερες λεπτομεριες ας ενημερωσει...

Δημοσιεύτηκε
Eχω την ενυπωση οτι θα υπαρχουν 4 τηλεσκοπια, 2 διοπτρικα celestron ενα 80αρι και ενα αλλο αλλης μεγαλυτερης διαμετρου αχρωματικο με καποιο ηλιακο φιλτρο, ενα coronado και ενα lunt..ολα αυτα στο περιπου...

Αν ξερει κανεις περισσοτερες λεπτομεριες ας ενημερωσει...

Θα υπαρχουν 2 λευκου φωτος φιλτρα, 1 Lunt Cak και 1 PST.

Μακαρι να έχουμε και τιποτα εκπληξεις απο ερασιτεχνες που θα παρευρεθουν με τον εξοπλισμο τους (πετρο και αλλοι ελπιζω να διαβάζετε το ποστ)

φιλικα Βαγγελης
Δημοσιεύτηκε

..Πολύ καλή η ιδέα ...αλλά για μεταφέρω τηλεσκόπια ....στα Προπύλαια... δε το βλέπω και τόσο εύκολο.

Εφόσον υπάρχουν το LUNT Ca-K και το Coronado PST,υποθέτω του Πανεπιστημίου, νομίζω ότι είναι αρκετά.

Το πρόβλημα είναι το Η-α...και το Ca-K. Πόσοι από αυτούς που θα θελήσουν να βάλουν το μάτι τους στο προσοφθάλμιο θα αποχωρήσουν ικανοποιημένοι και πόσοι απογοητευμένοι....!!!

Είναι ένα ρίσκο, τη στιγμή που ο ήλιος δεν είναι και στη καλύτερη περίοδο του από πλευράς δραστηριότητας στη περιφέρεια και στο δίσκο.

Θα έπρεπε να το είχα μάθει λίγο νωρίτερα.Όμως ίσως μπορέσω να έλθω έστω και σαν παρατηρητής της εκδήλωσης και...θα δούμε. :-k

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Πολυ καλη εκδηλωση... :D κριμα που ειμαι μακρια...

Ελπιζω οποιος παραβρεθει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου να μας φορτωσει καμια φωτογραφια!

Οντως Πετρο, κριμα που το Αστρο μας δεν εχει πολλα κεφια αυτη την εποχη...αλλα δεν πειραζει... οποιος παει θα το χαρει!!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Bασίλη,

Δεν αναφέρομαι στα κέφια του...αλλά στην ικανότητα όσων θελήσουν να παραυρεθούν,να μπορέσουν να αντιληφθούν τη χρωμόσφαιρα μέσα από το H-a.

Είναι πολύ δύσκολο με τη πρώτη επαφή να δουν.... :?: :!: :-k

Εάν είχε κηλίδες ο δίσκος αυτή τη περίοδο, θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα μέσω ενός απλού τηλεσκοπίου εφοδιασμένου με μόνο ένα απλό φίλτρο Baader ή JMB.Τώρα στο έτσι, στήνουμε ένα PST ή ένα LUNT...πολύ φοβάμαι μήπως έχει αντίθετα αποτελέσματα,από αυτά που επιθυμούν οι διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης.... :-k

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε
Bασίλη,

Δεν αναφέρομαι στα κέφια του...αλλά στην ικανότητα όσων θελήσουν να παραυρεθούν,να μπορέσουν να αντιληφθούν τη χρωμόσφαιρα μέσα από το H-a.

Είναι πολύ δύσκολο με τη πρώτη επαφή να δουν.... :?: :!: :-k

Εάν είχε κηλίδες ο δίσκος αυτή τη περίοδο, θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα μέσω ενός απλού τηλεσκοπίου εφοδιασμένου με μόνο ένα απλό φίλτρο Baader ή JMB.Τώρα στο έτσι, στήνουμε ένα PST ή ένα LUNT...πολύ φοβάμαι μήπως έχει αντίθετα αποτελέσματα,από αυτά που επιθυμούν οι διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης.... :-k

Πέτρο, η απορία σου είναι εύλογη καθώς όντως η παρατήρηση στο H-a έχει ιδιαιτερότητες. Ωστόσο έχω απάντηση στο ερώτημά σου καθώς έχουμε χρησιμοποιήσει το PST μου σε μερικές δημόσιες παρατηρήσεις για το κοινό στον Ωρίωνα και δυο φορές μάλιστα με μαθητές. Στην πράξη, λοιπόν, το κοινό δυσκολεύεται να δει λεπτομέρεια στο δίσκο οπότε η σωστή τακτική είναι η ρύθμιση για προεξοχές και η επισήμανση του που να κοιτάξουν στο δίσκο. Οταν γίνεται αυτό οι περισσότεροι καταφέρνουν να δουν την προεξοχή και μάλιστα εντυπωσιάζονται.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Και εγω αυτο εννοουσα Ανδρεα, ουτος ή αλλος δεν νομιζω οτι μπορουν να διακρινουν κατι παραπανω...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Και άλλη μια Ηλιακή Παρατήρηση στο κέντρο!

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

2009 διεθνές έτος Αστρονομίας! Στα πλαίσια αυτά και καιρού θέλοντος την Κυριακή 3/5 και την Δευτέρα 4/5 στις 11:00-15:00 θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση του Ηλίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Αστρονομικό Φοιτητικό Σύνδεσμο.

Σας περιμένουμε όλους!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο του συνδέσμου 6982220293.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε

Την προηγούμενη δεν είχε κάτσει καλά ο καιρός...οπότε το κυρίως μέρος ήταν η διάλεξη του κ. Μουσά στο συνεδριακό κέντρο μέσα στο "Πανεπιστήμιο".

Σε αυτές εγώ δεν θα μπορέσω να πάω αλλά όσοι μπορούν και θέλουν, να κατέβουν.Τέτοιες προσπάθειες θέλουν υποστήριξη.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε
Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση. Αν θυμάμαι καλά, την Κυριακή, την ίδια περίπου ώρα, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα κλείσει την Πανεπιστημίου για αθλητικές εκδηλώσεις (μπάσκετ, ποδόσφαιρο).

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης