Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σε δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν απευθύνεται ο διαγωνισμός; Το γυμνάσιο δευτεροβάθμια δεν είναι?

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Σε δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν απευθύνεται ο διαγωνισμός; Το γυμνάσιο δευτεροβάθμια δεν είναι?

Μην το συζητάμε άλλο δεν ωφελεί.Είπαμε και το λέει ξεκάθαρα στην προκύρηξη ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Λύκειου μόνο.

Μην κολλάμε στις λέξεις επειδή αναφέρει ότι απευθύνεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Ναι, εντάσσεται και το γυμνάσιο σύμφωνα με το ελληνικό σύστημα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά ο Διαγωνισμός Αστρονομίας δεν απευθύνεται εκεί (σε μαθητές Γυμνασίου).

Δες και εδώ:

http://www.astronomos.gr/diagvnismos.html

Θα συμφωνήσω με τον Αlexander.Καλύτερα να κοιτάτε σε προηγούμενα θέματα γιατί αυτά έχουν χιλιοεπωθεί.Ας μην ανοίγουμε καινούργιο θέμα εάν δεν υπάρχει λόγος.

:wink:

Φιλικά

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε

παιδια ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι στις συζητησεις μας ,η ανεκτικοτητα αποτελει στοιχειο πολιτισμου.

αν ο διαγωνισμος απευθυνεται σε μαθητες δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης ,δν βρισκω τον λογο ,αν μαθητες γυμνασιου εχουν τις αντιστοιχες γνωσεις ,να μην λαβουν μερος στον διαγωνισμο,προσωπικα ξερω μερικα παιδια των οποιων οι γνωσεις ξεπαιρνουν κατα πολυ την ταξη τους!

βεβαια αν αναφερεται κατι τετοιο στην αντιστοιχη ανακοινωση τοτε οκ!

κατα την γνωμη μου εχει λογικη βαση αυτος ο ηλικιακος περιορισμος,αλλα οσοι ειναι μικροτεροι ας μην αποθαρρυνονται εχουμ περισσοτερο χρονο για μελετη

\:D/

Δημοσιεύτηκε
παιδια ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι στις συζητησεις μας ,η ανεκτικοτητα αποτελει στοιχειο πολιτισμου.

αν ο διαγωνισμος απευθυνεται σε μαθητες δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης ,δν βρισκω τον λογο ,αν μαθητες γυμνασιου εχουν τις αντιστοιχες γνωσεις ,να μην λαβουν μερος στον διαγωνισμο,προσωπικα ξερω μερικα παιδια των οποιων οι γνωσεις ξεπαιρνουν κατα πολυ την ταξη τους!

βεβαια αν αναφερεται κατι τετοιο στην αντιστοιχη ανακοινωση τοτε οκ!

Θα συμφωνήσω μαζί σου.Απλά,δεν τίθεται λόγος για συζήτηση τώρα διότι στην προκύρηξη του διαγωνισμού τονίζεται ξεκάθαρα ότι μόνο οι μαθητές Λυκείου από όλη την χώρα, μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Υπάρχει αρκετός καιρός μπροστά μας, ως τότε. :wink: Εξάλλου έχουν γραφτεί αρκετές φόρες στα τόπικ με το διαγωνισμο.

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Συμφωνω,Ελενη, πιστευω πως εχεις αρκετο χρονο μπροστα σου για για να τον αξιοποιησεις καταλληλα διαβαζοντας ακομη περισσοτερο,μην αγχονεσαι,λοιπον απο τωρα,δεν υπαρχει κανενας λογος!!!! :P

Αυτο που κανει πολλους να εκνευριζονται σχετικα με τα αστρα ειναι το γεγονος οτι κατι τοσο ομορφο ζει τοοοσο μακρυα τους......

Στους αστροφιλους,

Χριστίνα Τρυφώνη :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Αμα αγχονόμασταν και για το χόμπυ μας τη βάψαμε [-(

...

Μια συμβουλή : ΧΑΛΑΡΑ :cheesy:

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Πολυ σωστος! =D>

Αυτο που κανει πολλους να εκνευριζονται σχετικα με τα αστρα ειναι το γεγονος οτι κατι τοσο ομορφο ζει τοοοσο μακρυα τους......

Στους αστροφιλους,

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Καθως σκεφτομαι του χρονου να συμμετασχω στον πανελληνιο διαγωνισμο αστρονομιας σκεφτηκα σιγα σιγα να αρχιζω να προετοιμαζομαι.Εχω αρχισει και τελειωσει σχεδον το βιβλιο αστρονομιας της Β λυκειου,εχω διαβασει λιγα πραγματα απο τ Συμπαν που αγαπησα(καθως για την ηλικια μου ειναι λιγο δυσκολο,αφου περιεχει μαθηματικες εννοιες που δεν μου ειναι γνωστες)...Το καλοκαιρι θα παω στο θερινο σχολειο αστρονομιας στον Βολο και ενδεχεται να κανω και καποιες αλλες δικες μου παρατηρησεις...Παρολα αυτα,θα ηθελα να μαθω τι αλλο θα μπορουσα να διαβασω,για να μαθω περισσοτερα ετσι ωστε να προετοιμαστω καλυτερα για τον διαγωνισμο...Η αληθεια ειναι πως αρχικα αποοητευτηκα λιγο με το Συμπαν που αγαπησα,γτ καθως ειναι ενα πολυ αξιολογο και αναμφισβητητα υπεροχο βιβλιο..δεν μποργω να συμβαδισω καθως απαιτει μαθηματικα και γνωσεις ανωτερες της ηλικιας μου..Παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει απο προσωπικη του εμπειρια,ας μου αναφερει τι αλλο θα μπορουσα να κανω για καλυτερη προετοιμασια! [-o<

:)

Στους αστροφιλους,

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Χριστινα !

Πιστευω οτι θα βρεις πολυ χρησιμο το Λεξικο Αστρονομιας του κ. Μαυρομματη ( μπορεις να το βρεις στο Θερινο ) .

Καλο ειναι και το " Συμπαν και περα απο αυτο " .

Κοιτα και το " Συγχρονη Αστρονομια " ( Σειραδακης , Βαρβογλης Εκδοσεις Γαρταγανης ) .

Αυτη τη στιγμη δε μου 'ρχεται καποιο αλλο , αν και νομιζω οτι πολλα βιβλια θα σε βοηθησουν . Ψαξε τα περισσοτερα που μπορεις και παρε αυτα που πιστευεις θα σε βοηθησουν περισσοτερο και καταλαβαινεις πιο ευκολα ( σε αυτο παιζει ρολο και ο τροπος που ειναι γραμμενα ) .

Καλο ψαξιμο :D

Αλέξανδρος

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Σε ευχαριστω πολυ φιλε βολιωτη για τις προτασεις σου :mrgreen: ..Τα βιβλια ομως που μου προτεινες κανουν εισαγωγη στην Αστροφυσικη η περιεχουν δυσκολες εννοιες και ανωτερα μαθηματικα οπως το Συμπαν που αγαπησα? :-k

Στους αστροφιλους,

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητή Χριστίνα,

Ακόμα και αν οι γνώσεις σου δεν επαρκούν για το «Σύμπαν που αγάπησα» πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλα ελληνικά βιβλία τα οποία με πιο απλό τρόπο παρουσιάζουν τις θεμελιώδης έννοιες της αστροφυσικής.

Πιστεύω ότι εξαιρετικό είναι το πολύ πρόσφατο βιβλίο του καθηγητή Σταύρου Αυγολούπη «Ιστορία, Τεχνολογία και Επιστήμη της Αστρονομίας», εκδόσεις Πλανητάριο http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1656

Αλλά και το όχι τόσο γνωστό αλλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ βιβλίο του αείμνηστου Βασίλη Ξανθόπουλου «περί Αστέρων και Συμπάντων», Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης.

Επίσης θα συμφωνήσω με τον φίλο Άλεξ. Ψάξε μόνη σου και αγόρασε αυτά που σου «κάθονται» καλύτερα. Τα μαθηματικά και τις δύσκολες έννοιες μην τις φοβάσαι, πάλεψε τες αν μπορείς και όλα θα πάνε καλά.

twitter: @s_mavros

blog: stefanos.xyz

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστω πολυ φιλε Στεφανε,η αληθεια ειναι πως δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με τα μαθηματικα!Απλα αυτα που αναφερει τ Συμπαν που αγαπησα ειναι ανω των γνωσεων..Ευχαριστω πολυ για τα βιβλια που μου προτεινες..θα τα κοιταξω και θα ψαξω και μονη μου για να βρω αυτο που μου ταιριαζει καλυτερα!

Και παλι ευχαριστω! :D

Στους αστροφιλους,

Δημοσιεύτηκε

Επιτρέψτε μου να επέμβω κι εγώ λίγο στη κουβέντα σας :D .

Αν και μία μόνο φορά έχω λάβει μέρος στον διαφωνισμό έως τώρα ,πιστεύω πως στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό στα μαθηματικά κ τη φυσική του λυκείου..Παρόλα αυτά εγώ βοηθήθηκα όλύ απο το συνγραμμα Δανέζη-Θεοδοσίου "ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ" και πρόσφατα πληροφορήθηκα για ένα άλλο εξίσου (όπως μου είπαν) κάλό του Γραμματικάκη :cheesy: :cheesy: :)

Δημοσιεύτηκε
Προς το παρον σκεφτομαι να συνεχισω με το βιβλιο της Αστρονομιας της Β Λυκειου και μετο Συμπαν που αγαπησα..Θα ψαξω ομως και τα βιβλια που μου προτεινατε πιο πανω ...Θα προσπαθησω να βρω τον τροπο μου να διαβασω το Συμπαν που αγαπησα (γτ ειναι ενα εξαιρετικο βιβλιο) και βεβαια θα παρω και αλλα βιβλια,για να εμβαθυνω περισσοτερο! :mrgreen:

Στους αστροφιλους,

Δημοσιεύτηκε

Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις Χριστίνα!

Επίσης όπως διάβασα παραπάνω σου προτείνουν και το "ΠΕΡΙ ΑΣΤΕΡΩΝ Κ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ"και όντως είναι εξαιρετικό και όχι τεράστιο σε όγκο :lol:

Οπότε καλή συνέχεια :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Σε ευχαριστω πολυ!! :D

Στους αστροφιλους,

Δημοσιεύτηκε
Σε ευχαριστω πολυ φιλε βολιωτη για τις προτασεις σου :mrgreen: ..Τα βιβλια ομως που μου προτεινες κανουν εισαγωγη στην Αστροφυσικη η περιεχουν δυσκολες εννοιες και ανωτερα μαθηματικα οπως το Συμπαν που αγαπησα? :-k

Το " Συγχρονη Αστορνομια" εχει καποια Μαθηματικα τα οποια μπορεις να αφησεις .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης