Goedel Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2005 Αγαπητοί φίλοι, Πριν απο λίγες μέρες εμφάνισα τις πρώτες μου αστροφωτογραφίες με θέμα τη Σελήνη και τις πέρασα από scanner για να μπορέσω να τις επεξεργαστώ. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό διότι ενω οι φωτογραφίες ήταν πάρα πολύ καθαρές, όταν τις έκανα scan με resolution 600 dpi κατέληξα με θολές εικόνες οι οποίες ποτέ δεν έφτασαν την ποιότητα των φωτογραφιών ακόμα και όταν χρησιμοποίησα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Οι ερωτήσεις μου είναι οι ακόλουθες : 1) Σύμφωνα με βιβλία αστροφωτογραφίας τα 600 dpi είναι αρκετά για scanning μιας αναλογικής φωτογραφίας. Συμφωνείτε με αυτή την διαπίστωση ή προτείνεται scanner με ακόμα μεγαλύτερο resolution.2) Μήπως έχετε υπ'όψη σας κάποιο scanner ικανό για ποιοτική αναπαραγωγή αναλογικών φωτογραφιών.3) Μήπως εν τέλη φταίει μόνο το δικό μου scanner που είναι USB Visioner 5600, γιατί είναι κακής ποιότητας ? Η συμβουλές σας θα μου ήταν πολύτιμες διότι απο τις εξαιρετικές αστροφωτογραφίες που γίνονται posted στο ASTROVOX, βλέπω ότι πολλοί φίλοι έχουν γνώσεις και ικανότητα σ'αυτό τον τομέα. Σας ευχαριστώ,Αντώνης
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2005 Αντωνη, Αν σου το επιτρεπει το scanner, κανε μια δοκιμη στα 2400 dpi (το δικο μου, HP PhotoSmart S20-xi Film/Slide Scanner, εχει δυνατoτητα μεχρι 2400 dpi και ολα μου τα σκαν γινονται σ'αυτο το επιπεδο). Ταυτοχρονα, υπαρχουν και καταστηματα (πχ Photo-Way) που θα σκαναρουν αυτοι σε CD το φιλμ και οπου μπορεις να δεις αν τα δικα τους αποτελεσματα ταιριαζουν με τα δικα σου. Αλλα θα σου'λεγα να κανεις μια δοκιμη πρωτα στα 2400 dpi. Και κατι αλλο ... υποθετω οτι το scanner που διαθετεις ειναι ιδιαιτερα για αρνητικα και οχι κυριος για εκτυπωσεις με δυνατoτητα για μαιμου σκαν των αρνητικων. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Goedel Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2005 Αντώνη, Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς το scanner μου έχει μέγιστη ανάλυση μέχρι 600 dpi διαφορετικά θα είχα ήδη δοκιμάσει τ'αποτελέσματα σε μεγαλύτερη ανάλυση απ'αυτήν. Προσανατολίζομαι ν'αγοράσω ένα scanner στην ανάλυση των 2400 dpi ώστε να μπορέσω να δουλέψω με τις αστροφωτογραφίες. ευχαριστώ,Αντώνης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα