Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τωρα ισως παιδευομαι χωρις λογο, για αυτο θελω την γνωμη σας.

Το ζητουμενο ειναι να μπορω να μοιώσω το image scale οταν τραβαω με το 80ρι, ειτε με την EOS ειτε την DSI. Στην πρώτη περιπτωση απο 2.72 να κατεβω στο 1.36 (που ισως παρά ειναι χαμηλό) στην δευτερη περιπτωση στο 1.57 (που ισως ειναι ποιο εφικτό). Το ξέρω ότι ζορίζω τοσο το seeing, οσο και τα ορια της διακριτικής ικανοτητας του όργανου και καλύτερα να παω σε αλλη καμερα (πχ η QHY2Pro μου δινει ενα λουκουμάτο 2.37 - περα απο τα άλλα καλουδια της) , αλλα δεν ειμαστε για έξοδα αυτην την εποχη. Για αυτο λεω να δοκιμάσω με barlow.

Η ΟΤΑ ειναι κοντή, και απο μονη της θελει extenders για να εστιασω. Εχω κανει μια δοκιμή με την EOS+barlow x2 και δεν ηταν ασχημη, αλλα ειχα κομη - πιθανολογω απο missaligment της καμερας με τον φακό. Ειχα βαλει 2-3 extenders 2" και, τοσο αυτοι, όσο και ο εστιαστής , προσθετανε σφαλμα στην ευθυγραμμιση. Παρα του οτι εχω δοκιμασει και με 2Χ80ρηδες extenders το τελικό μηκος ειναι πολύ εξω και οποιαδηποτε ατελεια μεγενθυνεται πολύ (για να μην μιλήσω για το πως πρεπει να το ζυγίσω) .

Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κοπο, και αν κανεις το εχει δοκιμάσει. Και αν ναι, ξέρει κανεις που θα βρω κανενα κομμάτι επεκτασης της ΟΤΑ (σαν αυτο που εχουν τα scopos ; Η ΟΤΑ εχει σπειρωμα εκει που μπαίνει ο εστιαστής (screw-in), οποτε σκεφτομουν για καποια σωλήνα με αντιστοιχο θυλικό/αρσενικό σπειρωμα, ισα για να δωσει την απαιτούμενη αποσταση αλλα να μην παρουσιαζει απευθυγραμμιση

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω αν το κατάλαβα καλά αλά εγώ έφτιαξα μια προέκταση

στα πέντε εκατοστά στον τόρνο με αντιστοιχο θυλικό,αρσενικό σπειρωμα και εστιάζω χαρά.

Ακόμα το image scale το έχω κάτω από το 1,50

και μερικές φώτο.

NoName00.thumb.jpg.14f8415015d7719a51cfbe809a2dcf3a.jpg

NoName01.thumb.jpg.3ed604ff532acd06630da010401eaf58.jpg

NoName02.thumb.jpg.030f11d4fb125cf67f6aada23a6ae1c3.jpg

Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας)

http://astropanorama-panorama.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Για την ακρίβεια εγω θελω να ξεβιδώσω τον εστιαστή, να παρεμβαλω την επεκταση, και να τον βιδωσω απο την άλλη μερια, ωστε να αποφυγω οσο μπορω την απευθυγραμηση: ο εστιαστής ειναι grayford και δεν εχει σπειρωμα, οποιαδηποτε επεκταση πανω σε αυτον πιανει στο compression ring με μια βιδα. Και γιατι δεν θελω να βαλω παραπανω βαρος στον εστιαστή.

(και περα απο το γεγονος οτι βλεπω τορνο και παιρνω δρομο, και δεν εχω και κανενα γνωστο να το φιαξει για εμενα :( )

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης