Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η Paragon ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Odyssey Moon, την πρώτη εταιρεία που δήλωσε συμμετοχή στο Google Lunar XPrize, για την δημιουργία ενός κατάλληλα διαμορφωμένου περιβάλλοντος το οποίο θα επιτρέψει την ανάπτυξη του πρώτου φυτού στη Σελήνη.

«Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών ενθουσιάζονται με την προοπτική να αναπτυχθεί ένα φυτό στη Σελήνη», είπε η Jane Poynter πρόεδρος της Paragon. «Φανταστείτε ένα ανθηρό λουλούδι ή ένα φυτό, σε ένα κρυστάλλινο δοχείο στην επιφάνεια της Σελήνης και πίσω του να «ανατέλλει» η Γη».

Ο Dr Volker Kern, επικεφαλής του Nasa Human Spaceflight προγράμματος της Paragon, δήλωσε ότι παρ’ όλο που έχουν αναπτυχθεί φυτά σε μηδενική βαρύτητα, θα είναι η πρώτη φορά που κάτι ανάλογο θα γίνει σε βαρύτητα ανάλογη με το 1/6 της Γήινης.

Ο Dr Christopher McKay της NASA δήλωσε ότι «η ανάπτυξη και η ολοκλήρωση του κύκλου ζωής ενός φυτού σε άλλο πλανήτη, θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της ζωής πέρα από τη Γη. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο».

Πηγή

http://www.spacetravels.gr/html/index_news_03.html

• 4 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο άνθρωπος έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Βέβαια πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα και τις συνέπειες.

<< Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >>

Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας )

<< Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>

Δημοσιεύτηκε

Θα αποτελέσει πιστεύω ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα!!Όντως γίνονται καλλιέργειες φυτών αλλά και διαφορών άλλων όπως καλαμπόκι,σιτάρι,φραούλες και άλλα..Πίστευω πως αυτό γίνεται για να μπορούν στο μέλλον οι αστροναύτες να καλλιεργούν διάφορα εντός του διατημοπλοίου όταν θα ταξίδευουν για μεγάλο χρονικό διάστημα,για να μπορούν βέβαια να επιβιώσουν.

Πάντως νομίζω ότι αυτά που θα καλλιεργούνται σε μηδενική βαρύτητα ή σε ένα μέρος της δεν νομίζω ότι θα έχουν τα θρεπτικά συστατικά και αξία..Μπορεί να κάνω και λάθος... :-k :-k

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Δε ξέρω για τη σελήνη, πάντως στον ISS (οι Ιάπωνες) έχουν καλιεργήσει κριθάρι, και έχουν παράγει 100 λίτρα μπύρας.

Αν και προτιμώ το ουϊσκι (κι ας βρωμάει κορέους, όπως έλεγε μια ξανθία παλιά), πολύ θα ήθελα να πιώ ενα ποτηράκι από αυτή τη μπύρα.

http://www.all4beer.com/a4b/index.php?option=com_content&task=view&id=201&Itemid=100

http://einai-adynaton.blogspot.com/2009/03/blog-post_15.html

sapporo-space-barley-beer-1.jpg.391b9baadca720a6f4d65e7a0cd25017.jpg

Sky Watcher 8΄΄ : η όμορφη ντομπσόνα,

Χρησιμοποιούμενη όποτε …… κάνει ξαστεριά.

Δημοσιεύτηκε

Διάβασα το εξής..

Στο διάστημα ίσως βρίσκεται η λύση του προβλήματος της ύφεσης της γεωργίας και των φτωχών σοδειών. Μην φανταστείτε τρακτέρ και αλωνιστικά μηχανήματα να κάνουν βόλτες σε διαστημικά χωράφια αλλά σπόρους με έναν ..."συμπαντικό αέρα"

Η Κίνα σκοπεύει να εκτοξεύσει σπόρους στο διάστημα στα πλαίσια ενός πρωτοποριακού προγράμματος για την τόνωση της φυτικής παραγωγής της χώρας.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία και την μικρο-βαρύτητα θα προκαλέσει ορισμένες γενετικές μεταλλάξεις στους σπόρους που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των καλλιεργειών και της απόδοσής τους πίσω στη Γη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, περίπου 2000 σπόροι θα τεθούν σε τροχιά μέσω του δορυφόρου Shijian-8 στα πλαίσια μιας αποστολής διάρκειας δύο εβδομάδων.

Η εκτόξευση του δορυφόρου αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αυτή η αποστολή θα βοηθήσει τους επιστήμονες στην προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν υψηλής απόδοσης και ποιότητας καρπούς, όπως αναφέρει ο Sun Laiyan, επικεφαλής της Κινεζικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

"Με την έκθεσή τους στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο διάστημα, πολλοί καρποί αναμένεται να μεταλλαχθούν σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούν έπειτα να παράγουν περισσότερους και καλύτερους καρπούς," αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας.

Το άρθρο:

http://www.pcw.gr/blogs/index.php?blog=62&p=337&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Επίσης:

http://www.physics4u.gr/news/2009/scnews3618.html

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Μετά τα φυτά θα κατέβουν και θα μας φάνε

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται οι ειρωνίες. [-( Πάντως από ότι έχω διαβάσει και εγώ, οι επιστήμονες όχι μόνο της JAXA (Ιαπωνική υπηρεσία διαστήματος) αλλά και η ΝΑSA, θεωρούν ότι η φύτευση σπόρων στην σεληνιακή επιφάνεια, είναι άκρως αναγκαία για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στην Σελήνη αλλά και στον Άρη.Οι αστροναύτες θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και άλλα προιόντα ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες που επικρατούν στο διάστημα αλλά και να επιβιώσουν.

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

Δεν ήμουν ειρωνικός προς κάποιον. Απλώς οι μεταλλαγές , και μάλιστα απρόβλεπτες με έκθεση σπόρων σε κοσμική ακτινοβολία, είναι επικύνδινη.

Εδώ φωνάζουμε για τον κίνδυνο των γεννετικώς τροποποιημένων που δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις στον άνθρωπο και τι γίνεται με την εξάπλωση στην φύση.

Σκέψου αυτά από τυχαίες μεταλλάξεις...

Δημοσιεύτηκε
Δυστυχως τα "μεταλλαγμενα" εχουν μπει για τα καλα στη ζωη μας. Και δυστυχως στην πραξη το μονο "πειραματοζωο" για την κλινικη αξιολογηση των επιδρασεων τους ειμαστε εμεις οι ιδιοι. Το μελλον θα δειξει και ποσοτικα και ποιοτικα την επιδραση τους. Ας ελπισουμε για το καλυτερο.....

Kι ο πιό μακρύς δρόμος αρχίζει με ένα απλό βήμα.

www.flickr.com/photos/athlos/

Δημοσιεύτηκε
Δεν ήμουν ειρωνικός προς κάποιον. Απλώς οι μεταλλαγές , και μάλιστα απρόβλεπτες με έκθεση σπόρων σε κοσμική ακτινοβολία, είναι επικύνδινη.

Εδώ φωνάζουμε για τον κίνδυνο των γεννετικώς τροποποιημένων που δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις στον άνθρωπο και τι γίνεται με την εξάπλωση στην φύση.

Σκέψου αυτά από τυχαίες μεταλλάξεις...

Σίγουρα. Αλλά οι αστροναύτες μπορούν να επιβιώσουν στο διάστημα μόνο μέσω αυτών των τροφίμων.

Δυστυχώς όμως για να γίνει μελλοντικά ένα επανδρωμένο ταξίδι στον Άρη, θα πρέπει οι αστροναύτες να επιβιώσουν από τρόφιμα τέτοιου είδους, μιας και μόνο αυτά δείχνουν ανθεκτικότητα σε τέτοιες συνθήκες και δεν χαλάνε.Τώρα όσο για τον πλανήτη μας, που έχουν κυριεύσει τα μεταλλαγμένα, σίγουρα προκαλούν μεγάλο κακό, αλλά τουλάχιστον οι συνθήκες που επικρατούν εδώ μας δίνουν την δυνατότητα να τα αποφύγουμε.

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα πρότεινα να γαιωδιαμορφώσουμε τη Σελήνη. Στην αρχή θα χτιστούν θόλοι μέσα στους οποίους θα υπάρχουν οικοσυστήματα και αποικίες. Μετά οι θόλοι θα επεκταθούν μέχρι να καλύψουν ολόκληρη τη Σελήνη, οπότε θα γαιωδιαμορφωθεί χωρίς να ξεφύγει ο αέρας :cheesy: Έτσι δεν θα έχουμε μόνο ένα φυτό, όπως ο Μικρός Πρίγκιπας, αλλά κάθε είδους φυτού :D

prince.jpg

Βέβαια λόγο της χαμηλής βαρύτητας τα φυτά θα είναι πανύψηλα... :-note

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έτσι θα μειωθεί η λαμπρότητα της Σελήνης και πολλά ζώα και φυτά την χρησιμοποιούν για να επιβιώσουν :(

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
  • 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο άνθρωπος έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Βέβαια πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα και τις συνέπειες.

Μαλιστα!!!

Λιγο υπερβολικα μου ακουγονται ολα αυτα...

Φυτα στη Σεληνη...

Δεν το θεωρω αδυνατο κατι τετοιο,αλλα πρεπει να γινουν αλματα μεχρι το σημειο να μπορουμε να καλλιεργουμε φυτα εκτος ατμοσφαιρας της Γης....

Θα αποτελέσει πιστεύω ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα!!Όντως γίνονται καλλιέργειες φυτών αλλά και διαφορών άλλων όπως καλαμπόκι,σιτάρι,φραούλες και άλλα..Πίστευω πως αυτό γίνεται για να μπορούν στο μέλλον οι αστροναύτες να καλλιεργούν διάφορα εντός του διατημοπλοίου όταν θα ταξίδευουν για μεγάλο χρονικό διάστημα,για να μπορούν βέβαια να επιβιώσουν.

Πάντως νομίζω ότι αυτά που θα καλλιεργούνται σε μηδενική βαρύτητα ή σε ένα μέρος της δεν νομίζω ότι θα έχουν τα θρεπτικά συστατικά και αξία..Μπορεί να κάνω και λάθος... :-k :-k

Το θεμα ειναι πως το μελλον της Ανθρωποτητας βρισκεται καπου εκει εξω...

...ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΘΕΟΣ...

..ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΦΩΣ...

..ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΩ ΝΕΥΤΩΝ!!!

Δημοσιεύτηκε

Τα φυτα ομωσ δεν θα χρειαστουν οξυγονο και διοξειδιο του ανθρακα για να επιβιωσουν? πως θα βρεθουν αυτα στην σεληνη που εχει τοσο αραιη ατμοσφαιρα?

Και υστερα το θεμα της μεταλλαξης: Θα δημιουργηθουν φυτα που θα ειναι πληρως προσαρμοσμενα στο περιβαλλον της σεληνης(αν λεμε πρωτα απολα μπορεσουν να επιβιωσουν) και ενδεχομενος να μην ειναι καν βρωσιμα...

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης